3 mai 2012

Dosarul roz „Trofeul ticalosiei”

Bombonel e un dizident cunoscut. Nu e? Pai el asa zicea la penultimul termen din dosarul „Trofeul Calitatii”. Un complice se pusese chiar pe plans, pana cand presedintele completului de judecata i-a amintit ca spectacolele de gen se fac in alta parte. El, „Insusi”, s-a plans ba ca n-a avut timp sa pregateasca apararea (nu trecusera decat cativa ani de cand tot sta in procese), ba ca ar vrea sa-si marturiseasca nevinovatia. Dupa mia de martori care s-au perindat la bara, cred ca Imparatul (ce-i place sa i se spuna asa!) ar trebui sa iasa la pensie in sala de tribunal si nici atunci n-ar mai termina cu vorbaria. Presedintele completului i-a potolit pe toti. Popovici a lasat plansul, Bombo a cerut amanarea, dar judecatoarea n-a fost deloc impresionata. I-a replicat infractorului Bombonel ca este siderata; candva cerea singur sa fie accelerat procesul, iar acum se plange ca termenele sunt prea apropiate.
Eleganta, judecatoarea a acceptat sa amane pronuntarea cu o saptamana, doar pentru ca plangaciosul nu mai avea avocat, respingand orice alta amanare indiferent de motive. Dosarul se va finaliza pe 10 mai, cu toate insistentele inculpatului principal ca termenul sa fie mai indepartat. Fireste, el termenul l-ar fi vrut cat mai incolo, spre vara-toamna, sa apuce si Corlatean sa se instaleze in fotoliul ministerial de la Justitie. Deh! „Naravul din fire, n-are lecuire”... Iar dosarul respectiv se va finaliza definitiv saptamana viitoare, cel mai probabil cu o condamnare, poate chiar mai lunga decat cea initiala; iar daca nu mai lunga, macar mai groasa, spera unii...
Noua „putere” rosie nu se putea lipsi de ajutorul nepretuit al lui Bombonel. Ca ministru ar fi fost un dezastru. Ce drac de guvern „pur” mai facea Ponta cu un Nastase la Universitatea de la Rahova? Asa ca a pus Felix alti trepadusi, profesionisti in ale hotiei generalizate. Pe Nastase l-a luat Mickey Mouse ca negociator cu FMI. Ma intreb: asa de rau a ajuns Romania, incat sa fie reprezentata la negocierile cu organismele financiare internationale de catre un puscarias (in curand)? Dar daca negocierile dureaza 8 zile, iar peste o saptamana Bombonel isi face valijoara si aterizeaza la Rahova insasi? Cine se mai prezinta la incheierea negocierilor? O sa spuneti „Ponta”. Da, si ce va spune el cand reprezentantii FMI vor intreba „Dar unde e dl. Nastase?”... „E, e un pic pe la puscarie cativa ani, dar nu conteaza ca eu sunt Guvernul, nu Nastase”. Si n-ar minti, nu Nastase e Guvernul, dar nici Ponta nu e, doar ca ii e greu sa recunoasca.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu