4 iul. 2012

Jurnal de front – „Suspendata, azi e gata”...


...Şi gata e şi democraţia în România! Instituţiile fundamentale ale Statului erau Preşedinţia, Parlamentul, Guvernul, Curtea Constituţională şi ICCJ. Guvernul a „căzut” primul sub atacurile puciştilor. Ieri a urmat Parlamentul prin preluarea ilegală a conducerilor celor două Camere. Azi or să cadă Preşedinţia şi Curtea Constituţională. Va urma asaltul final asupra Justiţiei. Apoi putem comanda jebe şi coroane, facem şi o colivă, pentru că democraţia va fi moartă în România. Ameninţările la adresa celor care înţeleg să-şi facă meseria, fie ei judecători sau oameni de ştiinţă au devenit de notorietate, în maniera de tristă celebritate a anilor 50. Infractorul Năstase a ajuns să fie prezentat, nici mai mult, nici mai puţin decât... deţinut politic! Revoltătoare alăturare a unui hoţ de drept comun de martirii neamului ce şi-au dat viaţa pentru că aveau o altă opinie decât comuniştii; ca şi astăzi...

În scurt timp, derbedeii roşii vor depune în Parlamentul Ruşinii cererea de suspendare a Preşedintelui. Acum mingea e în terenul nostru; o jucăm sau nu, de asta va depinde soarta meciului a cărui miza e democraţia. Aşteptam să fie suspendat Traian Băsescu sau îl apărăm? Nu persoană Băsescu, ci Preşedintele ales cu 5 milioane de voturi Băsescu. Dar să reiau ideea loviturii de stat, a conspiraţiei: o eventuală suspendare anunţată ÎNAINTE de a fi formulată o acuză la adresa Preşedintelui care ar fi „încălcat grav Constituţia” reprezintă un act ilegal, de trădare şi un complot la adresa democraţiei şi a unei instituţii fundamentale a statului. Pentru aceasta, puciştii se subscriu singuri Codului Penal care nu va ezita să-i trimită la puşcărie în scurt timp.

Mulţi naivi îşi imaginează că mai avem o lună până la referendumul manipulat de suspendare. Alţii vor alegeri la 2 ani şi jumătate pentru că asta vor nişte secături ce au pus ilegal mâna pe putere. Nu, nu mai avem timp deloc! ACUM trebuie să reacţionăm! Multe indicii că dacă vom sta impasibili, Traian Băsescu va fi primul deţinut politic după decembrie 1989. Atât merită omul ăsta de la noi? Nu a făcut atât de multe pentru ţară? Nu a făcut tot ce i-a permis funcţia pentru modernizarea României? Cum arată ţara, ce orizont avea ea în timpul guvernării infractorului Năstase şi cum arată până să vină lighioanele astea la putere? Suntem noi, romanii, atât de javre încât să-l lăsăm să fie sacrificat pe Preşedintele care ne-a arătat că putem merge oriunde în lume cu capul sus? Dacă veţi crede minciunile odioase ale canaliilor trădătoare, dacă veţi sta napasatori, cu toţii ne vom merita soarta de peste nici o lună de zile. Treziţi-vă acum, că mai târziu va fi prea târziu!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu