29 apr. 2012

Democratia de cartel a lui Mickey Mouse



„Acum veti avea si sprijinul Guvernului (in alegeri)”, i-a spus premierul desemnat Ponta lui Oprescu cu ocazia lansarii candidaturii acestuia la Primaria Generala. E treaba vreunui prim ministru sa sustina cu bani de la buget, indubitabil, in mod preferential un candidat in alegerile locale? Fireste, nu. Este si ilegal, dar si imoral. Premierul Mickey Mouse nici nu se jeneaza sa o spuna, iar tele-vizuinile difuzeaza idiotenia pana la saturatie. E vreo surpriza pentru cineva ca pe comunisti ii intereseaza doar propria lor „democratie”? Sa ni-l amintim pe distrusul Crin in dimineata urmatoare alegerilor prezidentiale; cu ochii in gura si catranit peste poate, sluga lui Felix (pe atunci a lui Paturiciu) a enuntat planul de bataie in caz ca Traian Basescu va castiga alegerile: suspendarea. In orice tara democratica, o astfel de declaratie ar fi fost incadrata in Codul Penal. Suspendarea presedintelui, asa cum e ea definita in Constitutia in vigoare in Romania este o pedeapsa aplicata presedintelui in cazul unei abateri grave de la prevederile constitutionale. Aceasta pedeapsa este, juridic vorbind, ulterioara infractiunii si intra in vigoare cu scopul de a-l aduce pe presedinte pe calea cea buna, a democratiei. Dar suspendarea nu este definita constitutional sau altfel ca o arma pe care o poate folosi oricine pentru a elimina un adversar politic, iar utilizarea ei in acest scop este o infractiune ce aduce atingere si Constitutiei, dar si Codului Penal, care ar trebui sa se activeze intr-o asemenea situatie.
„Carpa kaghebista” iese si declara ipocrit ca doreste „coabitarea” cu Presedintele. Si daca nu o doreste, ce se-ntampla? In realitate, ilici l-ar schimba maine pe Base, de-ar putea, dar iata ca nu poate. Nu democratia prost simulata il face sa dea asemenea declaratii, ci constienta ca un asemenea demers va fi un esec rasunator pentru psd (pe el, usl nu-l intereseaza). Dupa cum si proverbul o spune, „o data vede nasul marca finului”, asa ca n-ar risca sa depinda iar de minoritarii lui Varujan sau de cei 5 parlamentari fideli lui Geoana (sa-i zicem „dl.ministru?) cum a fost cazul la doborarea guvernului Ungureanu.
Ca suspendare unui presedinte al Romaniei pe motive inchipuite este o infractiune, asta e absolut evident. Comunistii, insa, au infractiunea ca metoda de lucru, asa ca este cat se poate de clar ca dupa niste alegeri parlamentare finalizate cu o majoritate a lor, suspendarea lui Base este doar o chestiune de timp. Ii intereseaza pe ei ca asta va provoca o instabilitate accentuata, ce ar veni dupa niste luni de guvernare dezastruoasa, cele pe care le avem in fata? Nici poveste... Ca ar comite astfel o infractiune? Nici atat; ar fi inca una intr-un sir fara sfarsit al faradelegilor comise, ceea ce deloc nu i-ar deranja. Dar, tot intelepciunea populara ne invata ca „nu mor caii cand vor cainii”, asa ca „suspendata nu e gata” sa fie pusa in practica. Base inca vegheaza, nu se manifesta, dar, asa cum spuneam, fericirea deloc mascata de pe fata lui la ceremonia de desemnare a lui Mickey Mouse ca premier e de natura a starni frisoane in birourile bolsevicilor; sau ar trebui...
E drept, programul usl de guvernare este ceva intre penibil, hilar si idiot, pe de o parte, si dezastruos, de cosmar si amagitor – pe de alta parte. Promisiunile lor de a crea „un milion de locuri de munca” sunt vorbe de claca, iar maririle de pensii/salarii si reduceri fiscale sunt povesti bune de leganat copiii. Discursul lor deja a inceput sa fie mai nuantat, chiar daca nici guvernul nu e inca format: dublari de salarii nu vor fi si nici de pensii, iar reducerile de impozite... mai incolo, dupa alegeri. Asa cum era de asteptat, incep sa-si arate adevarata infatisare. Astept cu nerabdare ca masca sa le fie smulsa pentru ca toata lumea sa le vada faţa. Cine o va face? Se stie... Cand? Curand.    

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu