5 iul. 2012

Jurnal de front – Traian Băsescu faţă cu reacţiunea


„Pe frontul de Vest – nimic nou”, dar pe „frontul” loviturii de stat – da! Cum ne aşteptam, secăturile au citit fiţuica denumită pompos cerere de suspendare, în Parlamentul Ruşinii. În bătaie de joc, Antenescu l-a invitat pe Preşedinte la a N-a sesiune extraordinară. Poate neaşteptat, Preşedintele a fost prezent şi a ţinut o scurtă cuvântare, impecabilă altfel. N-a uitat să le spună că sunt în afara legii în mai multe situaţii, că suntem în faţa unei lovituri de stat parlamentare, dar şi că este gata să se prezinte cu fruntea sus în faţa electoratului.

Asta e ceea ce s-a văzut... În spatele uşilor bine închise ale usl, lucrurile nu sunt la fel de optimiste ca în declaraţiile lor publice. Îngrijorarea a devenit evidentă şi nici somnul nu le mai e la fel de liniştit. Spectrul puşcăriei începe să prindă contur de la o oră la alta. Văzând despre ce e vorba, traseistii abia plecaţi de la PDL încep să se-ntoarcă; nimeni nu vrea să fie părtaş la „Marea Revoluţie Socialistă de la Rahova”. Până deseară, numărul celor care-şi vor aminti că ei sunt PDL-isti din tată-n fiu va creşte, iar mâine – şi mai mult. E previzibilă şi o schimbare de optică a UNPR, mai ales a lui Gabriel Oprea; asta dacă nu va prefera „colegialitatea” derbedeilor în spaţii restrânse şi cu zabrele la uşă. Dacă aş vorbi cu el, l-aş sfătui ca AZI să se distanţeze de pucişti şi să reia obiectivul partidului de a fi în slujba ţării.

Fără-ndoială, abuzurile nu s-au terminat. Fundamentaliştii felixieni, de tip Nicolăescu dau termen Curţii Constituţionale de 24 de ore să se pronunţe în cazul propunerii de suspendare a Preşedintelui. Acest discurs este un grav atentat ce afectează separaţia puterilor în stat şi bazele democraţiei prin încercarea fără echivoc de subordonare a CCR. Dacă nu sunt idioţi, fundamentaliştii ăştia sunt proşti înghesuiţi. Văd prea bine semnalele externe, văd că nu-i mai susţin nici măcar toţi activiştii lor, că în afară nu vor găsi un singur socialist care să-şi asume riscul de a le lua apărarea în pofida evidenţelor, dar ei merg mai departe pe drumul pierzaniei. Cum usl nu e compusă doar din fundamentalişti, mă pot gândi ca până mâine să intervină o schimbare şi să amâne sine die suspendarea; mă îndoiesc că vor să dea piept cu votul popular care şi de data asta l-ar reconfirma pe Traian Băsescu. Puciştii dispreţuiesc poporul, lor nu le pasă de voinţa lui, aşa că un eventual referendum pierdut de ei ar însemna în mod clar Rahova. Să nu uităm că nu mai suntem în situaţia de acum câţiva ani când cei 322 au avut o tentativă similară; atunci singura încălcare a legii fusese tentativa de suspendare, dar azi lista infracţiunilor e lungă şi groasă.

Secăturile au azi o zi neplăcută şi agitată, şi nici noaptea nu le va fi mai liniştită. Băieţi, un sfat: strângeţi-vă ca oile, behăiţi cât puteţi, dar opriţi-vă! Alegerile pierdute pentru eternitate, şmenurile nerealizate (Hidroelectrica, Transgaz, Oltchim etc.) şi dosare penale pentru diverse infracţiuni comise înseamnă mult mai puţin decât 15 ani de puşcărie pentru conspiraţie împotriva instituţiilor statului. Lăsaţi naibii suspendarea Preşedintelui că deja v-aţi acoperit de cacao cu ea, daţi-vă demisia şi denunţaţi-l pe turnătorul felix. Aşa cum ştiu eu, în acest caz vă va fi mai moale. Nu, nu veţi scăpa, dar 5 ani nu sunt ca 15, părerea mea... Dacă însă veţi fi în continuare oi bete mânate de la spate de infractorul felix, el se va alege cu 7 ani pentru dosarul ICA, iar voi cu dublul pedepsei lui. Nu mai staţi pe gânduri ca mai rău decât puşcăria este linşajul la care vă expuneţi în faţa propriilor susţinători de azi; noi, cei de dreapta nu linşam pe nimeni, dar eu voi cere Parchetului judecarea voastră imediat ce veţi înceta să vă mai bateţi joc de România. Alegeţi repede, că timpul e foarte scurt!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu