5 iul. 2012

Jurnal de front – Ponta, „secera-te-aş cu ciocane”


Ultima dată azi dimineaţă le-am atras atenţia prădătorilor (ca să folosesc numele dat lor de presa germana) că li se apropie frânghia de par şi căderea va fi dură. Despre căderea în ridicol nu mai spun nimic ca asta e de-acum celebră... Franţa socialistului Hollande cere clar guvernului Ponta „respectarea statului de drept”, după ce „ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat că, în România, democraţia şi dreptatea sunt în pericol. Justiţia a exprimat, de asemenea, preocupările legate de România de comisarul UE pentru justiţie Viviane Reding, într-o intervenţie pe Twitter. Gunther Krichbaum (CDU), preşedinte al Bundestag-ului de Afaceri Europene, a declarat că România depăşeşte într-un sens negativ, ceea ce a văzut în Ungaria. Aici se face „prada de stat" şi problema trebuie să fie abordata la nivelul UE”. (traducere după „Suddeutsche.de”)

Pentru că un necaz (al lor) nu vine niciodată singur, Ministerul de Finanţe se confrunta cu o creştere a dobânzilor pentru sumele împrumutate de guvern, timp în care Plagiatorul da tot felul de declaraţii cu serioase conotaţii medicale. Ba că Băsescu i-a luat ministrul de externe, când de fapt Marga n-a mai fost primit de către ministrul de externe francez, chiar dacă întâlnirea era stabilită, ba că acelaşi Băsescu nu încetează să creeze conflicte şi când e ameninţat cu suspendarea; deja observ o nuanţă în discursul mitomanului care mă face să cred că nu mai e la fel de sigur ca azi dimineaţă ca acea suspendare se va pune în practică.

Bandiţii, tâlharii sau „prădătorii” au pierdut partida, iar asta este evident pentru toată lumea. Acum trebuie ca fiecare roman responsabil să iasă în stradă şi să ceară în mod expres demisia şi judecarea tuturor responsabililor pentru actele de o enormă gravitate pe care le-au comis de două luni încoace. Suntem un popor tolerant şi înţelegător, dar cu leprele nu putem fi la fel. Democraţia românească n-are nevoie de jumătăţi de măsură şi nici România n-are. Trebuie ca legea să-şi spună cuvântul şi să fie o lecţie aspră pentru oricine se va mai gândi să comită asemenea fapte. Declar aici oficial că imediat ce instituţiile statului îşi vor intra în drepturi voi cere Parchetului General arestarea şi judecarea tuturor celor care s-au făcut vinovaţi de această lovitură de stat. Dovezi sunt o grămadă, iar vinovaţii nu sunt nici ei puţini. Toţi trebuie să răspundă în faţa legii. Dacă justiţia independenta îi va găsi fără pată, voi accepta, dar aşa ceva e o utopie.

P.S. Natalie Esther este autoarea „panseului”: „secera-te-aş cu ciocane”. Natalie, sper să nu te superi că ţi-am preluat vorbele, dar mi s-au părut geniale!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu