28 mar. 2012

Frunza, dolarii si bolsevicii

Am asistat la inceputul sinuciderii politice a lui Foaieverde. Emil Boc, vizibil afectat si-a asumat vina pentru promovarea fugarului in functii de conducere. N-as vorbi despre o vina... Nu Boc este vinovat ca in PDL exista tradatori. Este un fapt divers, atat si nimic mai mult. Un oportunist a decis ca va castiga mai bine; el, nu partidul. Ei si? Cred ca s-a pus prea mult accentul pe niste persoane si mai putin sau deloc pe principii. PDL n-a facut treaba apeland la membri de partid, ci aplicand principii de la care nu s-a abatut. N-a fost usor, a fost dureros (criza e dura oriunde), dar obiectivul a fost atins si Romania a inregistrat un progres neasteptat, confirmat si la nivel european. Nu, Foaieverde n-a avut nici o contributie la aceasta reusita. El a asteptat pe margine sa vina momentul pentru a se infrupta din fondurile pe care le dorea. Dar viata bate filmul si criza – economia... Cand vorbim despre principii, nici un foaieverde din PDL nu este important; poate din contra...

Nu, PDL nu a patit nimic prin tradarea/tradarile ce au fost si poate vor mai fi. S-a eliberat de balast si acum isi vede de drum. PDL n-are nevoie de politici conjuncturale, nici de satisfacerea intereselor personale sau de grup ale unor foaieverde; ei sunt „acasa” in orice partid care le face pe plac – sunt niste simbriasi politici, fiecare cu pretul sau. Cu totii avem nevoie de aceeasi fermitate pe care a dovedit-o Emil Boc si, azi, MRU. PDL a sprijinit Guvernul si cu un premier pedelist, dar si cu unul neangajat, dar care continua politica responsabila a primului. Ce va fi in alegeri? Eu cred ca vom asista la un succes al PDL pentru ca romanii nu mai vor sa fie prosti, sunt sigur; nu cred ca isi mai permit alegatorii o a doua Duminica a Orbului. Chiar si in eventualitatea ca la putere ar veni comunistii, PDL tot n-are de ce sa schimbe politicile si nu trebuie sa coboare stacheta. E de preferat un partid care pierde alegerile, decat unul care sa le castige prin orice mijloace si prin sfidarea sigurantei nationale. Eu vreau un partid la fel ca si pana acum: si-a asumat sarcina de a scoate tara din mlastina unde o dusesera bolsevicii, n-a facut concesii, nu i-a aparat pe infractorii din interiorul partidului. Asta vreau eu de la PDL si pe mai departe. Alegerile sunt ceva trecator; castiga sau pierd, asta e determinat si pasager. Altceva e important: speranta!

Hai sa presupunem ca ne plasam in trecut, in anul 2000, de exemplu. Suntem dupa o guvernare dezastruoasa cdr-psd. Vin alegerile si toti oamenii sanatosi la cap vor sa schimbe aceasta penibila administratie Constantinescu; ok, dar cu cine? Cine va fi capabil sa redreseze ceea ce altii au stricat? CDR iese din discutie ca fiind o struto-camila contraproductiva. Raman doua optiuni, una mai nenorocita ca alta: psd sau prm. Si omul, romanul, membru sau nu al vreunui partid politic, el ce poate sa spere? Nimic. Nici un element nu are pentru a spera ca va fi mai bine. Nici un partid nu manifesta vreun interes pentru mult incercata tara si pentru locuitorii sai. Au urmat patru ani de dezmat inimaginabil, o distrugere fara precedent, un furt oganizat si coordonat de primul ministru de atunci. Bulanel lua mita cu un cinism urias, acolitii sai il secondau. Nu erai membru psd? Nu aveai acces la nimic, iar asta nu era doar indus, ci ti se spunea in fata. Multi au uitat, dar eu nu. Si speranta? Speranta era pe catafalc, iar bolsevicii faceau planuri de viitor, schelalaind de bucurie ca ei, o mana de netrebnici, au ingenunchiat o tara intreaga. Dar a aparut ceva neasteptat: Traian Basescu. Derbedeii rosii au hohotit de ras... Cine era primarul Basescu, ca sa le strice lor planurile? Un primar si atat. Dar n-a fost asa... Base i-a tras presul de sub picioare lui Bulanel si a devenit presedinte. Partidul care l-a sustinut a fost PD, dar si o parte din pnl care, formal, era de aceeasi parte a baricadei. In realitate, pnl era „calul troian” din Alianta DA. La un anumit moment dat, liberalii/rosii si-au dat arama pe fata si au eliminat PDL de la guvernare, dar speranta deja reinviase si oamenii n-au mai disperat. De asta avem acum nevoie de PDL: pentru ca prin el, noi toti putem lupta impotriva secaturilor rosii.

Daca alegatorii vor fi destul de imbecilizati incat sa-i aduca din nou la putere pe golanii care n-au pregetat sa-si desfasoare batalioanele de asalt mineresti impotriva propriului popor si care au jefuit sistematic tara, atunci va trebui sa acceptam, dar chiar si asa, PDL va ramane partidul de care avem nevoie. Desigur, acest scenariu este greu de presupus  pentru ca nici romanii nu sunt prosti, nici usor de manipulat. Romania a evoluat atat de mult, mai mult decat le convenea bolsevicilor, incat sunt sigur ca electoratul va inclina balanta in favoarea responsabilitatii, nu in cea a promisiunilor desarte. Unde ar fi fost azi tara daca alegerile trecute le-ar fi castigat „rosii”? Ar fi dus-o in faliment pentru ca bucatile rezultate sa le rotunjeasca lor veniturile, pentru ei, copiii si nepotii lor, iar la noi am fi auzit din nou Kazaciocul.

Trebuie sa ramanem fermi pe pozitiile castigate prin sacrificiu si sa eliminam din PDL orice manifestare stangista sau de „apropiere” fata de comunisti. Tuturor ne-a fost greu in perioada taierilor bugetare si de restructurare a tarii, dar a fost un sacrificiu necesar. Daca unii vor ca aceste eforturi ale fiecaruia dintre noi sa se duca pe apa sambetei, atunci ii vor vota pe comunisti si in 8-10 luni vom reveni la „performantele” economice din 2004, dar PDL va fi castigat razboiul pe care l-a inceput. Roadele se vor vedea si in plan economic, dar si in plan politic, chiar daca nu imediat. Cred totusi ca partidul va avea capacitatea de a trece peste orice tradare fara spasme si ca va arata ca nimic nu-l poate opri din drumul pe care el si Romania au pornit.

Cat despre Foaieverde si altii ca el... sunt perdantii istoriei care, cel mult, mai castiga un consiliu local sau judetean. La nivel de tara ei sunt cei care vor pierde si vor cadea intr-o uitare meritata sau vor ajunge subiect de bancuri (Foaieverde mi se pare ideal pentru asa ceva, mai ales ca verde e si frunza, dar si dolarii pe care el ii viseaza, cei 30 de arginti moderni).  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu