15 iul. 2012

Capcana referendumului


Ştim cu toţii prea bine care au fost paşii urmaţi de pucişti pentru a prelua puterea şi pentru a instaura dictatura de cartel pe care o planificaseră împreună cu tavarasci-i lor. Cunoaşteţi, desigur şi reacţia cancelariilor europene şi internaţionale. Plagiatorul nemasterat Ponta şi-a luat nişte angajamente la Brucsel, dar nu în nume propriu, ci în numele României. Cum era de aşteptat, angajamentele de a readuce democraţia şi statul de drept, ca şi de a respecta Constituţia şi deciziile CCR au durat mai puţin de 24 de ore. Pentru a nu face notă discordantă cu şefii ei, incompatibila Abramburica a decis că dacă Universitatea Bucureşti va aprecia că hoţul de Ponta şi-a plagiat lucrarea de dottorat, atunci ea îi va retrage instituţiei dreptul de a mai organiza doctorate. Nu-i pasă ei că e vorba aici de una dintre cele mai prestigioase universităţi pe plan internaţional, ea ştie că trebuie să-l scoată pe hoţ – cinstit.

Mâine aşteptam reacţia UE la nerespectarea angajamentelor luate de Ponta şi, deşi se confruntă pentru prima dată cu o asemenea atitudine făţiş anti-europeana a unei ţări membre, cred că atitudinea Comisiei, Parlamentului şi Consiliului European va fi una lipsită de orice interpretare. Vor spune scurt şi net că România şi-a pierdut dreptul de vot, iar fondurile europene sunt oprite sine die. De pretutindeni vin zilnic semnale ce amintesc de epoca stalinistă, de la „colectivizarea” forţată (cine nu intra în usl îşi pierde locul de muncă), la „procese” publice în presa „aliniată”, "proces" de care se pare că nu va scăpa nici... Barroso! Nu mai putem avea vreo îndoială că puciştii ar avea de gând să se oprească, iar referendumul de pe 29 iulie ameninţa să devină o glumă sinistră a istoriei noastre moderne. National-socialistii aflaţi la putere încă nu s-au decis dacă măcar în acest caz vor respecta hotărârea Curţii Constituţionale sau vor aplica ordonanţa anticonstituţionala pe care au dat-o, dar în ambele situaţii sunt pregătiţi să întoarcă lucrurile în aşa fel încât demiterea să se producă.

Spuneam că singura soluţie pentru a scăpa de aceşti indivizi care medelinizeaza ţară este să ieşim în stradă şi să ne cerem înapoi drepturile furate. Reacţia populară a fost simbolică, iar puciştii au făcut mereu paşi înainte. Se pare că nimic nu ne îngrijorează... Nici dispariţia democraţiei, nici procesele politice în care nu doar Preşedintele Băsescu va fi victima, ci şi mare parte din cei care citiţi aceste rânduri (eu, cel care le scriu aş fi cap de listă, dar măcar am şansa de a nu fi în ţară). N-ar trebui să vă îndoiţi, pentru că însuşi Ponta a confirmat ceea ce până ieri era doar o bănuială a mea. Ştiu, vă gândiţi că veţi ieşi apoi, atunci când nemulţumirea populară va atinge apogeul, dar nu e deloc aşa... Întâi că nemulţumirea populaţiei atinge greu apogeul, cât timp e vorba despre democraţie şi stat de drept; dacă va fi afectat „matul gros”, atunci vă puteţi gândi la nemulţumire, dar nu şi la o reacţie în stradă.

Viteza cu care lucrează conspiratorii la demolarea statului şi la instaurarea dictaturii este remarcabilă. De „invidiat” este şi suprimarea libertăţilor ce abia a început şi nimeni nu ştie unde se va termina. Nu, nu vom putea demonstra liber doar pentru că asta e un drept fundamental. V-aţi fi putut gândi să vă exprimaţi acest drept pe vremea lui Ceauşescu? V-aţi gândit câţi ani de temniţă grea v-ar fi aşteptat dacă aşa ceva aţi fi făcut după 1948, în plină epoca stalinistă? Nu cred că până acum m-am înşelat (din nefericire) vorbind despre pericolele care ne pândesc dacă vin comuniştii la putere sau m-am înşelat doar pentru că nu mi-am imaginat ce dimensiune cumplită va căpăta regimul instaurat de acest cartel. Vă spun acum: nu va veni luna octombrie şi tot ceea ce azi încă aveţi – veţi pierde. Veţi fi informaţi de la antene, ele vor fi tele-vizuinile „bune”, oficiale, nu veţi putea demonstra decât dacă susţineţi dictatura, în străinătate nu veţi mai pleca pentru că România va fi sub sancţiuni, iar Rusia va aduce toate „învăţăturile” KGB pentru liniştea/liniştirea voastră.

Iată că pasivitatea romanilor şi dezinteresul lor nu pentru politică, ci faţă de democraţie şi faţă de statul de drept vor duce la subjugarea ţării sub cizma rusească. Dacă i se pare cuiva o exagerare, voi spune că toate acţiunile acestor secături care au încălecat ţară sunt îndreptate în mod vădit spre scoaterea ţării din UE şi supunerea ei Rusiei. Deja legăturile conspiratorilor cu Moscova au depăşit sfera speculaţiilor şi sunt confirmate aproape oficial. Vedem că nici azi nu ştim ce fel de referendum vor accepta puciştii să pună în practică, dar ştim că ei ţin neapărat că el să aibă loc. Referendumul este singura cale pentru a legitima lovitura de stat abia dată. Ştim că suspendarea Preşedintelui a fost o înscenare fără baza juridică, dar drapată în noţiuni de drept ce o pot face să treacă, în ochii proştilor, drept act legitim. Acum au nevoie ca de aer de participarea în număr cât mai mare a fraierilor. În acest fel ei se vor putea acoperi cu cifrele electorale, iar lovitura de stat şi implicit demiterea lui Traian Băsescu vor apărea ca legale. Impunerea prezenţei de 50%+1 decisă de CCR nu le convine deloc, aşa că acum vor ca votul să se desfăşoare în 2,3,4 sau 7 zile, până când legitimarea se va produce; dacă e nevoie şi în mai multe zile, deşi ei ştiu foarte bine că noaptea... e un „sfetnic” bun... Cred că nu ne-a mai rămas decât rezistenta muta. Dacă tot este un referendum controlat de ei, măcar să le arătăm că nu toată populaţia cooperează cu ei dându-le girul pentru distrugerea democraţiei în România.

Nu voi participa la referendum (aşa cred eu azi c-ar fi mai bine), dar vă invit să dezbatem acest subiect: să participăm sau nu la acest simulacru de consultare populară?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu