21 iun. 2012

Ponta îşi dă demisia


Goya-De que mal morira 

Primul plagiator al ţării îşi va încheia în curând cariera politică. Va rămâne în folclorul politic, aşa cum şi Geoana a rămas; dacă unul a căpătat un nume de „rezonanţă” – „Prostănacul” (şi aşa va rămâne), celălalt a fost supranumit „Plagiatorul” şi nu sunt şanse să scape de porecla. Dar la noi, poreclă a ajuns să ţină loc de nume, mulţi fiind mai cunoscuţi după „renume” decât după numele de botez.

Mulţi se îndoiesc că Ponta va demisiona, dar vreau să demonstrez că o va face. Întâi de toate, plagiatul (ca să mă refer doar la unul dintre ele) este indubitabil, iar schemele folosite de căţeii din jurul său sunt când patetice, când penibile, când de-a dreptul revoltătoare prin falsă argumentaţie folosită. Apărătorii săi, dar şi el însuşi ar trebui să ştie că BIBLIOGRAFIA nu înseamnă citare, ci doar menţionarea surselor CITITE, nu copiate. Nume de rezonanţă din comunitatea ştiinţifică s-au pronunţat în această privinţă, aşa că plagiatul sau e o certitudine, pentru Ponta - urâtă ca sărăcia.

În legătură cu acest subiect s-au pronunţat deja o mulţime de ziarişti din presă romană şi internaţională, fără a lipsi din partea lor îndemnurile mai directe sau mai voalate de a demisiona. Reacţia infantilului Ponta întrece orice limită: trimite la Comisia Europeană listă (nesolicitata de cineva) cu participanţii la... Consiliul European! Desigur, fără ca printre ei să se afle şi Traian Băsescu. Pot să-mi imaginez hohotele de râs stârnite de această acţiune, acolo la Bruxelles. În furia sa, Ponta comite greşeli uriaşe, cea de mai sus fiind una minoră, dar care arată că habar nu are care sunt instituţiile europene şi cu ce anume se ocupă ele. Dar greşeala cea mai mare, una care îl va costa capul, este eliminarea din CV a „masteratului de la Catania”. Această modificare s-a produs pe 13 iunie... Cinci zile mai târziu, aflăm din „Nature” despre plagiatul său. Am toate motivele să presupun că Ponta n-a fost luat prin surprindere de dezvăluirile din presă germana. Mi se pare evident că, ştiind ce va urma, a eliminat din CV ceea ce i-ar fi putut dăuna chiar penal. Din nefericire pentru el, modificarea CV-ului nu-l scăpa de responsabilitate. „Masteratul de la Catania” este, cel puţin aşa pare, o suşa cu iz mafiot, o perioadă de pregătire de 3 (trei) luni, dar care nu poate ţine locul unui adevărat masterat. Declarat astfel, „masteratul” respectiv îl trimite pe „procurator” direct în Codul Penal pentru fals în declaraţii şi uz de fals. Dar să luăm varianta de CV de după 13 iunie... Conform acestuia, Ponta a susţinut un „doctorat”, dar el nu trebuia să aibă loc deoarece lipsea masteratul. Aşa cum se ştie, masteratul obligatoriu s-a introdus mai târziu pentru absolvenţii de facultate, dar obligativitatea lui pentru doctoranzi e veche de când lumea.

Ponta se afla azi între ciocanul plagiatului şi nicovala masteratului de la Catania, două infracţiuni majore ce nu vor rămâne nepedepsite de o tânără Justiţie ce a început să-şi intre în drepturi. Însă până la Justiţie, Ponta are de rezolvat altceva: demisia sa şi a „cabinetului roşu” pe care el îl vedea eternizat la putere. Nu, Ponta „nici vorbă” să se gândească la asta, aşa cum nici Severin nu se gândea, dar, ca şi în cazul Severin, socialiştii europeni nu dovedesc solidaritatea pe care şi-o dorea Primul Plagiator al ţării. Ei au şi început să „gângurească”, sugerându-i inca-premierului că trebuie să demisioneze. Presa internaţională aunta sec că Ponta trece prin exact aceleaşi reacţii ca şi ministrul german sau fostul preşedinte ungar: întâi negaţia, apoi, parcurgând etapele va urma demisia. Odată cu demisia lui, „imperiul comunist de 1000 de ani” (sau 10 – cum visau ei) moare la 50 de zile de la naştere. Toată mascarada cu pseudo-sinuciderea lui Năstase sau obsesia comunistă cu suspendarea Preşedintelui devin nişte glume proaste care arata degringolada în care se afla neo-bolsevicii romani. Ştiu, va spune cineva că ei au puterea în Parlament... Da, ÎNCĂ o au; după ce guvernul va demisiona în ropote de aplauze europene, nu ştiu câţi dintre trădătorii care li s-au alăturat conjunctural vor mai rămâne lângă ei. Deloc de neglijat mai sunt şi alte „pete”, cum ar fi „doctoratul” Olgutei sau al lui Corlatean, ca să nu mai vorbim despre celelalte lighioane cu particulă de nobleţe ştiinţifică. Şi mai e ceva... Din cauza unui calcul bazat pe siguranţa dominaţiei lor, peste 10 parlamentari psd şi pnl au devenit primari sau şefi de consilii judeţene, aşa că în Parlament nu mai au ce cauta timp de minim patru ani.

Aştept cu nerăbdare demisia, neapărat la o oră de vârf! Altfel spus, aroganta, trădarea naţională, tupeul abject şi impostura ştiinţifică se plătesc scump. Traian Băsescu priveşte scena şi se distrează; unii îl cred responsabil de aceste dezvăluiri, dar lucrurile nu stau deloc aşa, iar Ponta ştie că am dreptate şi o ştie de pe 12 iunie...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu