21 iun. 2012

Reportaj cu fularul de gât


Evenimentul zilei de ieri a fost (nu, nu Ponta, deşi merită), ci conducătorul său de plagiat, condamnatul Năstase. Condamnarea s-a pronunţat fără drept de apel, iar Năstase a plecat acasă pentru a petrece ultima seară în libertate alături de familie. Până aici nimic spectaculos... La tv, într-un colţ de ecran lâncezea o imagine cu casa condamnatului. Mă întrebam de ce stau aia şi filmează continuu o casă unde până mâine oricum nu se va întâmpla nimic vizibil. Contrar aşteptărilor, ceva s-a petrecut...

Fără să fie momentul, fără să existe un mandat de aducere (instanţa îi dăduse 24 de ore pentru a se prezenta singur în faţa autorităţilor competente) nişte poliţişti s-au prezentat la locuinţa celui care mai avea 15 ore de petrecut acasă. Motivul invocat era vizită medicală... Adică ei, cei care spuneau că au mandat, îl aveau pentru a duce un condamnat la spital sau la analize? Dar dacă tot poliţiştii au încălcat termenul dat de instanţă, au avut ei dreptul de a face aşa ceva sau era o poveste ticluită, care nu se putea pune în scenă fără prezenţa unor poliţişti?

Aşteptarea a fost curmată de o adiere, de un zvon: cică Năstase s-a împuşcat; nu de tot, desigur, ci doar puţin de tot... Vine ambulanţa exact de la spitalul condus de Brănişteanu, fostul demnitar psd, el însuşi cu nişte procese cam de talia celor ale lui Năstase. Ambulanţa îl ia şi-l duce pe condamnat la Floreasca. Din maşină coboară nişte infirmieri/asistenţi cu o targă pe care îşi dădea „duhurile” peste cap chiar Năstase. Împuşcat/auto-impuscat în gât, pare că Năstase a ratat ţinta, deoarece perfuzii – ioc... De gât îi atârna un fular... Probabil că medicii lui Arafat au experimentat ceva nou: împuşcatul nepansat, fără perfuzii, dar „spânzurat” cu fularul. Imediat şi-a făcut apariţia Pinocchio, pardon – Plagiatore. Serios, chiar grav, cu voce tremurând de indignare, Primul Plagiator al ţării a ridicat simbolic un deget acuzator pe care l-a îndreptat împotriva principalului „vinovat” pentru „procesul politic” al lui Năstase (ăştia nu mai schimbă „partitura”?)... Desigur, vinovatul este Băsescu.

Apoi, „tragedia” începe să devină şi mai neclară: Ponta „nu l-a văzut”, dar tot el spunea că împuşcatul arată „groaznic”. Avocatul lui Năstase era teribil de îngrijorat şi mergea să dea de ştire familiei ce se afla acasă; bine, dar nişte mânuţe înainte i-am văzut pe băieţii condamnatului într-o maşină urmând ambulanta. Că bomboană pe coliva celui care n-a murit, poliţiştii care veniseră acasă la Năstase s-au făcut nevăzuţi; probabil pentru atât fuseseră angajaţi part-time de Corlatean. Ca prin farmec, spusele penibile ale lui Ponta s-au regăsit imediat pe un afiş ţinut stângaci de către doi nefericiţi ce nu păreau a şti de ce se afla acolo.

Dar „sinuciderea” asta nereuşită (cum era şi planificat) atârna mult în cantarul partidului. Că bolşevicii sunt hoţi – nici n-are sens să o mai spun; o ştiu toţi cei care au creier şi-l utilizează. Dar acum psd are în cârcă un buldozer cu lama foarte lată... Ultimul lucru pe care ar fi trebuit să-l facă pesedeii ar fi fost să se solidarizeze cu un condamnat definitiv. Laudele la adresa lui Năstase, penibelele scuze aduse în favoarea lui de către foştii săi lachei vor atârna greu în „balanţă” ce va urma curând. Impresionarea populaţiei prin victimizarea infractorului nu e o tactică nouă, dar lor nu li se pare straniu că în partidul lor nu văd nici măcar unul singur care să merite puşcăria? Nu, hoţia lui Ponta nu va trece neobservată, iar plata lui va fi la fel de cumplită ca şi a mentorului său. Spectacolul pe care ni l-au pus în scena nu va schimba nimic nici din puşcăria lui Năstase şi nici din demisia apropiată a „cabinetului roşu”.

Update: Sper sa nu ma trezesc si sa vad ca Nastase ne urmareste de la Viena unde a fost trimis pentru a-i extrage Rahova din cap.

1 comentarii: