27 iun. 2012

E groasă, fraţilor!


A venit momentul ca românii să dea testul democraţiei. Ultimele acte comise de primul plagiator al ţării definesc clar propensiunea comuniştilor pentru dictatura de tip stalinist. Nerespectarea hotărârii Curţii Constituţionale, trecerea „Monitorului Oficial” în subordinea Guvernului (pe muteşte, ca nişte hoţi ce sunt) şi toate declaraţiile mincinoase ale lui Ponta, dar şi ale lui Corlatean, toate astea sunt picătura care a umplut paharul răbdării românilor; sau ar trebui... Acestor fărădelegi li se adăugă „măsurile” economice mincinoase: tăierile de bilete pentru pensionari, după ce le-au promis creşteri de pensii, auto-respingerea proiectului de creştere a salariilor bugetare la votul în Camera Deputaţilor, modificarea legii asigurărilor de sănătate copiind proiectul anterior susţinut de Traian Băsescu, politizarea pe faţa a televiziunii naţionale, dar şi altele, duc la necesitatea ca românii care se gândesc şi la altceva decât la burtă să reacţioneze. 

Desigur, se prea poate că românii să stea liniştiţi la locurile lor, iar apoi se vor mira de o altă ordonanţă de urgenţă care va reintroduce o cenzură „democratică” a presei sau, tot prin ordonanţă Ponta va decide ce anume se poate să publice românii pe facebook. În aceeaşi ordine de idei, nu mi se pare deloc imposibil ca legea uninominalului ce tocmai a fost respinsă să fie bună sub formă de ordonanţă care să aibă aplicare când vor ei şi cât vor ei. De altfel, există şi antecedente... Pe vremea guvernului Năstase, actualul bandit Năstase a dat o ordonanţă de urgenţă prin care pensionarii puteau fi reangajaţi cu contract pe perioadă nedeterminată! După două săptămâni, ordonanţa a fost retrasă, dar efectele ei s-au prelungit ani de zile. Cum vă gândiţi deja, ordonanţa fusese dată special pentru mulţimea de vechi comunişti care se pensionaseră şi care erau necesari „puterii roşii” pentru a se instala confortabil la guvernare. Într-un cuvânt, orice năzdrăvănie imposibilă într-o democraţie devine foarte posibilă în guvernarea plagiatorului Ponta.

Mulţi vor spune că nu le pasă de democraţie cât timp „ăştia” zic şi promit. Ei ar trebui să fie primii cărora să le pese... Urmând modelul ungar, UE nu va lăsa orice derbedeu să se joace de-a dictatura şi îi va cere socoteală guvernului. Obrăzniciile lor nu vor reacţiona democratic, iar UE va tăia brusc fondurile pentru România, aşa cum a făcut-o anterior şi cu Ungaria. Revenirea la democraţie o va asigura Europa pentru că poate, dar economia care de aproape 2 luni e în derivă şi nici nu se ivesc soluţii în creierele bolnave ale comuniştilor pentru a o redresa, aia o să cadă în sarcina celor care azi stau impasibili. Vor mai fi ei fericiţi cu un TVA de 27% că în Ungaria care să se adauge unor promisiuni goale şi evident neonorate? NU. Atunci vor ieşi în stradă ca se le ia gâtul guvernanţilor iresponsabili. Dar va fi târziu, TVA-ul nu va mai putea fi micşorat atât de repede şi nici atât de uşor. România va fi în recesiune, iar efectele recesiunii nu politicienii le vor suporta, ci tocmai cei care azi construiesc socialismul (era şi un banc înainte de 1989: „cum se construieşte socialismul? Răspuns: unii stau şi-altii se uită”).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu