5 iul. 2012

Jurnal de front – Sfarsitul lui Ponta & co.


Aşadar, cum era de aşteptat, inevitabilul e pe cale să se producă. Europenii nu vor accepta că ţara membră una în care toate normele democratice sunt călcate în picioare. Din această perspectivă, anunţul european stârneşte frisoane la Bucureşti: până la suspendarea ilegală a Preşedintelui, europenii vor dezbate suspendarea României din Comunitatea Europeană. În Europa nimeni nu se joacă de-a democraţia, nimeni nu se va compromite printr-o susţinere anti-democratica a unei lovituri de stat; nici măcar tacit. După acest pas, România este cu economia la pământ, undeva mai jos decât a Greciei. Puciştii s-au trezit cu ceea ce prevedeam acum două luni: cu ţara aproape afară din UE. 

Desigur, unii vor spune că asta şi urmăreau şi nu ar fi departe de adevăr. Dar Rusia, cu o economie vraişte şi cu o populaţie deloc fericită de nivelul de trai nu va putea susţine o ţară aservita, dar cu economia pe butuci. Asta pentru că nici UE nu e proastă şi s-a găsit Plagiatorul deştept; economia, cum spuneam se va deteriora de mâine, iar în două săptămâni va fi vai şi amar de ea şi de bugetari. Vom asista zilnic la diverse luări de poziţii, iar susţinătorii de azi ai borfaşilor vor începe a gânguri din ce în ce mai ameninţător. Fatalmente va veni şi ziua când puciştii vor avea de ales: demisia şi puşcăria sau se lasa linşaţi de proprii lor susţinători de azi? Ar fi bine să nu subestimeze dorinţa de răzbunare a unor români înfometaţi...

Şi mai de curând spuneam că „domnia de 100 de ani” a bolşevicilor se va sfârşi după două luni; acum, că vor fi trei, e lipsit de importanţă, cred eu. Judecând după reacţiile europene şi internaţionale, secăturile sunt în panică. Anunţul cu suspendarea României i-a lovit ca un barosso în moalele capului. Deja înţeleg că suspendarea Preşedintelui este doar o circumstanţă agravantă, aşa că nu exclud să renunţe la ea. Dar poate varanul e mai tare ca ilici şi nu vor renunţa. În acest caz, drumul spre puşcărie e scurt şi lin. Dacă îl vor suspenda pot să mai câştige ceva timp, dar şi câţiva ani în plus alături de banditul Năstase. Mare dilemă, nu-i aşa?

Desigur, întâi vor considera că Georgescu le va da soluţii economice miraculoase şi că vor atenta la rezerva de aur. Ne, ne, ne! Banca Naţională nu face tot ce vrea Plagiatorul; e şi ea o parte a sistemului bancar internaţional pe care nu-l conduce felix, aşa că spaţiul de mişcare aici e foarte limitat. În ţara lichidităţi nu sunt, iar pentru salariile bugetare şi pentru a pregăti o campanie electorală înainte de termen sunt bani doar de la Banca Mondială. Da, BM a aprobat creditul, dar nu l-a vărsat, iar după „degetul” american – nici nu-i va vărsa. Întrebare pentru infractorul Ponta: cât mai stai la putere şi cât mai ai până la Rahova? Alegerea e a ta. Sfatul meu: du-te la Traian Băsescu, pune-ţi ţărână în cap (cu ocazia asta vei avea ceva neplagiat în el) şi roagă-l să te ierte că ai fost trădător. Nu te va ierta, aşa cum nici un român normal n-o va face, dar vei avea beneficiul infractorului care-şi recunoaşte vina. Să nu uit! Trezeşte-l şi pe fascistul Somnorel, ia-l cu tine şi faceţi alt spectacol decât până acum, de data asta la Cotroceni şi cu presa de faţă. Cum? Ai o boală? Care? Mitomania? Tratează-te repede, că altfel ieşi la pensie de la Rahova. Ignoră-mă dacă vrei, dar o să-mi scrii din puşcărie că am avut dreptate. Ştiu, fraiere, de când ai acceptat să fii premier. Doar tu n-ai ştiut şi iată, te costă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu