3 apr. 2012

"Somnul ignorantei naste monstri"

Somnul ratiunii naste monstri
De multa vreme ne confruntam, nu direct, dar trebuie sa suportam sa vedem pe sticla, un "elixir" preparat in laboratoarele lui Felix cu ajutorul alambicului iliescian. Ii vedem fara placere pe homunculii rosii care vorbesc fara a spune nimic ; nimic bun pentru romani. Zoaiele cele mai scabroase inunda zilnic eterul si susura pervers si subliminal, serpeste, ca ei sunt singurii patrioti, singurii cinstiti si singurii capabili. De ce sunt capabili am vazut ; in plina criza europeana si cu o tara ce arde de nerabdare sa intre in mozaicul tarilor cu o situatie economica stabila, ei fac ce pot pentru binele « tarisoarei » : asa-zisa greva parlamentara. Dar cat de cinstiti sunt ? N-avem pagini ca sa aratam, dar memorie avem cu totii. Cat depre patriotism… Uita secaturile ca ei, singurii in toata Europa au fost cei care cereau… sanctionarea Romaniei de catre UE ; cu "patriotism"…
Despre fascistul Somnorila nu merita sa vorbim, asa ca n-o sa vorbesc nici eu acum; data viitoare. Complicele sau, Ponta e de presupus ca are serioase deranjamente psihice. Este singura scuza de care poate beneficia in ochii electoratului, deci nu poate fi votat; nimeni nu va vota un nebun periculos pentru tara. Dar daca totusi e cu tiglele pe casa, atunci Ponta este si un infractor de joasa speta, dar si un papa-lapte pus ca zvoner al stapanilor sai; un fel de caine care latra, dar nu musca. In iresponsabilitatea sa desavarsita, micul bulevardier aduce in discutie „teze” scoase de la naftalina. Ca orice buleandra in contact cu duhoarea respectiva... pute. Pute si „teza”, dar si raspandacul ei. „Nu ne vindem tara” ziceau muncitorii scosi de ilici in ajutorul minerilor (pe care nu-i ameninta nimeni), acelasi lucru il spune dupa 20 de ani si „carlanul” lui ilici, Ponta; nu ma mir ca o face pentru ca diferente de intelect nu sunt.
Tele-vizuinile debordeaza de minciunile cele mai groase, iar Ponta are spatii largi de desfasurare. Somnorila anunta ca saptamana asta VOR avea majoritate in Senat. Dupa el, bulevardierul pluseaza: „avem majoritatea in Senat si o vom avea si la Camera saptamana viitoare”. Minciuna ambilor e fioroasa si iresponsabila; la fel ca si motivatia oferita Parlamentului European cand cereau sanctionarea tarii pe care, chipurile, voiau s-o conduca (in realitate vor doar s-o jefuiasca de tot ceea ce romanii au cladit cu suferinta in anii din urma).  Tradatorii nu merita iertare, nici intelegere si nici mila. Trebuie calcati marunt in picioare, trimisi acasa si lasati sa dea piept cu DNA, cu Parchetul si cu Justitia.
MRU a aparut iar. Daca prima data a executat un vierme, azi a sters pe jos cu o soparla, Hurezeanu. Da, extrem de distractiv de urmarit cum preopinentul sau are cravata prea stransa, cum se balbaie si cum nu poate vorbi din cauza vocilor din casca, dar nu asta e subiectul. Primul ministru a facut o afacere buna: a vandut o gaura neagra a economiei si inca pe bani frumosi, adica de mai bine de zece ori pretul cerut de Tariceanu. Imediat ce au vazut ca o buna sursa de castig pentru buzunarele psd a fost vanduta, haita usl a si sarit cu plangerea; zic ei, penala. Mai mult, Ponta anunta si o motiune de cenzura. Il vrea pe MRU jos. Dar de ce a refuzat postul lui? Ca pana acum, ba „minte Basescu”, ba nu minte, dar nu au luat in serios oferta. Pramatiile astea cred ca a-ti asuma responsabilitati este o joaca, o mistocareala de cartier?
Se spune pe la institutele de „sondare” a electoratului ca bolsevicii trec de 40% popularitate. Nu, desigur, asta nu e real. „Sondajele” sunt facute tot de ei, dar nu doar de-aia nu sunt reale. Motivul principal este ca mi se pare imposibil ca atat de multi romani sa fie gangavi, paralitici cerebral sau idioti. Pe de alta parte, „sondajele” il aratau pe Geoana presedinte inca inainte de inceperea campaniei electorale, iar votul a aratat altceva. Nimeni nu a tras la raspundere tele-vizuinile care au raspandit asemenea „stiri”, nimeni n-a sanctionat institutele de „sondare” a opiniei publice. Asa cum nimeni azi nu-i sanctioneaza penal pe infractorii politici comunisti. E condamnabil ca au fost lasati sa incite pe fata populatia, sa o indemne sa iasa in strada pentru a-l da jos pe Presedinte, dar la fel de grav este ca li se permite sa obstructioneze adoptarea de legi. Ponta declara cu un cinism fioros ca dupa ce vor avea majoritatea in Senat se vor intoarce la treaba, dar numai in Senat; la Camera – doar dupa ce vor avea si acolo un vot mai mult decat alianta de la guvernare. Asadar, pe ei doar asta ii intereseaza, majoritatea parlamentara, ca restul... duca-se; Romania nu intra in obiectivele lor.
In conditiile astea, cu prosti si cu dereglati psihic, usl n-are sanse sa castige alegerile parlamentare. Au in schimb sansa de a testa capacitatea de a rabda a romanilor... Periculoasa activitate... Chiar si in eventualitatea improbabila ca secaturile astea ar veni la putere, le prezic azi un sfarsit mai trist decat anonimatul politic catre care se indreapta. Ei nu vor fi in stare sa conduca nimic, sunt perfect ignoranti si s-ar arunca hamesiti asupra a tot ce poate fi jefuit. Dar azi Romania e tara europeana si CE nu va permite ca o adunatura de bicisnici sa faca tot ce vor cu o parte din economia europeana. Nu ar avea bani, dar ar fi nevoiti sa ofere macar o parte din ceea ce azi promit. Daca vor da doar 10%, in maxim doi ani tara e pe butuci si primii care i-ar calca in picioare ar fi tocmai cei prostiti azi. Iar razbunarea lor ar fi crunta; se stie din batrani: „sa te fereasca Dumnezeu de prost si de copita calului”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu