9 iul. 2012

Dreptul de a vota al romanilor din diaspora


Un oarecare Cătălin Ivan (europarlamentar, cică...) îşi dă cu părerea despre unul dintre drepturile fundamentale pe care ar trebui sau n-ar trebui să-l aibă românii din diaspora. Cu „delegaţie” de la stăpânii cartelului, Ivan se trezeşte spunând: „Eu ştiu situaţia romanilor din afară şi consider că o astfel de dezbatere ar fi foarte utilă. Nu consider că ar fi o îngrădire a dreptului de vot al cetăţenilor romani de afară, cât timp spun şi îşi asumă că nu mai sunt interesaţi de situaţia din România şi că nu se vor mai întoarce niciodată în România. Sunt familii de romani în care copiii nu mai ştiu limba romană şi nici nu sunt încurajaţi să o înveţe pentru că părinţii au luat dezicia să nu se mai întoarcă niciodată în ţară”. Nu, aceste idioţenii nu-i aparţin, el doar le da drumul în public; acelaşi discurs, dar exact acelaşi îl avea şi banditul Năstase pe vremea când încă nu fusese trimis la puşcărie pentru (deocamdată) 2 ani. Cum comuniştii n-au idei proprii, ci doar le plagiază (de aici şi deformaţia lui Ponta) pe ale şefilor, am avut ocazia să mai ascult inepţiile şi la alţi derbedei neo-bolsevici. Intervievat de ziare.com, sluga infractorului Năstase a recunoscut că nu are idee să existe în Europa vreo tară ai cărei cetăţeni să fie condiţionaţi de maniera dorită de Somnorile, Plagiatore & co.

Ca să înveţe şi europarlamentarul comunist, dreptul de a vota şi dreptul de a fi votat sunt înscrise în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului şi Cetăţeanului şi nu pot fi condiţionate şi nici limitate în vreun fel. Ceea ce încearcă în aceste zile autorii loviturii de stat de tip nazist nu este decât o tentativă de intimidare a românilor din străinătate. În mod cert vor da o ordonanţă de urgenţă care să-i împiedice cât se poate de mult pe românii din diaspora să participe la referendumul din 29 iulie. Acum prezintă doar o „posibilitate” care să facă să treacă neobservată limitarea ulterioară a dreptului de a vota. Foarte probabil vor decreta că toţi cetăţenii romani din afara ţării pot vota, dar numai la ambasadă. Prin comparaţie cu actuala „propunere”, aceasta ar părea un pas înapoi din partea lor. Dar nu este deloc aşa. În ţările unde ambasada se afla la sute sau mii de kilometri, lipsa unei urne mobile se va vedea la vot, romanii nefiind dispuşi să meargă atâta drum doar pentru a-şi exercita dreptul de vot.

Dar avem ac de cojocul lor şi aşa... Întâi cred că trebuie ca toţi cei interesaţi să trimită o scrisoare consulului din ţară în care sunt şi să-i solicite urna mobila. Răspunsul sau nu poate fi altul decât pozitiv, în mod normal. În cazul unui refuz, trebuie că fiecare roman scandalizat de manevrele guvernului puscariabililor să se adreseze cu o plângere Conferinţei de la Veneţia care este autorizată de Comisia Europeană să se ocupe de respectarea drepturilor fundamentale ale omului şi cetăţeanului. În rezoluţia finală a Conferinţei este cât se poate de limpede care sunt obligaţiile ţărilor comunitare în privinţa respectării valorilor fundamentale ale democraţiei. Dacă acest „cartel roşu” nu respecta (aşa cum nici până acum n-au făcut-o) nici Constituţia României şi nici deciziile europene în materie de drepturi fundamentale, atunci nu avem decât să ne plângem forurilor europene care nici aşa nu stau cu braţele încrucişate...

UPDATE: Premierul Plagiatore a schimbat azi consulii din Germania, Spania, Canada, SUA - Los Angeles si Vancouver - Canada. Publicat in Monitorul Oficial nr. 462 partea I din 9 iulie ac.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu