7 mai 2012

Cabinet cu stea (roşie) în frunte


Dacă privim în istoria comunismului, vedem că încă de la începuturi el s-a clădit pe minciună. Atacul Palatului de iarnă al tarului este o invenţie devenită „fapt” istoric datorită filmului lui Serghei Eisenstein. Soldatul rus care pune victorios steagul sovietic pe clădirea Reichstagului este o imagine cunoscută, doar că poarta încărcătura manipulării şi pe cea a propagandei, deoarece filmarea a fost realizată două zile după capitularea Germaniei. În România, bolşevicii au venit la putere când erau o mână de oameni, prin trădarea fostului rege. Propaganda ulterioară pomenea despre adeziunea, ce părea cvasigenerala, a populaţiei la ideile străine pe care ei le promovau. Tot prin minciună şi manipulare s-a căţărat la putere şi ilici în 1989 şi tot prin minciună s-a menţinut la putere.
Azi, după atât de puţină vreme, comuniştii sunt iar la putere, desigur, prin aceleaşi metode „clasice”: trădarea şi manipularea propagandistică proprii lor. Cu un cabinet răvăşit de scandaluri încă dinainte de a ajunge în Parlament, Mickey Mouse îşi începe mandatul. Nu e un mandat oarecare, ci unul care aduce mai mult cu primul guvern Roman, cel lipsit de orice legitimitate. Discursul noului premier a fost marcat de aceleaşi minciuni fioroase rostite cu nonşalanţă pe care le servea populaţiei cu 22 de ani în urma „patriarhul roşu”, ilici. N-am avut răbdare să ascult toate inepţiile pe care Ponta le-a debitat, nici să contabilizez vorbele goale cu care şi-a umplut discursul; n-ar fi avut rost. Cu toate astea...
Plin de „avânt revoluţionar”, micul Che şi-a anunţat „programul politic”: MRU a dat ilegal bani primăriilor PDL, aşa că el le va lua înapoi. Aceasta e prima minciună care îi dă ocazia unei murdare revanşe politice, fără legătură cu democraţia. Să ne amintim că acuza nu e nouă, dar premierul Ungureanu a demonstrat indubitabil că este o plăsmuire comunistă: a ieşit în presă cu lista primăriilor şi consiliilor locale care au primit bani, arătând că nu criteriile politice au stat la baza acordării sumelor. Mai mult, Ungureanu alocase mai multe sume acelor autorităţi locale conduse de opoziţia de atunci decât o făcuse pentru cele din Arcul guvernamental. Ignorând asta, Mickey Mouse îşi declamă discursul iresponsabil de la tribună Parlamentului, pregătindu-şi terenul pentru acţiunile sale viitoare.
Spuneam zilele trecute că Ponta va răvăşi fondul de rezervă aflat la dispoziţia Ministerului de Finanţe pentru a reîntregi salariile bugetarilor şi pentru a plăti diferenţele de CAS pentru pensionari. Azi, micul Che o spune fără jenă: da, din fondul de rezervă atât de greu constituit se vor rambursa acele sume. Ce decizie „curajoasă”! Păi asta o putea face şi Boc, din ianuarie sau Ungureanu – din februarie, dar asta ar fi însemnat că Guvernul să cheltuiască pentru consum bani împrumutaţi. Adică pentru această acţiune „haiducească” aveau nevoie de acceptul FMI de a creşte deficitul bugetar cu 0,35%? Dar de colectarea cu prioritate a taxelor, ceea ce spunea Ungureanu, a auzit Ponta? Dacă făcea aşa, deficitul nu creştea deloc, rezervă rămânea la locul ei şi toată lumea era mulţumită. Dar comuniştii excelează prin populism... Acela este izvorul de voturi de care ei au atâta nevoie!  Nou-veniţii nu şi-au propus nici o secundă să continue campania lui MRU de a colecta mai eficient taxele la buget. Mult mai simplu este să împrumute bani, bani ce costa scump economia, dar îşi ating scopul electoral, decât să pună presiune pe râu platnici; în fond, şi rău platnicii sunt alegători.
În acest moment, bugetul statului este ca o trăsură asediată de briganzi la drumul mare. De azi, el a încetat să fie „cămara” ţării şi a devenit brusc un simplu instrument electoral. Guvernul nu are bani pentru a da 15% bugetarilor, iar asta o ştie Mickey Mouse prea bine. Toate sumele cu care va mitui electoratul bugetar însumează doar 8%, restul rămânând să fie returnat abia în „octombrie-noiembrie”, după cum zice Ponta. Realitatea e un „pic” diferită... Cele şapte procente rămase NU vor fi acordate în 2012 decât dacă FMI va mai accepta o creştere a deficitului, lucru care poate fi exclus încă de pe acum. Vor spune atunci că din cauza organismelor financiare internaţionale sunt nevoiţi să amâne plată cu câteva luni, anul viitor, eventual în următorul exerciţiu bugetar.
Prin grobianism, înşelătorie şi ipocrizie, comuniştii îşi vor înfige adânc rădăcinile în trupul chinuit al ţării. Romanii spera că aceasta bandă le va aduce raiul pe pământ, dar se iluzionează: arată ca raiul, dar de fapt este iadul; iadul comunist în care nici iarba nu creşte. O singură speranţă în afara celei în Dumnezeu: Preşedintele. Dacă el are un proiect de salvare a ţării, nu mă îndoiesc că totul se poate repara. Dacă nu, Doamne, ajutǎ România!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu