5 apr. 2012

Maimuţa pe ştacheta psd

Constat că domnul Mihai Răzvan Ungureanu a renunţat la ştacheta serioasă şi înaltă pe (s.m.) care eu voiam să purtăm discuţiile...”. Asa spunea Ponta intr-o declaratie in care se si preamarea considerandu-se „liderul opozitiei”; si Somnorila crede acelasi lucru, dar despre sine... Asadar amandoi stiam ca sunt bufonii imbracati in rosu ai usl. Iata ca nu e chiar asa... Ca Ponta e manevrat de catre „carpa kaghebista”, lucrul e de notorietate, la fel cum e si ca micul bulevardier n-are contact cu realitatea inconjuratoare. El e mereu pe sarma si, deseori, pe sarma de curent, ceea ce il face sa declare tot felul de enormitati.
Acum, Ponta vrea sa stea de vorba cu MRU... pe o stacheta, nu stiu care si nu conteaza. Asadar, Ponta nu e mascariciul lui ilici, dar sigur e maimuta de pe stacheta psd, iar ilici tine lantul. Scos la inaintare, Ponta nu e capabil de altceva decat de maimutareli. Maimutareste participarea psd la viata politica, batjocoreste Parlamentul, calomniaza oponentii politici sau il acuza pe Premier de tot felul de nazdravanii. E de notat ca MRU i-a sugerat sa mai puna mana pe carte ca nu musca si, as adauga eu, apoi i-ar folosi si o facultate de drept facuta pe bune.
Caracteristic maimutei este inteligenta aparenta. Ne-am obisnuit sa vedem spirit acolo unde exista manifestari susceptibile a fi incluse in procese cerebrale superioare. Vedem maimuta ca se cearta cu noi pentru o banana? O consideram inteligenta. O vedem ca se furiseaza si fura dumicatul de la gura unui copil? Radem si ni se pare desteapta. Daca face giumbuslucuri – e haioasa si ne face sa ne destindem. Dar toate astea nu transforma o maimuta in om si nici n-o putem inzestra cu spirit. Este doar un animal cu manifestari pe care si omul le are din cand in cand. La fel e si Ponta... Are o aparenta umana, spre deosebire de maimuta – vorbeste (dar nu spune nimic), face tumbe si cauta sa fie in gratiile stapanilor. Maimuta imita gesturile omului si o face exceptional; Ponta – si el imita activitatea politica, dar mult mai prost decat o face surata lui. Maimuta fura banana, Ponta – vila fiicei lui Petre Pandrea, altfel prietena de familie (s-o fi terminat procesul?). Cred ca Darwin acum e fericit: s-a descoperit veriga lipsa ce argumenteaza teoria sa a evolutiei speciilor: e chiar Ponta.
Semanand cu omul dupa anumite manifestari si cu maimuta dupa altele, Ponta este nefericitul intermediar dintre maimuta paleoliticului si omul de Neanderthal. Mostenind caracteristicile maimutei, dar nereusind sa se manifeste evoluat, micul bulevardier este un derbedeu. Ca orice derbedeu tarat de genele primatelor, el trebuie sa-si arate caracterele. Astfel, nefiind capabil de o activitate susceptibila a fi considerata utila, cea mai buna formula pentru a mima asta este atacul marsavla adresa dusmanilor (comunistii n-au oponenti, ci dusmani, eventual „dusmani ai poporului”). Cum n-are tupeul, la fel ca maimuta, sa se confrunte cu cineva, derbedeul ataca in lipsa preopinentului. A invatat bine lectiile predate de „profesorul” Felix, asa ca improasca in jur cu saliva veninoasa a varanului. Minciunile nu contenesc, calomniile cele mai joase impanzesc mass media, iar mascariciul e fericit ca porcul in noroi.
Atacurile sale predilecte (ca si ale acolitilor lui) se indreapta spre Elena Udrea, Nu e de mirare, pentru ca doar asa isi poate arata „barbatia”. Cat Elena a fost ministru au curs cele mai abjecte si aberante calomnii, dupa formula emisa ironic de catre Eminescu: „calomniati, calomniati, oricat de mult; pana la urma se va gasi cineva sa va creada” sau „conspira, calomniaza si vei ajunge om mare in Romania”. Apoi, Elena a fost schimbata si era de asteptat sa inceteze atacurile marsave ale secaturilor lui Ponta. As! Conditiile schimbate determina atacuri chiar mai murdare si mai josnice; atat pot sa dea tarii impotentii politici ce se viseaza la guvernare. Hienele, fie ele si cele politice asteapta intai ca subiectul sa-si dea duhul si abia apoi il ataca direct; pana atunci n-au tupeul. Din nou, socoteala lor nu se potriveste cu realitatea, asa ca e lesne de prevazut un esec al opozitiei la fel de rasunator ca si acela de la prezidentialele din 2009. De ce? Nu-i greu de ghicit: bolsevicii mizeaza pe prostia romanilor, de aceea si apleaza la mincini pe care nici copii nu le-ar crede; asa ii considera ei pe romani. Asta este o alta dovada ca sunt rupti de realitate... In 2009 au mizat la fel, iar Traian Basescu i-a „ciuruit”. Asa se va intampla si anul acesta: romanii le vor arata ca nu sunt prosti, stiu sa vada nu doar ca au avut candva salariile taiate, ci ca acest sacrificiu le poate garanta evolutia Romaniei pe picior de egalitate cu restul tarilor comunitare. E fals sa credem ca romanii au uitat jaful, saracirea si umilirile la care au fost supusi permanent in timpul guvernarilor comuniste si se va vedea raspunsul lor. La vot.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu