26 apr. 2012

Paduchele si Andreea Pora

Este o rusine pentru jurnalistica romaneasca pozitia de moderator a lui Robert Turcescu din aceasta seara. Ca moderator l-am mai vazut, nu doar in emisiunile postului unde activeaza, ci si in confruntarea finala dintre Traian Basescu si Geoana. „Favoritul” cursei era, pe cai mari, omul „cartelului rosu”, asa cum sigur va mai amintiti. Ca moderator al intalnirii, Turcescu nu si-a ascuns preferintele, avand grija sa-i spuna Presedintelui ca a avut destul timp sa vorbeasca.
Revenind la prezent, in emisiunea aceluiasi Turcescu sunt invitati politicieni si jurnalisti, ca de obicei, de altfel. Azi, dintre politicieni iese in evidenta turnatorul Ghise, cel care „trebuia sa manance o paine” si n-a gasit-o decat la Securitate. Preopinenta sa, Andreea Pora a expus niste puncte de vedere imposibil de urmarit din cauza sicanelor permanente ale slugii lui Felix, acelasi Ghise. Josnic si mitocan, individul nici macar n-a simulat politetea, nici nu si-a ascuns aversiunea si nu a facut economie de energie in a arata cata abjectie zace intr-un fost turnator ajuns parlamentar pnl.
Lipsa de reactie a lui Turcescu in conditiile in care era evident ca viermele depasise masura, o gasesc condamnabila. Ce fel de moderator e el, care accepta fara sa intervina ca un vorbitor sa fie faultat continuu si fapta sa nu fie sanctionata?! Gestul Andreei Pora de a parasi platoul il gasesc perfect justificat. Dar „moderatorul” a lasat secatura sa se exprime cand vorbea despre „tradarea poporului romana” de catre... MRU! Este de o josnicie fara margini ca tocmai cei care au cerut Parlamentului European sanctionarea tarii lor "argumentand" cererea cu niste minciuni sfruntate sa vina azi si sa vorbeasca despre tradare! Maine, Ungureanu le va da in bot pentru toate aberatiile si minciunile ordinare de care se folosesc pentru a prosti populatia, dar tot nu e suficient...
O mostra de cinism feroce exhibat fara retineri de catre Ghise a fost cazul medicilor, un exemplu pentru secatura ca guvernele Boc si Ungureanu sunt indiferente fata de ei, motiv pentru care doctorii au ales sa plece in strainatate. Comunistii sunt incapabili sa recunoasca adevarul, indiferent cat ar fi el de evident pentru toata lumea, dar mint josnic distorsionand realitatea. Personalul medical era, alaturi de profesori, „campionul” salariilor mici in guvernarile comuniste, iar asta a durat vreo 15 ani. Era si asta o parte a politicii distructive a comunistilor, cei care ii urasc nativ pe intelectuali sau pe cei obisnuiti sa gandeasca. Asta n-o spun eu, ci lozincile fluturate de sustinatorii lui ilici in timpul mineriadei din 13-15 iunie 1990: „Moarte intelectualilor!”. I-au lasat pe cei care sunt pusi sa educe si pe aceia care vindeca la limita subzistentei, dar acum vin si ii „deplang” ca au plecat; chiar si asa, ipocrizia e completa: cu lacrimi de crocodil plang, dar sunt definitiv impotriva ca aceiasi doctori sa poata vota electronic sau prin corespondenta. In realitate, medicii au plecat nu pentru ca salariile ar fi fost mici in timpul guvernarilor PDL, ci doar pentru ca in Germania, Franta sau Belgia ca medici au salarii pe care nu le-ar putea avea in tara in aceasta perioada, uneori de 4-6 ori mai mari.
Pentru mine va ramane de neinteles ce cauta in Parlament un vierme care si-a recunoscut colaborarea cu politia politica a lui Ceausescu... Nu stiu ce cadere morala poate avea el dupa ce a comis asa ceva, fie si pentru a manca o paine alba si a parveni; sau poate tocmai de-aia...  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu