27 apr. 2012

Cazatura de cenzura

A trecut si motiunea... Ce mai freamat, ce mai zbucium! O adevarata inflatie de energii conjugate pentru distrugerea stabilitatii Romaniei a fost coagulata de comunisti. Disperarea a-nceput sa se simta in randurile „cartelului rosu” inca inainte de inceperea votarii. O centurista chiar a reclamat o inepta sechestrare imaginata doar de creierul ei infierbantat de efortul de a convinge parlamentarii Puterii sa voteze motiunea. Evident ca nici macar Vasileasca nu credea asa ceva, dar a ramas credincioasa devizei usl, „profesiunea mea – minciuna”. Era devreme...
Asa cum era de asteptat, nici discursul abject-obraznic al lui Ponta si nici cel delirant-golanesc al lui Antenescu n-au oferit mai multe argumente care sa sustina utilitatea motiunii avansate. Tot ce au putut produce n-a fost deloc diferit de discursurile revoltatoare tinute in Parlamentul European pentru a obtine sanctionarea Romaniei: minciuni si dezinformari grosolan tesute. Ca nivel, cei doi saltimbanci usl au atins limita inferioara a discursului pseudo-nationalist, unul ce-l aminteste pe cel al lui Jirinovski, liderul extremei stangi ruse.
Luarile de cuvant ale slugilor lui Felix n-au fost lipsite de note particulare. Somnorila, dupa ce a epuizat „repertoriul” de rumegus a constatat ca l-a luat gura pe dinainte si a atins un punct sensibil: comunitatea evreiasca. Realizand ca Presedintele Comunitatilor Evreiesti din Romania, deputatul Aurel Vainer este vexat de abordarile sale violente, Antenescu s-a grabit sa se gudure, sa se scuze si sa asigure asistenta ca el, personal sau partiduletul său nu cocheteaza si „nu face cu ochiul” extremei drepte. Lasam deoparte ca la noi nici nu exista o extrema dreapta si nici macar o dreapta curata, dar Lili Antonescu minte iara cu nerusinare. Asa cum am mai amintit, „extrema dreapta” este la noi... Vantu, cel care a finantat aparitia si supravietuirea unei organizatii haotice de nauci, „Noua Dreapta”, organizatie ce-si avea candva sediul in birourile Gelsor, dar si fantomaticul partid al lui Vosganian, „Uniunea Fortelor de Dreapta”, ce se dorea continuatorul politicii partidului „Totul pentru Tara”, legionar.
Una peste alta, motiunea era din start una inutila si politicianista ce nu urmarea sa corecteze ceva, ci era doar un mijloc la indemana opozitiei rosii pentru a forta accesul la putere al „martorilor lui Felix”. In aceasta „constructie”, varanul l-a surclasat net pe „ayatollah”-ul psd, ilici. Desi „carpa kaghebista” n-a agreat ideea de a veni usl la putere (batran, dar vulpoiul a mirosit capcana), interesele varanului au fost prioritare; el nu poate astepta pana in decembrie fara un faliment rasunator.
Acum ce urmeaza? Nu e greu de presupus. Intr-un articol de zilele trecute (aici) spuneam ca guvernul va fi dat jos, probabil chiar cu ajutorul PDL. Ideea era ca bolsevicii sa vina la putere pentru a-si pune latul de gat. FMI le-a dat o mana de „ajutor” si si-a suspendat negocierile cu guvernul (cel mai probabil) Ponta. Retragerea strategica a FMI nu cred ca a fost intamplatoare si nici vreo surpriza; dealtfel, J. Franks isi incheia misiunea fara a astepta votul in Parlament si cred ca deloc intamplator. Acum, comunistii au in maini un ou fierbinte: trebuie sa puna in practica reintregiri de salarii bugetare si sa inapoieze pensionarilor sumele retinute nejustificat. Mai mult, trebuie sa scada CAS, ca asa s-au batut cu caramida-n piept si sa imbunatateasca nivelul de trai; iar asta repede. Bani, insa, nu sunt... Daca ar fi existat, masurile n-ar fi fost programate atat de tarziu si chiar guvernul Ungureanu ar fi decis sa se treaca la aplicarea lor. Acestea fiind datele de prima necesitate, usl va fi nevoita sa aplice masuri de austeritate in unele sectoare pentru a putea ca in altele sa realizeze ceva. MRU ar fi putut realiza cele cateva deziderate urgente, dar numai cu sprijin FMI, ceea ce un guvern Ponta nu va putea.
In perioada urmatoare, Romania va trece printr-un „desert al plangerii” din anumite puncte de vedere, iar asta le va sugruma definitiv capacitatea de a mai accede la Putere dupa alegerile din iarna. In mod optimist vor putea conta pe 20% daca raman impreuna, lucru deloc sigur daca luam in calcul „faulturile” pe sub masa pe care psd si pnl si le administreaza de ceva vreme. Si mai e ceva deloc de ignorat: daca MRU inca nu si-a spus ultimul cuvant, atunci sigur nici „carpa kaghebista” n-a facut-o, iar ilici nu va tolera razvratirea varanului. O va sanctiona dur si fara mila.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu