21 apr. 2012

Capusa iliesciana

Capusele... Nu, nu e vorba despre capusele iliesciene, alea au supt destul, dar nu s-au saturat. Capusele acelea originale, insectele gretoase si potential periculoase sunt azi "vedetele" tele-vizuinilor. Ai putea crede ca pana in anul de gratie 2012, "fioroasele" creaturi nici n-au existat; sau daca au existat, nu erau intr-un numar asa de mare. Cat de mare? S-a dus cineva sa le numere? Are cineva o analiza comparativa? Nu, desigur, dar analfabetii de pe "sticla" fac din existenta umila a capuselor un caz de stare de necesitate la nivel national. Boli, paralizie si alte nenorociri, iata, s-au abatut asupra Romaniei lui Basescu... Normal ca numai Base e de vina pentru "invazie"; el si... MRU (n-o spun, dar intelegem clar asta). Offf, tara necajita, cu asemenea conducere e si normal sa fii invadata de capuse :)) Se pregatesc de invazii tantarii, lacustele, graurii si pasarile migratoare... Ce tembeli fiorosi!
Dar nu e deloc o surpriza: aceasta manipulare n-au inventat-o politrucii de pe la tele-vizuini, ci face parte dintr-o directiva KGB ce facea referire (nu la capuse, desigur) la cum trebuie tinuta in frau populatia abatandu-i atentia necontenit catre subiecte derizorii atent exagerate. Directiva nu lasa la voia intamplarii nici asteptarea autobuzului, unde intentionat era necesar ca acesta sa vina rar etc. Aceasta directiva dateaza din anii ‛70 si trateaza toate temele pe care serviciile secrete ale tarilor din fostul lagar socialist trebuia sa le urmeze, fireste, adaptate fiecarei tari in parte, pentru a controla reactiile populatiei si pentru a le abate atentia de la politica.
La noi, Cenaclul Flacara era o componenta a manipularii, asa-numita „supapa” pe care Securitatea o controla si care avea ca scop, lasand muzica deoparte, disiparea unor adevaruri minore, dar care oficial nu erau rostite, indepartand astfel oamenii de marile teme generatoare de probleme pentru ei. Cu toate astea, directiva scoasa la lumina din arhive de catre Bogdan Teodorescu si publicata integral in presa vremii (anii 90) nu viza si calomnierea sau exhibarea raului din tarile socialiste. Aceasta „politica” editoriala este originala si proprie doar romanilor. Noii-vechi comunisti ajunsi la putere erau si sunt diferiti de analfabetul Ceausescu, cel care nu lasa sa apara decat „marile realizari” ale tarii. Acesti tradatori isi duc nestingheriti campania impotriva Romaniei. „Invaziile” de insecte, inundatiile sau ninsorile sunt tot atatea pretexte pentru a sadi in sufletele romanilor ideea ca noi suntem cei mai prapaditi oameni din lume. Din cauza lor si a actiunilor lor anti-nationale, cei carora li s-a picurat persuasiv ca e o rusine sa fii roman au ajuns sa se rusineze sa vorbeasca limba materna in strainatate. Aparent asta n-are legatura cu capusele, dar sursa intoxicarii e aceeasi, iar scopul final este identic.
Chiar si politic, manevrele sunt aceleasi: fascistii si nazistii sunt in continuare prezentati ca fiind de extrema dreapta pentru a nu atrage atentia ca vorbele gaunoase si promisiunile fara acoperire vin tot de la un fel de fascisti, fratii lor ideologici – comunistii. Candva, dupa Revolutie, militam si eu pentru spargerea monopolului pe care il detinea Tvr si pentru infiintarea de posturi tv private. Scarnaviile comuniste patronate de ilici s-au opus cu hotarare, dar UE cerea liberalizarea comunicatiilor informationale, asa ca, daca tot era obligatoriu ca „partidul-stat’ pdsr sa piarda controlul absolut asupra televiziunii nationale, macar sa faca in asa fel incat televiziunile private ce vor aparea sa nu iasa din tiparele impuse de ei. In 1990 bolsevicii manipulau populatia cu Tvr-ul, azi si de ani buni incoace – cu tele-vizuinile private controlate de clientii lor politici, cei care din neica-nimeni au ajuns miliardari si prin falimentarea Bancorex, dar mai ales prin capusarea bugetului de stat: rambursari de TVA de multe milioane de dolari.  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu