15 mai 2020

Distanţarea botniţelor



    Se spune că fiecare popor are conducătorii pe care îi merită şi cine sunt eu să contrazic asta?! În Europa şi în lume, această realitate este vizibilă, dar nicăieri ca la noi... Românii sunt mai proşti decât le spunea populist Ceauşescu şi mai deştepţi decât îşi imaginează conducătorii lor. Singura problemă e ca proştii aplaudă, pe când deştepţii, mult mai puţini, nu se hotărăsc să-şi impună punctele de vedere, aşa că nu iau atitudine. De 30 de ani, România e condusă de o gaşcă de derbedei, obedienţi şi agramaţi, dar nimeni nu pare deranjat de asta. „Noua” garnitură de măscărici guvernamentali, de departe, este formula cea mai halucinantă dintre toate, dar şi cea mai uşor de „citit”, ca intenţii de viitor.

În fruntea echipei guvernamental-parlamentară figurează pateticul Pinocchio, dar el nu e decât o păpuşă relativ însufleţită, un foarte prost interpret al unui rol bun pentru un actor cu experienţă. Cum nu ştie să fie aşa ceva, prestaţia e groaznică, populistă, stridentă, poate şi pentru că e presărată cu un autoritarism de mucava. Primul său măscărici baladist este un arlechin mereu depăşit de rolul pe care ar trebui să-l joace şi la fel se întâmplă cu primul finanţist pafarist al „guvernului meu”. Numitorul lor comun nu e doar completă inutilitate, ci şi minciuna cea mai idioată, pe care toţi o diseminează cu generozitate, minciună pe care nu sunt capabili s-o gândească. Să vedem despre ce e vorba...

Cu 3 săptămâni înainte de terminarea stării de urgenţă, Pinocchio ne-a anunţat că pe viitor, „cel puţin până anul viitor”, vom fi obligaţi să purtăm „botniţa lui Iohannis”, păstrând „distanţa socială de 2 metri”. Fireşte, nefiind decizia unui preşedinte, anunţul ar fi trebuit făcut de către primul arlechin guvernamental, dar depăşirea de atribuţii cu acordul psd, de multă vreme a devenit o periculoasă obişnuinţă. Anunţul s-a concretizat într-o lege, dar şi în neconstituţionala stare de alertă declarată recent. Lăsând deoparte asta, anunţul cuprinde o minciună („aşa au stabilit specialiştii”) şi două fracturi logice. Prima fractură este că „botniţa lui Iohannis” apare ca obligativitate, în perioada declarată de „relaxare”, pentru că anterior nu era deloc obligatorie. O a doua fractură logica şi cea mai gravă, este că două persoane aflate într-un spaţiu închis, ori păstrează „distanţa socială”, ca şi în perioada stării de urgenţă, ori sunt obligate să poarte botniţe, caz în care „distanţa socială” devine inutilă. Cele două concepte epidemice se exclud reciproc, în orice sistem logic, nu şi în fractura neuronală guvernamentală. Insidios, „botniţei lui Iohannis” i se alătură şi alte produse „epidemice”, încă facultative: mănuşile şi ochelarii. Pentru a pregăti introducerea noilor viitoare obligativităţi, aparatul de propagandă menţionează mănuşile, aproape „întâmplător”, ochelarii fiind deja prezenţi, alături de botniţă, în afişele din transportul în comun bucureştean. „Specialiştii” virusologi români, încă nu sunt în concordanţă cu medicii OMS, organizaţie care recomandă botniţa „doar dacă aveţi în grijă un bolnav de covid”.

Guvernul ar fi trebuit să facă un lucru elementar: să informeze populaţia despre modalitatea de transmitere a „virusului”, dar asta nu s-a întâmplat. Niciun studiu acceptat de majoritatea lumii medicale internaţionale, nu a fost prezentat prostimii obligate să aplice halucinantele „măsuri” ale unor saltimbanci deloc dedaţi cu cogitarea. Pe plan internaţional, medicii au fost de acord, cei mai mulţi dintre ei, că „virusul” este unul de contact. Voci autorizate au arătat că transmiterea prin aerosoli este imposibilă, de unde şi concluzia OMS referitoare la purtarea botniţei. Cine n-are ce face şi priveşte lucrurile în profunzime, va observa că echipa dictatorială a adoptat o formulă care „mulţumeşte” pe toată lumea: „virusul” se transmite şi prin contact, dar şi prin aerosoli, ceea ce e imposibil, atât logic, cât şi medical.

Dar măscăricii care ne conduc, nu sunt deloc interesaţi de logică, medicină sau sănătate... Ei ştiu că au de implementat dictatura, folosind pretextul covidian. Nici nu le pasă dacă sunt crezuţi sau nu, pentru că au elaborat toate măsurile coercitive pentru a se asigura că afacerile lor subterane nu vor avea de suferit, iar populaţia va fi determinată să rămână obedientă. „Relaxarea” atât de mult anunţată este şi ea, la fel de bipolară ca şi emitenţii ei: se deschid hotelurile, dar nu şi restaurantele, se deschid cabinetele stomatologice, dar nu şi cabinetele medicale individuale. Dacă legea va fi constituţională, ea va introduce şi un alt paradox: nu se deschid restaurantele, dar se deschid terasele.

Starea de alertă, aşa cum apare ea acum, este o culegere de ordonanţe militare din perioada anterioară, din care a dispărut restricţia de mişcare, dar locul ei a fost luat de alte restricţii. Numitorul comun al celor două stări rămâne „absenţa transparenţei decizionale”, care permite guvernului să dea preferenţial contractele, fără licitaţie, atât clienţilor pnl, cât şi celor ai psd (cazul Dracea).

Dar cât va dura această stare de urgenţă rebotezată? Aparent, conform legii, ea va dura 30 de zile, putând fi prelungită cu încă 30 de zile. În realitate, starea de alertă poate fi prelungită „ori de câte ori analiza factorilor de risc indică necesitatea”, păstrând ca variantă alternanţa stare de alertă – stare de urgenţă etc.: „Măsurile aplicate pe durata stării de alertă se reevaluează în cazul instituirii stării de urgență potrivit art. 93 din Constituția României” (art.7 din legea referitoare la starea de alertă), dar şi „Prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2020, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare, inclusiv ale actelor normative care o modifică şi/sau o completează ori care cuprind dispoziţii care privesc aplicarea prevederilor sale, se aplică în continuare, fără întrerupere, de la data încetării stării de urgenţă instituite prin decret, potrivit art. 93 alin. (1) din Constituţia României, republicată, pentru toate domeniile de activitate în care se menţin restricţii, până la ridicarea acestora, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020”, conform art.24.

Cum şi discursul lui Pinocchio previzionează o permanentizare a stării de alertă/urgenţă, „cel puţin până anul viitor”, dar şi parlamentarii care au adoptat legea au făcut asta, e absolut clar că obiectivul comun este dictatura cu aparenţă sanitară şi nimic altceva. Ca un corolar, tot în numele unui „bine” comun, vor impune şi vaccinările obligatorii, cu efecte pe care legiuitorul nu şi le asumă, ca de obicei. Lista obligativităţilor este şi va fi nesfârşită, lichelele din fruntea statului fiind preocupate de exerciţiul dictaturii, nu de sănătatea populaţiei (este larg cunoscută absenţa Eutyrox-ului, absolut vital celor cu afecţiuni tiroidiene, medicament recunoscut ca importat, de către măscăriciul de la Sănătate, dar destinat NU populaţiei, ci... exportului, fără să ştim unde). Despre efectele secundare pe care le are purtarea botniţelor, despre dermatitele de contact care apar foarte des, măscăricii guvernamentali nici nu pomenesc, nicidecum să-şi asume responsabilitatea tratării lor. Practic, populaţia este obligată să scoată bani din buzunar, pentru a cumpăra „botniţele lui Iohannis”, după care, n-are decât să-şi trateze afecţiunile generate de aceeaşi obligativitate. Doar de-aia e dictatură...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu