15 iul. 2012

Trilema lui Corlăţean


Goya _ De que mal morira
Dacă în mod normal omul are dileme, iată, Corlăţean are trileme. Nu ştie în momentul ăsta dacă justiţia să fie independentă, judecătorii care l-au condamnat pe banditul Năstase să fie sau nu judecaţi sau ce trebuie să facă pentru a arăta Europei care a decis că în România a avut loc o lovitură de stat, că la noi democraţia e la ea acasă. Alături de senil-pafaristul Marga, Corlăţean este un exemplu viu de spasme „telectuale”, de schimonosiri cumplite ale unor creiere deloc solicitate. Ei ştiu prea bine că UE n-are nevoie de nici o informare de la presa română, de la vreun partid politic sau de la vreo persoană, fie ea şi bine plasată politic pentru a avea o imagine completă şi reală a situaţiei politice din România de azi. Propriile lor acţiuni sunt atât de clare încât orice încercare de a le interpreta va fi sortită eşecului.

În maniera parşivă a turnătorului felix, cel care îşi declară tot sprijinul pentru o Justiţie independenta după ce declarase că până când aceasta nu le va fi subordonată, ei nu pot considera că au luat puterea, alde Corlăţean, Marga şi Ponta se chinuie să transmită mesaje hilare către foarte supărata Europa. Ei vor să desfiinţeze „campania mincinoasă” dusă nu se ştie de cine „împotriva României”. De fapt, o campanie mincinoasă, grobian de mincinoasă este propria lor politică de partid, devenită politică de stat, iar „campania” nu e dusă împotriva României, ci împotriva unui cartel mafiot care şi-a subordonat toate instituţiile statului şi care calcă în picioare tot ce înseamnă lege şi Constituţie. Treaba la care s-au angajat este nu foarte grea, ci este o misiune imposibilă. Cum să dovedeşti tu că democraţia, legea şi justiţia sunt la locul lor şi-şi văd de treabă, când tu ai în spate un morman de grave ilegalităţi, încălcări declarate şi recunoscute ale deciziilor Curţii Constituţionale şi multe alte fapte penale îndreptate împotriva Justiţiei (ameninţarea cu moartea a judecătoarei de la CCR), a democraţiei (lista e lungă) şi a statului de drept?!

Plagiatorul nemasterat Ponta anunţă cu emfază că până la referendum nu va mai avea vizite oficiale prin capitalele europene; desigur, ca turist e liber să meargă unde vrea el, dar în calitate oficială n-are cum nici înainte şi nici după 29 iulie pentru simplul motiv că nimeni, dar nimeni nu doreşte să se afişeze cu un asemenea individ. Nu uită totuşi să spună că va merge în vizită oficială la Chişinău, deoarece „avem (nu ştim cine sunt cei care au...) proiecte comune”. Conţinutul acestor „proiecte” rămâne încă secret, dar mă gândesc că ele există doar în imaginaţia maladivă a pesonajului, pentru că până azi el n-a avut timpul necesar să se ocupe nici de economia naţională, dar să mai elaboreze proiecte cu Chişinăul. La prima vedere, vizita este destinată întâlnirii cu Vlad Filat, cel care şi-a manifestat îngrijorarea faţă de evenimentele de la Bucureşti, dar eu aş fi mai atent la intâlnirile neoficiale pe care Ponta le va avea cu comuniştii moldoveni sau chiar cu trimişii guvernului de la Moscova. Este limpede că vizita asta putea fi amânată până după referendum, dar se pare că stăpânii lui Ponta nu mai vor să rişte, abandonând în acest caz locurile obişnuite de întâlnire, „Taverna Sârbului” sau „Jariştea”. Posibil ca după această vizită să asistăm la diverse schimbări de discurs sau chiar la măsuri care vor revolta populaţia, dar care vor fi altfel prezentate, după de-acum binecunoscutul model practicat de secăturile trădătoare. Una peste alta, Ponta îşi va primi însărcinările Moscovei la Chişinău; sau poate că nu şi e aşa doar în imaginaţia mea...

Corlăţean cere „democratic” să fie judecaţi judecătorii care şi-au permis să-l condamne pe infractorul Năstase; probabil de către un „tribunal al poporului” care îi va găsi vinovaţi, apoi ei fiind trimişi la Canalul Dunăre-Bucureşti, la tăiat de stuf în Deltă sau doar încarceraţi la Aiud, Sighet sau Piteşti (aici, pentru „reeducare”). Asta este probabil cea mai bună dovadă pe care lacatuşul-mecanic cu diplomă de dottore vrea s-o furnizeze Europei „dezinformate” cum că la noi Justiţia e liberă de orice constrângeri. Trilema lui Corlatean mai spune că totuşi trebuie să comită ceva, orice, doar să liniştească „monstrul” de la Rahova, previzibil dispus a „scuipa” flăcările denunţurilor. Ceea ce nu ştie el este ca un prost nu poate repara ceva, ci poate doar să distrugă până la ireparabil totul. Finalul trilemei ca teză de dottorat seamănă cu găina alergată de cocoş: „dacă îl las să mă prindă, zice că-s curvă; dacă nu-l las – zice că-s proastă; mai bine mă împiedic”... Conform ei, maladivii de la guvernare iubesc ideile „revoutionare” ale loviturii de stat pe care tocmai au dat-o, dar ar vrea ca ea să arate ca un proces firesc şi democratic, iar Europa să asiste aplaudând haiducia lor.

Să ieşim în stradă şi să le spunem secăturilor că nu doar Europa nu-i vrea pe noii naţional-socialişti, ci şi România îi vrea jos din structurile statului de drept pe care ei îl violează cotidian de două luni încoace. Am convingerea că referendumul din 29 iulie (nu 28-29 iulie cum vor ei în speranţa că îşi vor legitima lovitura de stat) va arăta că românii au înţeles foarte bine câtă încredere merită indivizii şi vor vota împotriva demiterii Preşedintelui. Apropo de asta, după penibilul „act de acuzare” chinuit formulat de usl, declaraţiile publice ale puciştilor vorbesc despre tot felul de motive pentru care Traian Băsescu ar trebui demis, dar unul singur nu spune că asta trebuie să se întâmple pentru că acesta ar fi „încălcat grav Constituţia”; nu sunt în stare să reţină nici măcar unul din „capetele de acuzare” formulate de „acuzatorii publici” stalinişti în faţa „Tribunalului Poporului”.

"Flacăra democraţiei" va triumfa!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu