21 mar. 2012

Ilici si "apostolii saraciei"

Azi lucrurile sunt clare : in decembrie 1989 a fost o lovitura de stat cu o puternica implicare externa. Estul si Vestul si-au dat mana pe deasupra Romaniei pentru a-i face bine cu forta ; binele rusesc, glaznost. Pentru asta, URSS a trimis « turistii » Spetnaz (serviciul special ce actiona sub autoritatea comuna KGB-GRU), iar americanii au pregatit populatia din punct de vedere psihologic (« 60.000 de morti la Timisoara » etc.). In tara era totul pus la punct : un individ cu petarda, un regizor cu sunete de razboi si o clica de conspiratori pregatiti la Frunze. Si « revolutia » isi atinge scopurile pentru care ilici se intalnea cu Militaru in Cismigiu. Peste o mie de morti a dat aceasta lovitura de stat, morti care n-ar fi trebuit sa existe, dar ei au fost necesari unui singur grup : cel al conspiratorilor. Ei n-au avut scrupule… Ce insemnau o mie de morti raportat la populatia tarii ? Mai nimic… O mie de familii distruse, mii de copii fara unul dintre parinti, zeci de mii de suferinte ireparabile. Un fleac pentru ei, nu-i asa ?

Au luat puterea. Ilici nici macar n-a ascuns in numele caror idealuri a actionat. Idealuri? Nu. Idealurile nu produc morti si suferinta, astea le fac crimele si criminalii. Cu toate astea, ilici a prostit un popor intreg. Si-a dorit ca Romania sa fie ocupata de militari rusi, dar n-a acceptat Gorby, apoi a oferit tara Uniunii Sovietice prin criminalul acord de subordonare a tarii bunului plac bolsevic, iar Romania ramasese cu o independenta scriptica si doar teoretica. Si a urmat vizita unui consilier al presedintelui de atunci la Moscova pentru a duce solia de pace : « prioritatea noastra numarul unu este soarta Uniunii ». Pentru a doua oara criminal, ilici isi batea joc de toata lumea, secondat de « mineri », aceste batalioane de asalt (SD) de inspiratie nazista. Presa dezvaluia, opozitia reclama, ambasada americana oferea azil politic, ceea ce nu se gandea nimeni ca va mai fi posibil dupa ’89. Opozitia de atunci, batuta si umilita, injurata si terfelita de catre presa comunista, azi face front comun cu ilici si gasca lui criminala ; un al doilea front al « salvarii » nationale.

La scurt timp, URSS sucomba. Abia atunci a inceput aventura lui ilici pe spinarea poporului roman. Pana la decesul « fratelui de la rasarit », piata era invadata de ajutoare ; desigur, nu erau distribuite ca ajutoare, ci erau vandute in magazine, chiar daca fusesera oferite gratuit de catre tarile care intelegeau ce pas facuse Romania. Este perioada in care « cinstitii bolsevici », « apostolii saraciei » se transforma in afaceristi verosi. Legile nu-i urmareau, mafia politica se intarea, populatia saracea. Este perioada cand mergeam la alimentara pentru a cumpara ulei de masline rafinat la cutie de metal ; costa doar 100 de lei si pe cutie scria « donatie a Statului italian »… Asa a facut Cico Dumitrescu avere (la fel si altii). Ne luasem portia de libertate, acum luam ce ramanea de la masa bogatilor. Construiam democratia si pluralismul ; « pluripartidism in interiorul CFSN » era « stralucita » idee iliesciana menita a pune cizma pe grumazul partidelor politice dornice de exprimare. Nu s-a realizat… o vreme… Azi, visul de aur al « carpei kaghebiste » s-a implinit : se numeste usl.

In anii ’90, jaful a atins proportii istorice. Eram la dentist si “doamna” stomatolog negocia la telefon vanzarea catre un nene… a statiunii Neptun! Doamna era sotia ministrului privatizarii… Toti ministrii au « prosperat ». Dan Radu Rusanu, ministru fiind si-a cumparat… un bloc ! Era printre primele manifestari de jaf fara jena si de cumparare de blocuri in Centrul Civic. Nu era grav… Grav este ca justitia punea incet-incet mainile pe piept… In timpul asta, ilici statea in umbra ; el era presedinte « nejucator » si superviza jaful folosindu-l in interesul lui (in genul « stiu ce ai furat, asa ca acum joaca tu cum cant eu »). De aceea un oarecare Temesan era in puscarie preventiva la Protv si pe terenul de tenis in buricul targului – in realitate. « Noua » societate avusese nevoie de milionarii sai, cei care nu putusera misca in vremurile apuse. Aproape fara exceptie, nou aparutii milionari pornisera afacerile cu o suta de dolari ; nimeni nu pomenea vreo vorba despre Bancorex. Creditele plecau de la banc ape sub mana si catre clientii care vor forma peste ani reteaua de « onesti » afaceristi in slujba bolsevicilor. Banca a fost falimentata, banii n-au mai fost recuperati si asa au disparut 3% din PIB in buzunare private. Iar ilici isi freca mainile in al treilea mandat din doua posibile legal.

« Finit coronat opus », asa ca Nastase a desavarsit hotia si a introdus elemente demne de conationalii sai cu pielea tuciurie. « Suveica » a capatat noi valente si s-a numit in lumea lor – « Licitatia de arta », traficul de carne vie s-a transformat in « adoptiile ilegale de copii » in perioada de interdictie europeana a adoptiilor din Romania. Acum, dupa anul 2000, hotia nu se mai face brutal si haiducesc, ci cu « staif » : « Care cu boi », salvari SMURD si miliardari recunoscatori facuti peste noapte. Ce faceau romanii in timpul asta ? Profesorii faceau foamea, iar medicii asistau lipsiti de reactie cum meseria lor liberala devine o ocupatie la stat. Nici unii, nici altii nu ieseau in strada, nu protestau pentru ca sindicatele si asociatiile profesionale erau 100% controlate de catre Bulanel si ilici (ca si azi,  de altfel). Apoi a urmat dezmatul care nici azi nu conteneste… Pierzand puterea politica, bolsevicii-capitalisti s-au dezlantuit monarhist intru distrugerea economiei pentru a putea lua ei cioburile rezultate. Nu mor caii cand vor cainii…

Dupa toata aceasta « epopee a hotiei » cred ca este momentul ca vinovatii sa plateasca factura intarziata. Bulanel déjà isi pregateste uniforma cu dungi marca Louis Vouiton care-l va transforma in  « vivandiera de la Rahova », Felix asteapta sfarsitul lunii in curs si, simultan, pronuntarea sentintei penale, iar ilici… Eheee ! Cu ilici e mai cotoioasa problema… Crimele de care se face vinovat nu se mai prescriu, asa ca isi asteapta randul in boxa acuzatilor. Pe rand, multi vor avea de dat socoteala ; ori pentru salvarile SMURD, ori pentru manipularea bursei, ori, de exemplu, pentru pumnii in gura dati libertatii justitiei sau libertatii de exprimare. Vor veni alegerile, iar romanii au o sansa : au aceeasi sans ape care au ratat-o in « Duminica Orbului » cand au votat fara sa stie ce si l-au instalat pe ilici in capul bandei de teroristi economici. Cum vor vota ? Eu cred ca de data asta vor vota bine si responsabil. Si mai cred ca soarta alegerilor s-a decis acum cateva zile cand I. Cristoiu l-a intervievat pe Presedinte. Sa asteptam a doua mutare in acest “gambit al damei”, a treia si a patra; apoi lucrurile vor fi limpezi, dar si lanturile vor zornai. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu