9 apr. 2012

Partida rusa - anarhisti si bolsevici

Bolsevicii vor sa para populari, din si pentru popor. In realitate, ei dispretuiesc poporul si nu sunt interesati de vointa lui. Orice partid, fie el si comunist, cum e cazul in Spania sau Italia respecta regulile jocului democratic. Altfel spus, in conformitate cu propria ideologie, partidele politice aflate la putere sau in opozitie isi desfasoara activitatea spre binele popoarelor din care isi trag radacinile. Socialisti sau comunisti, italienii sau spaniolii se lupta pentru binele tarii lor; asa cum il inteleg ei. A fost de-ajuns sa inceapa criza, si socialistii aflati la putere in tarile respective, intelegand ca nu pot gestiona situatia economica – au demisionat, iar la conducerea guvernelor au venit popularii. Departe de a lauda actiunile comunistilor spanioli si italieni, trebuie totusi sa le recunoastem interesul pentru binele national. Da, nu au masura realitatii, dar cand au realizat asta – s-au dat deoparte fara comentarii.
In Romania, lucrurile stau pe dos. Cu masuri dure, guvernul Boc a redresat economia aflata in pragul colapsului. N-a fost usor de suportat si toata lumea a pierdut: bugetarii – la salarii, politicienii care au pus in practica masurile – capital politic si electoral. Dar a castigat Romania... Cineva, totusi, a avut un avantaj: bolsevicii romani. Anarhisti si cu discursuri de tip fascist, un ponta sau un antenescu isi bat joc de o natiune intreaga. Sfideaza vointa populara exprimata fara dubiu prin referendum, ataca Romania in Parlamentul European si comit fapte menite a destabiliza tara. Toate astea – in numele „poporului” care nu i-a mandatat sa savarseasca acele actiuni care, de-a lungul timpului au afectat atat economia si societatea, ci i-a trimis in Parlament pentru a contribui la binele general.
Foarte multi, poate prea multi au ignorat declaratiile belicoase ale bolsevicilor. Ei au lansat, din primul moment al celui de-al doilea mandat al Presedintelui Basescu, atacuri odioase la adresa Statului. Incepand cu castigarea alegerilor, Base nu mai era Traian Basescu, ci Presedintele, ceea ce ar fi trebuit sa le impuna respect macar pentru institutia prezidentiala. Nici vorba! Mai mult, ei au lansat ideea criminala „presedintele portocaliilor”, vrand sa instige astfel la nesupunere civica restul populatiei. Asta arata ca sunt anarhisti, adica vor o democratie, dar cea in care ei detin controlul; o alta n-o recunosc si n-o respecta/accepta.  Anarhistii sunt tot un fel de democrati, dar care nu recunosc institutiile staului si care vor propriul lor sistem „democratic”.
Asa cum spuneam (aici), „greva parlamentara” nu exista, iar de protestat – n-au la ce protesta; nu se poate sa fie doar la putere, iar daca sunt in opozitie, protesteaza... Exista doar dispretul lor pentru institutiile democratic alese si dispretul fata de alegatorii „prosti, dar multi”. Poporul conteaza pentru ei o data la 4 ani, la vot, iar atunci conteaza doar daca poprul e prost si-i poate aduce in fruntea bucatelor. Daca alegatorii sunt prosti si-i prefera – sunt „responsabili si inteligenti”, dar daca ii taxeaza dupa cum merita – sunt „portocalii si basescieni”. Ei n-au popor pe care sa-l serveasca, doar populatie amorfa care sa le fie utila. Dovada cea mai buna este neacceptarea vointei populare exprimate prin referendum.
Prin diversi interpusi, derbedeii bulevardieri din fruntea usl isi manifesta dispretul fata de Parlament, fata de Presedintie si fata de electorat, implicit. Spuneam undeva (aici) ca Base le-a bagat mortul in casa prin scrisoarea oficiala pe care le-a trimis-o. Asa e! Chiar daca ei spun ca e o lovitura de imagine si ca Presedintele a urmarit doar sa fie refuzat, problema lor ramane; e mare si dureroasa pentru ei. Era previzibil ca nu vor accepta, pentru ca sunt secaturi, dar Base le trimisese o scrisoare oficiala... Ruperea „rituala” a scrisorii l-a plasat pe Ponta alaturi de dictatorul demenet Gaddafi, departe de civilizatia europeana.
Ce va urma? E simplu: indiferent de optiunea politica, romanii detesta indivizii care le sfideaza dorintele justificate si-i vor sanctiona corespunzator. Sa nu uitam ca erau pe „cai mari” la ultimele prezidentiale, dar respingerea continua a tot ceea ce romanii doreau i-a dus la un esec rasunator. Socoteala asta si-o facusera si anterior: „nu conteaza ce vor ei, noi vom face tot ce stim”... Alegerile au aratat ca s-au inselat. Asa se va intampla si pe viitor...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu