3 iul. 2012

Jurnal de front – România, „drumeţ în calea lupilor”


Puciştii se grăbesc să restaureze o conducere ca-n Coreea de Nord sau Cuba. Se grăbesc şi fac greşeli. Siguranţa că planul lor este fără reproş se citeşte şi pe fata fascistului Antonescu; nu mai e la fel de isteric şi pare mai calm. Are şi motive... Au schimbat conducerile celor două Camere, Avocatul Poporului, se pregătesc de un „asalt asupra Palatului de Iarnă” şi consideră că nimic nu le stă în faţă.

Plagiatorul a fost la Brucsel. A călcat Constituţia în picioare pentru asta. De ce? Ca să-l „faulteze” pe Preşedinte? Nu. I-a cedat lui Hollande din fondurile europene destinate României. Ce a primit la schimb? Tăcerea lui Hollande în cazul loviturii de stat în desfăşurare. Nici Hollande şi nici socialiştii europeni nu sunt surprinşi, dar nici reacţie nu au. În fond, multe ţări ar jubila că România să iasă din UE, doar e criza financiară şi orice ban contează. De ce să beneficieze România de fonduri europene, când Grecia e mult mai importantă pentru ei?! Dar socoteala de-acasă nu e mereu corectă... „Jandarmul lumii” nu doarme şi nici iubitor de rusofili nu e. Deja el s-a exprimat şi e o chestiune de zile până când va trece la fapte. Atunci se va produce dezastrul economic al României cu efecte pe termen lung.

Desigur, chiar şi o lovitură de stat reuşită poate să sucombe. Hitler a fost sprijinit, Mussolini – la fel şi tot aşa s-a întâmplat şi cu Lenin. Fasciştii de azi, derbedeii roşii, nu au sprijin decât acolo unde şi l-au negociat, dar din păcate pentru ei e insuficient. Fără dubiu, puciştii vor sfârşi la puşcărie şi, pe această cale îi sfătuiesc pe parlamentarii care iubesc libertatea să nu se angreneze într-un asemenea joc periculos. Unii dintre ei sunt oameni oneşti şi colaborează din diverse motive. Este momentul să decidă dacă le pasă sau nu de libertatea lor. Acum două luni scriam ce se va întâmpla; aproape nimeni n-a crezut. Cei care vor trata la fel sfaturile mele vor verifica pe pielea lor dacă am dreptate sau nu. Ceea ce ştim azi e că puciştii sunt nişte insuficient alfabetizaţi care copiază (copy-paste) manevrele bolşevicilor ruşi din 1918 fără a realiza că România este o ţară modernă, europeană şi partener strategic al SUA.

Emblematica pentru ziua de azi mi se pare ideea pe care a rostit-o sculer-matriterul Zgonea: „Pot să facă ei (Blaga şi Anastase) câte plângeri vor la CCR”... De ce? Pentru că mâine oricum vor schimba tot ilegal judecătorii „încăpăţânaţi” de la Curtea Constituţională. „Calendarul” usl prevede pentru mâine şi suspendarea Preşedintelui. Pe ce motiv? Păi îmi amintesc de o juristă de-a infractorului Năstase: „Dacă e nevoie găsim şi un motiv”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu