12 mai 2020

Pinocchio şi dictatura Păcălicilor săi



   Ceea ce e acum în desfăşurare, din ce în ce mai limpede, este dictatura unei majorităţi, împărţită de formă în „putere” guvernamentală şi „opoziţie” parlamentară. Cele două entităţi sunt legate ombilical şi coexistă armonios, cu tot spectacolul televizat. Actualul guvern de măscărici este rezultatul întârziat al dărâmării, de către psd, al propriului guvern Dăncilă. Acţiunea nu a fost nicidecum singulară, astfel că psd a şi contribuit la instalarea „guvernului Ludovic I”, ca şi al celui de-al III-lea. Tot psd, perfect conştient de efectele prelungirii stării de urgenţă, a votat-o fără multe probleme. CCR a stabilit că primul decret prezidenţial de declarare a stării de urgenţă a reprezentat o depăşire a atribuţiilor prezidenţiale, dar psd s-a făcut că nu citeşte informarea Curţii. Aşadar, pnl şi psd s-au întâlnit în aceeaşi gaşcă de interese şi de hoţii bugetare...

Pentru că a venit vorba despre hoţii, aparatul de propagandă al usl îl blama pe un oarecare Dracea, care, spuneau irealiştii, e născut la Moscova şi a primit licitaţii trucate din partea psd. Da, asta anul trecut, dar anul ăsta le-a primit de la... pnl! Practic, hoţia a rămas, doar că se îndestulează cu prioritate liberalii, cei care anul trecut erau în plan secund.

Subiectul predilect al presei de partid este, indubitabil, starea de alertă. Deşi ea este doar o stare de urgenţă uşor cosmetizată, linia directoare, numitorul comun între psd şi pnl, rămâne dictatura de grup infracţional, cea care şi-a subordonat absolut toate instituţiile statului, a acaparat toată mass  media şi care acum exercită prin toate pârghiile, autoritarismul specific unui stat poliţienesc. Nici nu e greu, atât timp cât populaţia nu are drepturile fundamentale şi mai e şi suficient de apatică pentru a reacţiona. Dacă nu va decide altfel CCR, noua stare veche va fi implementată de pe data de 17 mai, fără să ştim pentru cât timp. Nelu Tătărelu spunea că „din 15 mai va începe testarea în masă a populaţiei”. De ce atât de târziu? Pentru că mai sunt oameni care răcesc vara, putând fi „depistaţi” ca... pozitivi covidieni, motiv suficient pentru ca starea de alertă să rămână până în toamnă, când se va transforma în... altă stare de urgenţă, continuatoare a măsurilor stării precedente. De altfel, Pinocchio ot Cotroceni ne-a anunţat de 3 săptămâni, că „botniţele lui Iohannis”... „vor fi obligatorii, cel puţin până la anul”. Aşadar, totul e mult mai limpede... Suntem prizonieri în ţara noastră, aşa cum eram în „epoca de aur”, deposedaţi de drepturi fundamentale şi victime ale unui aparat poliţienesc deloc justificat ca desfăşurare. Nimic nu mai e legal şi niciuna dintre măsurile luate de păcălicii guvernamentali, nu are o bază medicală. Totul e legea bunului plac guvernamental, un parlamentar liberal recunoscând cinic că au şi un „plan B”, pentru cele 3 zile de hiatus dictatorial. Foarte posibil, aceste zile „libere” nu au apărut întâmplător, atât timp cât decizia fusese luată încă acum 3 săptămâni, deci primul măscărici al guvernului ar fi avut timpul necesar pentru a înainta proiectul, astfel încât să fie adoptat încă de pe 14 mai. Se va întâmpla ceva în acest scurt interval de timp? Poate o demonstraţie organizată de usl, poate cu totul altceva, dar ceva se va întâmpla... Şi nu ceva bun pentru noi, ci tot pentru clica dictatorială.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu