29 mar. 2012

"Ce ti-as face, dar nu pot..."

Ca opozitia comunista este nevolnica, asta e prea bine cunoscut. Axiomatic e si ca sunt niste derbedei fiorosi. Ceea ce se spune mai putin, desi nu e deloc lipsit de importanta, e ca sunt niste misogini impotenti. Ca si in viata, misoginii sunt niste frustrati, incapabili sa performeze, chiar daca se masoara cu o femeie. Intrati in politica de pe locurile 3-4, tinerii golani bolsevici nu-si gasesc locul pe bancile opozitiei; e si normal, doar in politica au intrat nu ca sa stea pe banca de rezerve la nesfarsit, ci ca sa se-nfrupte din „bucate” la fel cum au facut si golanii batrani anterior. Socoteala de-acasa nu s-a pupat cu aia din targ, Base i-a „ciuruit” si a pus o nedorita (de ei) stavila in calea hotiilor programate de ei. Contrar aparentelor, sa faci opozitie nu e deloc simplu si nici usor... Ca sa nu stea degeaba, derbedeii rosii, mai ieri camionagii, sculeri-matriteri sau lacatusi-mecanici s-au apucat sa-si arate „valoarea”. Prezenta la sedintele Parlamentului a fost redusa sau inexistenta, dar „pe sticla” – pana la saturatie (a noastra, ca ei ar si dormi in studiouri).

Dar si la tele-vizuini s-au vazut obligati sa presteze ceva... Ce? Cunostintele lor economice se ridica pana la genunchiul broastei, solutiile, chiar daca suna ispititor pentru urechile prostilor sunt iresponsabile sau utopice, legile le detesta pentru ca ele ii pot impiedica sa se desfasoare, asa ca mare lucru nu le ramane de facut. Si-au amintit de atmosfera de la „stadionul” comunal si au inceput sa se produca. Asa au pus bazele unei desavarsite impotente politice: au decis sa-si arate dispretul lor misogin prin minciuni de joasa speta.
Ani de zile, ei n-au facut politica, dar si-au aratat „tintele” predilecte. Cazane intregi de laturi le-au iesit pe guri zilnic. Obiectivul? Elena Udrea. Ce criza economica?! Ce economie nationala?! Cel mai important subiect al lor era sa minta sau sa mistocareasca pantofii, coafura, hainele etc. Elenei Udrea. A facut ea o piscina din bani europeni? Imediat, javrele de serviciu isi incepeau „jelania”: „din banutii sarmanilor romani ea face piscine”! A creat Elena infrastructura la Vulcan? N-au obosit in a lua in deradere proiectul: „iata, a facut telescaun si nu vine nimeni!” Treceau sub tacere ca ministerul nu are cum sa depuna o activitate nemijlocita de turism, ci doar creaza parghiile pentru ca investitorii privati sa poata desfasura o activitate turistica sau colaterala ei. Prin primarii lor, bolsevicii au hotarat sa faca proiectul un fiasco; partial au reusit. Partial, pentru ca proiectul ministerului a reusit pe deplin, dar beneficiarii potentiali, oamenii din zona n-au castigat nimic, ci din contra. Orice primar responsabil de soarta comunitatii pe care o pastoreste ar fi venit cu proiecte comunale sau private, cu fonduri europene sau macar cu idei. Nu si cand vorbim despre comunisti... Ei au primit ordin de la „centru” sa saboteze orice proiect al Elenei, de parca ea ar fi beneficiat de rezultate. Asa s-au si intamplat lucrurile, iar populatia din zona a devenit, din saraca – foarte saraca si lipsita de orizont. Sunt primari vinovati de asta? Desigur! Dar prostii ii voteaza... Fondurile europene sunt la dispozitia Romaniei, dar uriasa majoritate a primarilor usl nici nu vor s-auda de accesarea lor. Motivele sunt lesne de inteles, mai ales ca primarul „mai, animalule”, cum l-a „gratulat” ilici aproape ca a spus-o clar: nu se pot infrupta din ele, mai bine sa nu le ia; iar Cazinoul din Constanta a fost preluat de Elena Udrea spre reconstructie.

Daca ramanem la porcariile pe care niste neterminati le-au proferat la adresa Elenei, ajungem sa scriem o carte in 2-3 volume, asa ca sa trecem la un alt „dur” pe care derbedeii il au in vederile lor inguste: Roberta Anastase. Felul in care indivizii inteleg sa puna problemele in „pagina” este din nou revoltator. Fiinte lipsite de imaginatie, dar si de chef de munca, uslasii si-au inventat greva-protest ilegala si imorala. Obiectivul? Straniu... MRU s-o schimbe din functie pe Roberta. Desigur, niste barbati ar fi ales sa-l atace pe „buldog”, dar nu e cazul; cand aud de Blaga, infractorii usl devin brusc extrem de respectuosi, chiar servili... Stiu ei de ce... Ca sacalii, ataca las acolo unde cred ca e victima slaba. Si din nou aparentele i-au inselat...
Acesti infractori (si) politici sunt, spuneam, misogini. In impotenta lor, stiu ca si-au rupt dintii tragand in Presedinte si spera ca atacand femeile din PDL sa aiba castig de cauza. Proasta socoteala... Deja au dat cu piciorul accesului la guvernare sperand ca vor putea lua puterea la toamna. Si i-ar s-au socotit prost... Acum asteapta linistiti alegerile locale si pe cele parlamentare. In locul lor, n-as sta atat de linistit pentru ca Base doar i-a demascat, deocamdata, dar mai urmeaza ceva; si nu ceva marunt. Ce va urma, am convingerea, va marca sfarsitul carierei lor politice. Pentru orice eventualitate, Presedintele le-a explicat clar cine va forma viitorul guvern: nu usl. Si astfel, impotenta lor va fi deplina; ca sa nu mai vorbim ca si misoginismul lor se va sfarsi la fel de lamentabil cum le-a fost si lor existenta in politica romaneasca.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu