23 apr. 2012

Treziti la realitate

Politica romaneasca a ajuns sa fie distractiva in vremuri critice. In fond, distractia ne ajuta sa trecem criza mai usor. Sigur, distractiva e si bucuria cetatenilor francezi care jubileaza ca in primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta, Sarko a iesit pe locul doi; trebuie sa-i dezamagesc, dar, oricat s-ar da cu fundul de pamant analistii nostri, alegerile le va castiga tot Sarkozy – omul noroaielor (cica asta inseamna...).
Insa distractia asta e nimic in comparatie cu spectacolul de doi bani oferit „vulgului” de catre usl si, in mod particular, somnorosul George. Trezit din somn dimineata la ora 21, Antenescu da – incredibil, dar adevarat – declaratii: vrea la guvernare!!! Spune el ca de-aia au depus motiunea si ca 300 din 200 de parlamentari PDL trec maine dimineata la prima ora (deci va rata momentul istoric) la usl. Avand majoritatea parlamentara „asigurata”, Crin vrea sa organizeze alegerile „cinstit” si „transparent”; cum singurii care n-au furat din bugetul de stat si nici din avutia nationala sunt „cinstitii” uslasi, e si normal ca niste alegeri la fel de „cinstite” sa fie organizate de ei. M-a distrat grozav aceasta imagine de care un bou (sa ma ierte boii, ca sunt animale folositoare pe langa casa omului) se chinuie sa ne convinga pana in pragul fracturii de neuron.
Aceasta motiune de cenzura este o fantosa agitata „vulgului”. Da, in conditii normale, o motiune este binevenita, dar nu una avansata de niste tradatori de tara si, mai ales, nu in actualele conditii economice. Trec usor peste completa lipsa de substanta a aceste actiuni, ca sa nu ma repet. Soarta acestei motiuni va fi aceeasi cu ale ultimei. Dar sa presupunem ca ea va trece. Ce va urma? Conform Constitutiei, Presedintele va numi un premier, desigur, dar pe cine? Somnorila sustine ca de la ei; cica ar avea majoritatea. Acceptam aceasta premisa... Presedintele nu e obligat sa numeasca primul ministru de la usl nici daca ei ar avea o majoritate in alegeri, asa ca in eventualitatea in care motiunea va trece, Base il va numi pe... acelasi MRU. De altfel, MRU este inca membru (auto-suspendat) al pnl, iar usl n-ar avea ce sa mai comenteze. In sine, actiunea de a da jos un guvern condus de un membru al partidului tau este de un cretinism ce rar putem avea ocazia sa vedem. Chiar daca MRU n-ar mai fi in pnl, secaturile rosii tot n-ar putea sa aiba castig de cauza; este libertatea Presedintelui de a alege ce vrea, ca asa spune Constitutia lui ilici.
Foarte multi ţuţari de pe la tele-vizuini au orgasme paroxistice numai enuntand fanteziile astea, dar nu l-am auzit pe unul sa se gandeasca la consecintele unui asemenea plan idiot. Sa pui in practica o asemenea porcarie STIIND dinainte ca nu vei castiga nimic, decat cel mult un pic de notorietate in plus (pentru ca sunt secaturii notorii) este ori o imbecilitate, ori sondajele alea prea mult si prea apasat difuzate sunt apa de ploaie in comparatie cu cifrele reale. Personal, cred ca ultima varianta este reala. Electoratul nu e compus doar din destepti, dar nici din prosti sadea atatia cati le-ar trebui bolsevicilor, iar adevarata lor fata apare cu claritate in fiecare zi mai mult. Nu, alegatorii nu mai sunt prostii din Duminica Orbului si, dupa 20 de ani, sesizeaza diferenta dintre vorbe, fapte si minciuni; iar de vorbe si minciuni usl a facut risipa. Imi amintesc stupefactia din studiourile tele-vizuinilor cand s-au anuntat rezultatele preliminare care il dadeau drept castigator al alegerilor prezidentiale pe Traian Basescu... Nu le venea sa creada ca dupa luni intregi de minciuni si calomnii, chiar si injurii, Base n-a putut fi infrant. Dar nu Base a castigat alegerile, ci electoratul responsabil; ei au votat in asa fel incat sa evite falimentul de tara pe care comunistii l-ar fi infaptuit in cateva luni si tot ei au dat masura revirimentului national in fata atacurilor perfide ale „partidei ruse”. Acesta a fost doar preambulul... Epilogul va fi in decembrie, cand bolsevicii vor deveni istorie; neagra, dar istorie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu