10 iul. 2012

Lovitura de stat – cu aviz-fara aviz CCR, tot dictatura devine



Lovitura de stat continuă imperturbabil... Multă zarvă s-a făcut pe marginea deciziilor CCR din 9 iulie ac. S-au auzit, nu puţine, acuze la adresa CCR, deşi n-ar fi trebuit. Lucrurile nu sunt complicate: toată manevra comuniştilor s-a centrat pe publicarea sau nu a unui/unor act/e în Monitorul Oficial. Pe de o parte CCR s-a văzut sub imperiul unei ordonanţe de urgenţă dată de Ponta care îi restrângea competentele, iar pe de altă parte, declararea respectivei ordonanţe că neconstituţionala devine operaţională doar după publicarea ei în M.Of. Cum publicarea se poate face şi după două săptămâni sau o lună, ordonanţa de urgenţă, cea neconstituţionala îşi produce efectele la fel de neconstituţionale. Şi nimeni nu se poate opune. E de aşteptat că o altă ordonanţa a guvernului de puscariabili să fie declarată neconstituţionala, ordonanţa referitoare la organizarea referendumului. Aşadar, dacă pe 10 iulie ac. Ea va fi declarată neconstituţionala, prin nepublicarea ei în timp util vom ajunge ca referendumul ce urmează suspendării Preşedintelui să se desfăşoare după reguli ce încalcă net Constituţia. Prin această manevră, autorii loviturii de stat pot face tot ce vor. Pot da o ordonantape care o anulează abia după 30 de zile, dar în timpul ăsta fac ce vor ei, uzând de nepublicarea hotărârii în Monitorul Oficial.

E cât se poate de evident că în acest moment nu mai are rost să aşteptăm deciziile CCR, cel puţin pentru o vreme. Dacă restrângerea prin lege a atribuţiilor Curţii nu le-a ieşit puciştilor, prin jocul de-a publicarea au reuşit ca până la sfârşitul lunii să nu mai conteze dacă o ordonanţă e declarată sau nu constituţionala. Din câte ştiu, aşa ceva nu s-a putut petrece nicăieri în lumea civilizată; da, dar acolo se adopta acte care să contribuie la bunul mers al instituţiilor statului, nu ca la noi – acte la cheremul şi în folosul unor jivine politice. Ca să sintetizez, referendumul va fi organizat după o ordonanţă ce mâine va fi declarată, cel mai probabil, neconstituţională. Da, nu au voie să dea ordonanţe care să modifice legi de o asemenea importanţă, dar ei se mictioneaza pe ceea ce au voie sau nu şi-şi văd de lovitura de stat. Acum înţeleg eu de ce spunea Chucky că demisionează dacă Preşedintele va fi reconfirmat de votul popular... Să mai adăugăm şi o ordonanţă ce poate să apară şi mâine, una care să îngreuneze participarea la referendum a românilor din diaspora şi apoi putem pune cruce pe rezultatul referendumului, încă înainte de a se ţine.

Asistăm la cea mai cruntă bătaie de joc din 1990 încoace. O bătaie de joc la adresa naţiunii, a românilor, a democraţiei şi a statului de drept. Armele folosite sunt abjecte, cinice şi chiar grobiene, deseori. Trădătorii din Parlamentul European îşi văd de obiectivele lor. Chiar încă neclare fiind, obiectivele pot fi întrezărite. O miză este să se ţină cu toţii cât mai departe de Rahova, dar asta nu în primul rând, ci mai repede că o consecinţă fericită pentru ei. Miză, cred eu, e mai importantă... Orice om cu inteligenţa medie ar fi putut să prevadă că asemenea încălcări grave ale Constituţiei şi ale legilor în vigoare vor stârni o furtună de proteste în interior şi o avalanşă de atenţionări grave – în exterior. În cazul în care puciştii nu-i vor urma exemplul lui V.Orban, măsurile coercitive aplicate de UE i-ar putea sili pe comunişti să se oprească. Dar iată că ei nu doar că nu se opresc, dar chiar plusează pe linia încălcărilor grave ale legislaţiei. Sunt demenţi? Am motive să cred că da, dar nu asta contează în planul lor. Ei urmăresc întâi suspendarea României din UE, iar apoi, după abuzurile dictatoriale fără perdea, chiar eliminarea ţării din rândul statelor comunitare. De ce asta? Habar n-am... Poate Ponta sau Puţin să ştie ceva...

P.S. Am uitat autorul pozei, motiv pentru care nu l-am mentionat. Il rog sa ma atentioneze si-i voi trece numele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu