25 apr. 2012

Umbra vantului la CJ Buzau

Vi-l amintiti pe Ion Vasile? Cum care? Senatorul... Nici asa nu vi-l amintiti? Sa va ajut cu cateva date menite a va aminti de el. Primul element este legat strans de al doilea, ca afacerile proprii cu acelea ale lui Omar Haysam... Incepeti sa va amintiti? Ei bine, da, el este ex-psd-istul, ex-unpr-istul si posibil iar psd-istul care ar fi putut lamuri multe „neclaritati” (dar a ales sa n-o faca) in povestea prost tesuta si jucata si mai prost a „rapirii” jurnalistilor romani in Iraq. Va amintiti, desigur ca tocmai jurnalista lui de fata a fost o cheie de bolta a rapirii despre care nici Ohanezian nu se oboseste sa spuna clar; doar povesti.
La UNPR fiind, statea cuminte, fara a face valuri si astepta alegerile locale; stia ca mandat parlamentar nu mai pupa. Marea surpriza a venit cand un parlamentar PDL, Cezar Preda, si-a anuntat candidatura la presedintia CJ Buzau. Ion a protestat vehement, pentru ca n-avea chef sa piarda prajitura, poate ultima (avand in vedere varsta. Posesor al unui CV „incarcat” despre care presa locala a vorbit pana a obosit, „senatorul melcilor” buzoieni a fost ignorat si de partidul in care abia ce intrase cu un an in urma, pe motiv ca fusese eliminat de la cascavalul urmator de psd. UNPR a facut o miscare inteligenta si n-a vrut sa puna un candidat cu „pojar” pe dosare, asa ca Ion a plecat. Ii dorim traditionalul „drum bun si cale batuta...”, dar eu nu-l vad avand vreun castig nici daca se duce la pnl, nici daca linge unde a scuipat – in psd. Socoteala de-acasa nu se pupa mereu cu aia din targ, dar uneori se linge...
Ion Vasile isi negociaza apartenta urmatoare. Asta e normal, pe undeva... Dar senatorul pune conditii, unele fiind chiar deplasate. Ce ofera el partidelor? Un personaj de o nedorita notorietate, nedorita (in mod normal) pentru orice partid, o persoana ce a incetat sa mai fie politica si un candidat complet lipsit de substanta. Realitatea e ca personajul n-are ce oferi. Politic e mort si eliminat de la candidatura de catre toate partidele prin care a fost; dosare incarcate are, notorietate – deloc, popularitate printre buzoieni – zero. Poate spera sa aduca fonduri la bugetul local? As!!! Si atunci ce negociaza el? Umbra vantului.

2 comentarii: