7 iul. 2012

Sesizare adresata Ministerului Public


Stimaţi domni, 

In conformitate cu deciziile definitive si irevocabile ale ICCJ, domnii Sergiu Andon şi Florin Pâslaru au fost declarati incompatibili cu ocuparea unei functii publice. Ca atare, votul lor in plenul Parlamentului de ieri, 6 iunie ac. se constituie intr-o infractiune ce este necesar sa fie sanctionata deoarece au incalcat o decizie, cum spuneam, definitiva si irevocabila. Intr-o situatie similara se afla si Catalin Voicu datorita condamnarii sale definitive la pedeapsa inchisorii pe o perioada de 5 ani,  dar si Mircea Diaconu, declarat incompatibil cu ocuparea unei functii publice in conformitate cu decizia ICCJ.  Va rog pe aceasta cale sa demarati de urgenta procedurile prevazute de lege pentru arestarea si trimiterea  lor in judecata.

Vreau sa va mai spun, desi nu cred ca tine de resortul dv. ca votul din plenul Parlamentului care a dus la suspendarea Presedintelui Traian Basescu este lovit de nulitate. In Dreptul Roman, daca retin bine, votul final este singular, adica vorbim despre un singur vot, chiar daca el a fost dat de 256 de persoane; de aici si exprimarea "vot (si nu voturi) final". Avand in vedere ca votul respectiv a fost viciat de participarea unor persoane carora le-a fost interzis sa ocupe functiile respective, este fara dubiu ca votul este nul de drept.

Va rog sa intreprindeti tot ceea ce este de competenta dv. pentru ca numitii sa fie sanctionati corespunzator legilor in vigoare.

Cu prietenie,

Dragos Gros

Sousse, Tunisie

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu