20 iun. 2012

Condamnarea metehnelor comuniste


Sistemul juridic din România a parcurs un drum lung şi greu, după ce bolşevicii au fost debarcaţi de la putere. Cu toate astea, sistemul a mai funcţionat după modelul comunist doar o vreme. Mulţumită Preşedintelui, cel care a impus independenţa Justiţiei, graţie Monicăi Macovei care a insistat ca un terier pe implementarea unui sistem independent de politic, azi avem în sfârşit o condamnare mai importantă decât cei 2 ani de închisoare pe care trebuie să-i execute deţinutul Năstase. Condamnarea lui, fie ea şi blândă, reprezintă condamnarea unui sistem corupt şi samavolnic.

Ceea ce trebuie să înţelegem este că sistemul comunist, cel puţin la nivelul Justiţiei a fost înlocuit decisiv cu unul conform normelor internaţionale. Da, este o victorie, dar nu una îndreptată împotriva deţinutului Năstase, ci una împotriva sistemului pe care el l-a patronat şi implementat. Cinismul cu care ne invită să-i numărăm ouăle este acum înlocuit de umilinţa vieţii de puşcăriaş şi reprezintă o avertizare severă la adresa celor care vor dori să-i calce, precum Ponta azi, pe urme.

Desigur, fidelii săi reclama aceeaşi desuetă „prigoana politică”, uitând că plângerea care a dus la condamnarea infractorului Năstase a fost formulată de actualul şi fostul aliat al psd, Tariceanu. Practic, psd şi Năstase se „bucura” azi de „beneficiile” plângerii unui aliat. Ar fi interesant de urmărit ce mişcări se vor produce în usl, ca urmare a loviturii mortale pe care psd a primit-o azi. Contextul este deosebit de defavorabil comuniştilor... Năstase este şi conducătorul de doctorat furat de Ponta, iar acuzele presei internaţionale la adresa actualului premier nu se vor termina acum.

Aceasta condamnare ar trebui să le dea de gândit celor aflaţi azi la putere. Agresiunile grosolane şi chiar infantile pe care comuniştii le întreprind la adresa instituţiilor democratice ale statului nu vor rămâne fără urmări juridice, fie şi peste 4-5 ani; iar plată va fi dură. Nu, nu trebuie să ne aşteptăm la plată prin vot sau nu doar acest fel de plată; vinovaţii vor plăti penal pentru ceea ce azi comit, aducând grave prejudicii statului de drept.

Nu, nu mă bucur pentru condamnarea infractorului Năstase, o fiinţă ce nu poate prezenta vreun interes pentru mine, dar sunt fericit că instanţa a făcut un lucru la care mulţi nu sperau: prin decizia de azi, fără a face politica, instanţă a reintrodus România în rândul naţiunilor care respectă regulile şi legile, în rândul ţărilor civilizate. Cred că Ţara merită să fie văzută în afară drept una care îşi sancţionează infractorii, indiferent cine sunt ei. Politica abjectă practicată timp de 15 ani de către comunişti se vede azi caduca. Este, în acelaşi timp, o lecţie pe care plagiatorul Ponta o primeşte, iar invitaţiile pe care acesta le-a primit, de a-şi da demisia, se dovedesc a fi măcar subiecte de gândire pentru acesta. Dacă va ignora evidenta, Ponta nu va întârzia să-i urmeze mentorului său.

Cineva (nu e „cineva”, ci doar „Antenescu”) spunea că viaţa politică va fi mai săracă fără Năstase. Da, sunt convins, dar nu toată viaţa politică... Cu siguranţă, viaţa LOR politică, aia de „infractori la Codul Penal integral”, cum spunea mentorul meu, Petre Tutea, va fi afectată, iar asta trebuie să fie o necesară învăţătura de minte pentru toţi politicienii, indiferent din ce partid fac parte. În mod clar, politicul nu are de ce să se amestece în Justiţie, aşa cum se întâmplă în vremea „domniei” celui care îşi spunea „Împăratul”. Acum „Împăratul” este coleg cu alţi deţinuţi de drept comun, iar cei care vor ignora avertismentul pe care azi l-a dat Justiţia romană – îi vor urma.

Da, mă aştept inclusiv la ieşiri în stradă ale comuniştilor, parte pentru a masca furtul comis de actualul lor lider, Ponta, parte pentru a arăta că n-au nici o limită în încercările lor de a întoarce România în vremurile demult apuse (sper eu). Cine să sancţioneze aşa ceva? Simplu: populaţia. Şi am încredere în bunul simţ al romanilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu