18 mai 2012

De ce comuniştii îi iubesc pe „băieţii deştepţi”


Ştim cu toţii sintagma lansată de Preşedintele Băsescu „băieţii deştepţi din Energie”, cea lansată în campania electorală şi care se referea clar la acei „băieţi” deveniţi miliardari cu concursul larg al psd. Anii au trecut, iar secăturile roşii au considerat că e bine să împrumute vorbele lui Traian Băsescu şi, eventual, să le folosească împotriva lui, că tot nu le cerea nimeni vreo dovadă care să le sprijine afirmaţiile.
Dar iată că bolşevicii au venit la guvernare promiţând proştilor care stau să-i asculte că vor face şi vor drege în privinţa contractelor (care contracte?) semnate de guvernele anterioare cu „băieţii deştepţi”. Declaraţiile lor au devenit din ce în ce mai „intransigente” pe măsură ce guvernul Mickey Mouse se instala, după cum se ştie – pe rând. Tot romanul a înţeles că preţurile la energie şi al benzină sunt o urmare a acestor „contracte”. Dar ce fel de stat membru UE este România ca să poată să stabilească el preţurile astea, după cum vrea un ministru sau altul, un prim-ministru sau altul? În realitate, preţul energiei este, în funcţie de anumiţi parametri, stabilit de piaţa comună europeană şi este influenţat doar de preţul de pornire de la producător (Rusia sau Algeria). În rest, preţul gazului este acelaşi în toată UE. Diferenţele de preţ pe care consumatorul final îl plăteşte sunt date de redevenţele diferite aplicate preţului în fiecare stat în parte şi de adaosurile practicate de fiecare firmă furnizoare de energie către populaţie, TVA etc. La fel stau lucrurile şi cu benzină.
Atunci ce este bătaia asta de cărămidă în piept? Un truc, o manipulare cunoscută din guvernările anterioare ale psd, o hoţie, mai bine spus. Probabil că „băieţii deştepţi” nu sunt atât de deştepţi încât să fie 100% în regulă în faţa legii, iar comuniştii ştiu foarte bine sistemul pe care tocmai ei l-au creat în Energie. Semnalul de „intransigentă”, coroborat cu „îndreptarea nedreptăţilor” este un mesaj deloc voalat adresat „baronilor” din domeniul energetic. „De la anul (de ce nu de anul ăsta?) vom impozita suplimentar veniturile celor din Energie (de ce doar lor şi nu tuturor celor care realizează venituri uriaşe?)”. Şi romanii chiar au crezut că din 2013 bogaţii vor fi impozitaţi dur, banii rezultaţi venind către ei, proştii care stau cu gura căscată la cele 3-4 discursuri zilnice ale premierului Mickey Mouse. Mor de râs!!
Nu, dragilor, alde Ponta şi ai lui nu vor impozita suplimentar pe nimeni, ci totul este o manipulare cu dublu scop: prostimea va considera că ei, comuniştii se gândesc la „bobor”, iar „băieţii deştepţi” primesc mesajul cunoscut, „daţi bani pentru „partid” sau uite că veţi păţi de la anul”. Respectivii se vor conforma şi „cotizaţia” lor va lua drumul „legal” al susţinerii unei campanii electorale ce va dura 6 luni. Desigur, în Energie fiind sume mari de bani, o parte vor alimenta şi buzunarele „cinstite” ale briganzilor usl. Dacă răspunsul va fi cel aşteptat, „cabinetul roşu” (asta sau altul) va micşora redevenţele pentru a lăsa şuvoiul de bani să se scurgă nu la buget, ci către „ei”. În timpul ăsta, vuvuzelele de partid, gen iRealitatea dau drumul unor previziuni sumbre: „benzină se va scumpi cu 65-100% şi poate depăşi 7 lei/litru”. Cu asta, spectacolul e complet, prostimea e „amorsată”, iar baronii vor înţelege bine ce au de făcut „pentru ţară (mai puţin) şi popor (şi mai puţin”, dar şi pentru cei care se vor înstăpâni peste „ţărişoară”. Apoi, benzina nu se va scumpi, poate din contră, se va ieftini uşor pentru că redevenţa o să scadă şi toată lumea va aplauda „capabilul” guvern Ponta. Aşa, şi banii care se duceau anterior la buget? Dar bugetul? Eeee! „Asta mai vedem noi, îi mai prostim pe fraierii de la FMI şi va fi foarte bine”... Pentru populaţie? Fireşte, pentru populaţie nu. Cam asta fac „băieţii deştepţi” de la usl.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu