6 apr. 2012

Traian Basescu si condamnarea la moarte

A fost odata un referendum. Poporul a decis reducerea numarului de parlamentari si un for legislativ unicameral. Asa cum se stie, 80% dintre participantii la vot au fost la unison. Apoi, alegerile prezidentiale au trecut si Traian Basescu „i-a ciuruit”; din nou. Dupa mai mult de doi ani, parlamentarii nu se hotarasc deloc sa aplice hotararile referendumului, desi el a fost validat si exprima in mod clar vointa populara; iar asta nu se comenteaza... Fireste (vorba lui Bulanel), nu se comenteaza cand e vorba despre partide democratice, partide care-si inteleg rostul in societate si rolul parlamentarilor din fiecare formatiune politica in parte.
Cu toate astea, peisajul nustru politic n-are doar partide cu viziuni democratice si progresiste, ci si gasti politice anarhiste si cu abordari national-socialiste. Conduse de catre o camarila rosie, asemenea formatiuni nu cunosc pluralul si nici pluralismul decat declarativ si atunci cand e vorba despre voturi. Nu au in interior nimic care sa aminteasca despre o decizie colectiva, ci au niste „eminente rosii” care decid tot. Ei hotarasc ce trebuie sa spuna tutarii care apar la tele-vizuini, cine trebuie sa fie parlamentari, cine sa ocupe functii, care sa fie directia de urmat, nu doar de catre ei, ci de catre o tara intreaga. Nu e dictatura, nu... Este o autocratie „in interiorul...” unei uniuni ce seamana, cu fiecare zi mai mult, cu un cartel. Prostimea (nu multimea, poporul, ci multimea prostilor), puturosii si oportunistii sunt adulatorii ideilor fanteziste pe care acesti bolsevici le promoveaza; suna frumos si inselator, dar n-au legatura cu realitatea.
Presedintele a cerut din primele momente ale celui de-al doilea mandat punerea in practica a rezultatului referendumului si nu doar o singura data. Parlamentarii n-au avut timp de asa ceva; au treaba si sunt si ocupati pana peste cap. Ca poporul a decis, asta e neimportant pentru comunisti. Mentalitatea lor este si azi ca si ieri: „noi stim mai bine decat poporul ce e bine pentru el”. Cum ei n-au de gand sa ia friptura de la botul unui potential coleg de partid, referendumul a ramas o hotarare pe hartie, o decizie populara care niciodata nu se va pune in practica. Cum e posibil asa ceva? Simplu: alegatorii sunt importanti doar din patru in patru ani, la vot, dar si atunci e obligatoriu ca ei sa mearga bine „prelucrati”, adica dezinformati si mintiti. Astfel, ei vor vota ceea ce doresc „eminentele rosii” din „laboratoarele” comuniste, acolo unde, in retorte iliesciene si la flacara voiculesciana ies cele mai odioase miasme anti-democratice. Dar poporul nu stie asta... El nu vede pentru ca nu trebuie sa vada; „colosul” trebuie sa doarma pentru ca ei sa-si faca jocurile murdare si deseori tradatoare.
Dar, iata, „colosul” e pe cale sa se trezeasca... In cateva randuri, Presedintele a propus „cartelului rosu” sa respecte decizia populara. Inutil... Derbedeii bolsevici, mai ales „Micul Bulevardier” si „Floarea de Mucegai” au mistocarit pana la paroxism o asemenea eventualitate. Lucrurile pareau sa fie clare: referendumul va ramane fara urmari pentru ca asa vor secaturile. Dar nu e tocmai asa...
Anterior, Presedintele propusese in diverse interviuri ca opozitia sa accepte modificarile aduse Constitutiei, caz in care el este dispus sa demisioneze si sa se organizeze alegeri parlamentare si, simultan, prezidentiale, pentru un mandat al presedintelui de 4 ani in loc de 5. Golanii rosii au avut o noua criza paroxistica de ras si au motivand ca sunt amagiri si chestii neserioase, tactici de-ale Presedintelui. Iata, insa, ca Traian Basescu e decis ca si acest punct pentru care s-a angajat in fata electoratului sa devina realitate. Ca urmare, trimite o scrisoare oficiala bolsevicilor prin care ii instiinteaza ca este hotarat ca in cazul in care ei sunt de acord cu modificarile aduse Constitutiei, el sa demisioneze in asa fel incat in decembrie sa se poata face alegeri parlamentare si prezidentiale.
Nu stiu raspunsul oficial al comunistilor (daca o exista un raspuns oficial), nici nu e important in acest moment si nu cred ca acest raspuns va aduce vreo lamurire, ceva ce ei sa nu fi spus deja cu obraznicie. Actiunea lui Base este una care i-a contrariat pe multi; „cui ne lasa?” au gandit unii. Miscarea aceasta este una de tip „Traian Basescu”: o „lovitura bine tintita, cu aparenta de neutralitate, dar care ii prinde pe derbedei (din nou) cu pantalonii in vine. Acum nu mai vorbim despre interviuri sau puncte de vedere, ci despre o pozitie oficiala a Presedintelui Romaniei in dialog cu o formatiune politica, fie ea si „cartel politic”. Base le-a aruncat manusa, dar ei n-o vor ridica. Spuneam ca e o actiune de tip Base pentru ca opozitia se afla acum intr-o situatie deloc de invidiat: daca accepta propunerea, vor nemultumi clientela lor politica si vor ravasi interesele majoritatii baronilor locali ce se vor concura la nivel regional pana la unul. Daca o resping (si asta vor face), atunci asta nu va fi un simplu refuz. Oricat vor incerca sa-i abureasca pe romani, bolsevicii stiu ca lovitura asta le va dauna cu  mult mai mult decat a daunat PDL-ului plecarea lui Foaieverde si a pletorei de primari obedienti lui. Imaginea de organizatie/uniune ce „lupta pentru popor”, respecta alegatorii si doreste democratia populara va fi serios avariata si multi vor intelege cu cine au de-a face. Personal, cred ca prin previzibila declinare a propunerii, opozitia va furniza „munitia” necesara pentru urmatorul pas al Presedintelui. Si Base va putea sa spuna „atunci i-am condamnat pe toti la moarte”; politica.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu