12 iul. 2012

De ce nu va fi demis Traian Băsescu


Manevrele ilegale ale puciştilor de la Bucureşti sunt acum de notorietate internaţională. Statul de drept este în agonie sub loviturile zilnice pe care ei le aplică fără nici o ezitare. Minciună a ajuns politica de stat, atât în ţară, cât şi în afara ei. Plagiatorul Ponta este azi cel mai detestat politician european, cel mai compromis politic şi moral şi cel mai necinstit din câţi s-au perindat prin politica europeană. Plagiatul sau grosolan, atribuirea de studii pe care niciodată nu le-a absolvit, în general, falsificarea propriului CV au făcut din el un paria al politicii democratice. Reacţiile liderilor europeni faţă de premierul-plagiator şi atentator la statul de drept au fost cât se poate de clare. Deşi invitat oficial la Bruxelles, nimeni, dar nimeni nu l-a aşteptat. Pentru a discuta cu M. Schultz, liderul socialiştilor europeni din care şi psd face parte, Ponta a fost nevoit să meargă în biroul acestuia situat la etajul 9. Este evident că acolo discuţiile n-au fost deloc prieteneşti, Schultz cerându-i plagiatorului să se revină la respectarea Constituţiei şi a legilor în vigoare. Mincinos şi grobian, derbedeul s-a angajat într-o conferinţă de presă că GUVERNUL va înainta Parlamentului ordonanţa privitoare la referendum, o tactică golăneasca de a pasă responsabilitatea şi de a apărea ipocrit cum că el şi-a respectat cuvântul. Dacă nu era un mincinos patologic, plagiatorul-sef ar fi declarat simplu că va retrage ordonanţa tot de el emisă şi subiectul s-ar fi încheiat. Dar nu... Ponta n-a avut nici o secundă intenţia ca referendumul din 29 iulie să fie organizat după cum a decis Curtea Constituţională şi tocmai de aceea a păsat responsabilitatea către un parlament aflat în vacanţă. Altfel spus, Parlamentul Ruşinii va discuta ordonanţă, o va armoniza cu prevederile hotărârii CCR, dar... după referendumul de demitere a lui Traian Băsescu. Lista celor minţiţi de Ponta e lungă, iar reacţiile lor au fost clare: Joseph Daul, liderul popularilor europeni a refuzat întâlnirea cerută de Ponta, Angela Merkel – la fel („Danke, frau Merkel!”), iar Barroso l-a chemat urgent la Bruxelles pentru explicaţii (Barrosso a fost printre primii care au „beneficiat” de minciunile ordinare ale lui Ponta, care i-a spus că Băsescu n-a putut veni şi atunci s-a gândit să vină el la şedinţele Consiliului European).

Cu toate manevrele şi minciunile incredibile de care se folosesc comuniştii, Traian Băsescu NU va fi demis; chiar şi printr-un referendum organizat net în defavoarea Preşedintelui. De ce? E simplu: 1. romanii au înţeles, unii măcar, că nu există nici un temei legal pentru că Băsescu să fie demis şi că el nu a încălcat grav Constituţia, aşa cum prevede art. 95 din Legea fundamentală. 2. Deşi mulţi îi sunt împotrivă, ei au înţeles că una e respectarea democraţiei şi altă „Băsescu a tăiat(?) salariile”; ca urmare, ei vor vota pentru Preşedinte, nu pentru T. Băsescu. 3. Puciştii au fost profund necinstiţi şi ticăloşi, încercând să impună acel sistem care să le asigure lor eliminarea prin fraudă a adversarului (duşmanului) politic, iar românii nu-i iubesc pe ticăloşi. Ei ştiu că dacă îşi vor da acceptul, dacă vor participa la mascarada organizată de usl, viitorul nu va sună bine pentru nimeni. Azi e afectat Preşedintele democratic ales, dar mâine poate fi afectat oricine, fără alegere, iar românii nu vor aşa ceva. 4. Exemplul dat de Magda Bistriceanu, lider psd-diaspora este unul ilustrativ pentru orice membru de partid care înţelege să facă politică în mod onest. Ea îl susţine pe Preşedinte deoarece nu a văzut nicăieri o încălcare gravă a Constituţiei de către acesta; în schimb, a văzut limpede că propriul său partid a suspendat statul de drept. 5. Romanii sunt europeni prin naştere şi că vocaţie. Şi-au dorit prea mult că România să intre în UE şi să beneficieze şi ei de statutul de popor european, egal cu toate celelalte popoare democratice şi nu va permite ca acest statut să fie pus sub semnul întrebării sau anulat de faptele comise de nişte infractori ce se visează stăpânii României. 6. Romanii nu sunt orbi; ei au văzut ce dictatura le pregăteşte „cartelul roşu” şi nu vor dori să le dea girul pentru asta. 7. Votul care se va da la referendum nu este unul politic; este un vot pentru sau împotriva democraţiei şi a statului de drept. 8. Propaganda mincinoasă şi abjecta dusă de usl este caracterizată ca atare de către toate cancelariile europene şi internaţionale, lideri de grupuri parlamentare sau politicieni de frunte din străinătate; romanii ştiu acum că dacă pe plan intern politica poate fi prezentată fals, pe plan european şi internaţional aceasta nu se poate, iar ei sunt în fata validării sau nu a unui Preşedinte care a făcut tot ce a putut pentru ca Justiţia şi statul de drept să fie prioritare în România. De ei depinde acum dacă Băsescu va câştiga sau nu în lupta împotriva hoţilor şi spoliatorilor de ţară.

Pentru aceste motive măcar, Traian Băsescu va fi reconfirmat că preşedinte prin votul popular. Va fi o provocare adresată poporului român de a arăta dacă democraţia este sau nu ireversibilă în România. Dumnezeu să-l ajute pe Traian Băsescu şi România!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu