11 mar. 2012

"Un fleac... Ii ciuruiesc!"


Prieteni, inamici sau dusmani, cu totii am ascultat interviul pe care Presedintele l-a dat unei tele-vizuini. Dupa recentele declaratii ale lui Geoana, intrebarile au fost decent-nesimtite, dar macar n-au mai fost scandaloase. Base a fost, ca de obicei, magistral si a purtat discutia pe unde a vrut el, fara sa uite sa puncteze decisiv cand i s-a oferit ocazia. Mai ponderat decat de obicei, dar fara sa stea intr-o defensiva paguboasa, Presedintele a rasturnat suficiente esafodaje construite pe minciuna pentru ca discursul general sa merite a fi numit magistral.
Fara dubiu, slugile abonate la injuraturi « pe sticla » au fost mobilizate imediat, dar succesul interpretarilor lor tendentioase este exclusiv in beneficiul retardatilor ce inca n-au fost suficient alfabetizati. Realitatea (nu tv) ne arata altceva : fiecare iesire in public a lui Base este o lovitura dura aplicata detractorilor sai. Schimbarea de strategie din discurs ii da o mai buna perceptie in randul populatiei nehotarate sau al celei care nu se deranjeaza sa gandeasca informatia venita de pe la tele-vizuini. Temele principale ale comunistilor devin pe zi ce trece tot mai fluu. Presedintele a cerut in Parlament reintregirea salariilor bugetarilor, bazandu-se si pe recomandarile FMI. Aceasta propunere pe care comunistii au tot vanturat-o luni de zile, venita de la Base e un adevarat afront adus opozitiei rosii. Aceasta era tema lor preferata : iata, aveti salariile micsorate, iar de asta se face vinovat « dicatatorul ». Revenirea salariilor ii lasa cu pantalonii in vine si pe Pontanel si pe Somnorel. Atat de rau i-a luat prin surprindere, incat, fara sa calculeze imensa pierdere pe care i-o aduce vorba negandita, Pontanel spune, nici mai mult, nici mai putin decat ca anul viitor el va reduce salariile la loc ; inca o declaratie similara si il pot asigura ca va conduce doar un guvern din umbra, idee mult iubita de « carpa kaghebista ».  

Presedintele n-a pierdut ocazia sa arate natura « conflictului » cu Arafat ; consider ca este un conflict creat de catre presa rosie, pentru ca n-are Arafat statura potrivita pentru a fi in conflict cu Base. Este cat se poate de clar si pentru Presedinte ca nu Arafat era obiectivul celor care au manipulat subiectul ; el este pus in fata, iar in spatele lui sunt o intreaga pletora de mafii si interese, incepand cu plasarea de ambulante si elicoptere si terminand cu medicamentele si cvasi-monopolul pe care mafia lor il are.

Candva, Base i-a dat un raspuns scurt unui parlamentar rus :  « Romania nu are nici un fel de experienta in materie de anexari teritoriale », un raspuns ce a facut cariera. Azi, Presedintele a facut o completare a vorbelor sale « de duh » : « Un presedinte nu poate abdica». Excelent ! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu