20 apr. 2012

„Intr-o balta neagra/ Patru ochi luceste/ Ce sa fie oare?/ Cred ca e doi peste”

Daca acest articol ar fi fost unul serios, cu siguranta ca trata cu prioritate cum Organ a lovit o fetita cu masina si a parasit locul accidentului. Dar n-o sa insist asupra acestui episod pentru ca si seful de partid si guvern al d-lui ministru a inregistrat un accident de circulatie si tot din culpa. Asta ar putea sa nasca diverse confuzii si ne-am putea trezi ca va spune cineva ca Tariceanu a lovit o fetita cu masina si Organ – o masina cu motocicleta, cand de fapt a fost chiar invers. Imi amintesc cu „placere” cum tele-vizuinile s-au napustit pe subiectele neaprobate in prealabil si apoi faceau fractura de limba explicand cum ca rata-mpunge si ministrii sunt imaculati, de fapt. Actele respective, incarcate de penal, au fost discret uitate si intentionat „acoperite” de catre „presa”. Sigur, asta le-a dat celor doi derbedei siguranta ca li se permite orice, inclusiv sa se dea drept campioni ai moralitatii, legii si onoarei, dar si ai cinstei si democratiei autentice. Ma intreb si azi: Politia Romana stie daca Organ era sau nu beat in momentul accidentului? Ca parintii fetei au primit suma necesara pentru a nu depune plangere, asta e de la sine inteles, dar fuga de la locul accidentului este o fapta penala pedepsita cu inchisoarea, chiar si in absenta unei plangeri din partea victimei; daca infractorul a fost baut, aceasta este o circumstanta agravanta. Asadar, sefii politiei ce s-au tot perindat apoi au facut ceva pentru ca niste penali sa primeasca pedeapsa necesara? Daca nu, si este evident ca n-a facut-o, ce pedepse au primit politistii care au admis sa acopere asemenea infractiuni doar pentru ca ministrul Internelor de atunci a cerut-o? Si iata, ajungem la al treilea penal, Adomnitei (trafic de influenta si abuz in functie). Dar, asa cum spuneam la inceput, despre asa ceva refuz sa vorbesc... Dar dl. Ministru de Interne si seful Politiei Romane pot considera aceasta lipsa de referire ca pe o sesizare indreptata impotriva celor ce se fac vinovati in cazul accidentelor de circulatie provocate de primul ministru de atunci Tariceanu si de ministrul transporturilor – Orban.
Sa trecem la ceva serios, ca nu vreau sa pierdem timpul cu „fleacuri” penale cazute in sarcina unor fosti ministri care se vor din nou in aceleasi functii. Pe vremea ministeriatului baladistului netalentat Organ a fost un scandal urias. Eu habar n-am de el, dar ProTv a facut atunci o emisiune intitulata „Romania, te iubesc” care ne-a informat fara zgarcenie. Cercetarea jurnalistica a fost amanuntita si a scos in evidenta una din doua posibilitati in ceea ce priveste vanzarea penala a hotelului Astoria din Bucuresti. Cum era de asteptat, dupa atatia ani nu mai tin minte faptele asa cum au fost ele detaliate, dar pot sa-mi amintesc ca oricum incercau jurnalistii sa asambleze faptele, ele tot la Organ duceau. Asadar, aveam doua posibilitati: ori Organ a aprobat vanzarea in detrimentul patrimoniului statului cu buna stiinta, ceea ce l-ar face vinovat de premeditarea unei actiuni penale cu scopul de a satisface diverse interese de partid si/sau personale, ori el si-a pus semnatura pe o asemenea catastrofa din prostie, ceea ce il face vinovat de neglijenta penala in serviciu. Desigur, unii spuneau ca poate era intr-o stare de euforie bahica, ceea ce nu era pentru nimeni vreo noutate, dar chiar si asa, tot neglijenta se numeste, ca sa nu spun mai mult.
Emisiunea s-a terminat, „presa” a soptit cate ceva in treacat si subiectul a fost inchis; pana acum... Iata, acelasi ProTv al nasului finului  isi anunta emisiunea de duminica, aceeasi „Romania, te iubesc”. Paradoxal, subiectul emisiunii care beneficiaza de o promovare agresiva este... privatizarea societatii de turism a CFR; unul dintre capitolele tratate este taman... hotelul Astoria. Nu stiu ce va contine respectiva emisiune, dar vom vedea... Tare mi-e ca de data asta „jurnalistii la comanda” il vor gasi responsabil pe unul dintre ministrii transporturilor din guvernele ulterioare Organului. Asa... in „treacat, fiecare promo ne fixeaza o semnatura: Traian Basescu, ministrul transporturilor! Da, Presedintele a fost ministru al transporturilor mult inainte de vanzarea frauduloasa, dar nu conteaza... Important este sa-l implicam pe Base in orice porcarie comisa de catre bolsevici, poate si pentru ca ei nu sunt niciodata vinovati de ceva. Sa asteptam emisiunea si mai vedem...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu