2 mai 2012

Romania guevarista


Dupa 22 de ani de chinuri, Romania se inscrisese pe linia devenirii. Au fost ani grei, marcati de violentele batalioanelor de asalt „mineresti” pe care ilici i-a adus pentru „a face ordine”, anii in care muncitorii urlau dement „Moarte intelectualilor”. Dupa aceste episoade, de o violenta iesita din comun si care au determinat Ambasada SUA sa-si redeschida portile azilului politic pentru romani au urmat anii recesiunii economice profunde. In guvernarea Vacaroiu, cu Florin Georgescu la Finante, Romania se „lauda” cu o crestere economica negativa de -5%, salarii minuscule, sub limita subzistentei, dar cu „privatizari” ce au umflat buzunarele comunistilor si ale clientilor politici ai „martorilor lui ilici”. Falimente rasunatoare ale bancilor de stat au creat o patura inexistenta pana atunci – milionarii, deveniti ulterior miliardarii Romaniei. Se nastea hidra comunista cu brate capitaliste.
Jaful a continuat netulburat, pentru ca Justitia era, daca nu oarba, atunci chioara de un ochi si cu albeata pe celalalt. „Potentatii” stiau ca nimic nu-i poate abate de pe drumul pe care deja pornisera si totul mergea atat de bine. Romanii l-au ales pe ilici ca presedinte de 3 ori din 2 posibile, dar ei faceau „legea”, legea bunului plac. Se pastrasera reflexele din perioada ceausista; atunci, daca nu erai membru de partid, nici nu puteai promova. Pana in guvernarea Nastase-multe-case, reflexele ceausiste au devenit regula. Daca erai de-al lor, puteai foarte bine sa fii prost, ca te bagau in fata, te promovau. Nu erai in „haita” – erai marginalizat. Vocile care se ridicau impotriva mafiei securisto-comuniste erau ori ignorate ca fiind niste „exotici” „exaltati”, ori erau izolate in maniera atat de bine cunoscuta a anilor ‛80. Furturile erau pe fata, fara jena, fara scrupule, presa era cumparata (cea care nu era deja in proprietatea lor), abuzurile in justitie sau aiurea erau la ordinea zilei.
Cand am asistat mut si neputincios la masacrul abject din 13-15 iunie, ma gandeam ca asa ceva nu poate sa existe in lumea civilizata, ci doar in tarile sud-americane, „revolutionare”. Curentul asa-zis revolutionar care macina si marcheaza economiile respective are izvorul in crimele fioroase ale internationalistilor comunisti condusi de Ernesto (Che) Guevara. Imaginea romantata si idealizata care azi e promovata, n-are legatura cu realitatea cumplita in care Che era de fapt asasinul-sef al tuturor celor care nu erau de acord cu ideile sale „novatoare”. Intelectuali, preoti, afaceristi sau chiar oameni simpli erau executati fara alta judecata decat cea a „marelui” Che. Martorii oculari povestesc despre nopti in care nu aveau cand sa doarma din cauza ca aveau de pus in practica deciziile lui Guevara. Rauri de sange au inrosit Cuba, Argentina, Bolivia etc. in numele unui comunism criminal si feroce. Urmarea? Nici azi, la zeci de ani dupa moartea asasinului Che, tarile marcate de faptele sale nu reusesc sa-si revina economic. Din cauza marturiilor ce daunau imaginii unui partid comunist, in „epoca de aur” aproape ca nu se vorbea despre „revolutionarul” de profesie; pana si Ceausescu si gasca sa se jenau sa faca din Che Guevara un model, asa ca il tineau „la sertar”.
Iata ca in zilele noastre vine un derbedeu, proaspat nominalizat ca premier, care declara public ca modelul sau politic este acelasi Che Guevara. Si nimanui nu-i pasa de o asemenea declaratie... E lipsit de importanta ca „modelul” politic al lui Ponta a fost un bolsevic criminal (scuze pentru pleonasm!) si anti-national? Desigur, nu. Declaratiile publice ale posibilului premier sunt un amestec de ilegalitati prezentate ca acte prevazute in Constitutie, amenintari la adresa presei ce „iese din rand” si „solutii” economice dezastruoase. Secondat de un fascist, Antenescu, Ponta este „premierul lui Felix”. Varanul decide, Ponta aplica decizia, iar Antenescu supravegheaza stricta aplicare a deciziilor. Nici unul dintre ei n-are vreo treaba cu legalitatea sau cu Constitutia, asa cum faceau si in vremurile ce le credeam apuse definitiv pentru Romania.
Nici nu s-au instalat la Guvern, ca Felix & co. au si inceput sa evidentieze lovitura de stat pe care o pregatesc de ani de zile. Turnator infam, varanul isi permite sa-i dea ultimatum Presedintelui!!! EL ii da 30 de zile sa demisioneze, altfel EL il va suspenda. Aceasta declaratie publica a individului este, in mod clar, penala si, simultan, un atac bolsevic ce ameninta institutiile fundamentale ale statului. Ceea ce infractorul Felix a comis prin aceasta declaratie este, indubitabil, in afara sferei politice si intra in zona in care Parchetul trebuie sa se autosesizeze. Dar, asa cum stim, nici Justitia nu se va sesiza si nici legea nu va conta atunci cand e vorba despre infractorii politici. N-a facut-o nici pana acum, n-o va face nici de acum inainte. Hienele hamesite se vor instala in fotoliile Puterii si vor incepe eliminarea tuturor adversarilor politici sau nu. Presedintele Basescu nu este politician, ci reprezinta un popor intreg pana cand mandatul sau va ajunge la final. Orice atac injust la adresa lui este si un atac la adresa poporului roman care l-a ales. Speculatiile securist-comuniste, cum ca Basescu este doar presedintele celor care l-au votat sunt tot atatea dovezi ale anarhiei pe care ei vor s-o instaleze prin nerecunoasterea institutiilor statului care nu sunt conduse de ei. Asa ceva este elementar in definirea termenului de „anarhie”, iar bolsevicii nu fac economie in a arata asta. Nu respecta si nu recunosc institutia Presedintelui pentru ca acolo nu este omul lor; nici camerele Parlamentului nu le recunosc, de unde si inventata „greva parlamentara”. A fost suficient ca prin tradari si ademeniri sa schimbe raportul de forte in Senat, ca acolo au si reinceput activitatea, anuntand ca daca vor prelua puterea si in Camera Deputatilor, atunci toata activitatea parlamentara va reintra in „normal”.
Aceasta este Romania pe care comunistii o vor pentru ei, nu pentru noi. Dar noi, noi ce vrem? Pana ce secaturile se vor infige la carma tarii, inca mai conteaza ce vrem; apoi – nu. Prea multi romani sunt incapabili sa discearna minciuna de adevar si binele de rau. Unii se bucura dement si/sau isteric ca usl il va suspenda pe Presedinte si nu le pasa daca asta este o sanctiune aplicata constitutional sau o modalitate de revansa politica. Nu se gandesc deloc ca in locul Romaniei europene, ei isi dau girul pentru o Romanie guevarista.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu