7 iul. 2012

Scrisoarea usl si contra-raspunsul meu


Scrisoare deschisa

In numele delegatiilor europarlamentarilor social-democrati si liberali, din Romania, va transmitem mesajul nostru de ingrijorare si revolta, cu privire la afirmatiile pe care le-ati facut dupa votul din Parlamentul Romaniei, in care a fost suspendat Presedintele Traian Basescu.
Suntem convinsi ca, daca veti verifica atent informatiile pe care le primiti, veti vedea ca acest vot a venit in urma unui aviz acordat de Curtea Constitutionala, si in urma unui vot extins. In acest vot s-au exprimat nu doar parlamentari ai PSD sau PNL, dar si parlamentari din alte grupuri parlamentare, precum UNPR sau UDMR (aceasta ultima formatiune apartinand chiar familiei politice din care faceti si dvs parte!). Prin urmare, acest vot a fost legitimat de parlamentari din trei familii politice europene respectabile.
De asemenea, speram ca stiti ca acest vot, din Parlament, va fi urmat peste trei saptamani de un referendum national, la care romanii vor fi chemati sa se exprime.

Cum poate fi lovitura de stat o procedura care se finalizeaza cu un vot democratic, dupa ce in prealabil a trecut prin Parlament, unde a obtinut un vot mai mare decat numarul parlamentarilor coalitiei de guvernare?

Consideram ca afirmatiile dvs sunt profund deplasate si in total dezacord cu realitatea. Va solicitam sa ne explicati, in acord cu legile in vigoare, la ce v-ati referit cand ati vorbit despre “lovitura de stat” in Romania.

De asemenea, asteptam scuzele dvs publice adresate poporului roman, pentru afectarea grava a credibilitatii Romaniei prin acuzatiile dvs false.

Va multumim,

Delegatia Europarlamentara a PSD (SD)

Delegatia Europarlamentara a PNL (ALDE)

In urma acestei culegeri de minciuni abjecte i-am scris Presedintelui Josepf Daul caruia i-am si trimis ca atasament decizia integrala a CCR:

Cher Monsieur,
Suite a la lettre ouverte qui vous a été envoyée par les auteurs du coup d’état de la Roumanie (nb : USL), j’ai pris la décision de vous écrire pour éclaircir sans équivoque la situation crée par leurs actions.
1.    La suspension du Président de la Roumanie a été un acte illégal et illégitime. La Court Constitutionnelle de la Roumanie a examine toutes les accusations politiques dont USL a formulé contre le Président Basescu. Aucun des 7 points examines par la Court Constitutionnelle n’a été considéré une violation de la Constitution, mais USL a présenté a la population les conclusions coupées pour justifier leurs actions. Nous voila donc devant une politique basée sur le mensonge a travers laquelle ils manipulent la population, attaquent l’opposition et justifient leurs propres actions illégitimes.
2.    Au vote du Parlement d’hier ils ont utilisé aussi des parlementaires dont la Justice les a déclaré définitivement et irrévocable en incompatibilité avec une fonction publique (Sergiu Andon, Paslaru, Mircea Diaconu, Catalin Voicu ; le dernier condamne aux 5 ans de prison).
3.    En lisant la lettre qui vous a été envoyée j’ai été révolté par les mensonges sur lesquelles USL a construit son proteste. Par la suite, je vous transmets comme attachement le texte en roumain de la décision de la Court Constitutionnelle.
Avec amitié, un chrétien démocrate roumain,
Dragos Gros

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu