1 mai 2012

„Pe culmile disperarii”; fara gluma


Inainte vreme exista planul cincinal. Comunistii umpleau tomuri intregi cu planurile lor de a pune economia in miscare. O adevarata risipa de slogane fara continut invadau intimitatea romanilor. Dupa 22 de ani, comunistii au schimbat tactica si au abandonat planul cincinal. Acum, planul e facut pentru 8 ani. Sunt alegeri la 4 ani? Ei si? Nu sunt trecute detaliile ascunse ale planului? Ce-i drept, nu. Cu toate astea, ne putem gandi la ele bazandu-ne pe datele generos oferite tocmai de catre ei.
Este evident ca Traian Basescu le sta ca un ghimpe in coaste si deja Felix si-a scos supusii la demonstratii care sa ceara suspendarea Presedintelui. Repet, fara o baza legala. In uniunea socialista, curentele sunt opuse in aceasta privinta. Gasca lui ilici pledeaza pentru o coabitare cu Base pana in iarna (indubitabil, apoi vor accepta cu bucurie sa calce iara legea in picioare; frenetic chiar). De cealalta parte, Felix si banda lui sunt decisi sa-l suspende in pofida legii. De ce nu se-nteleg ei? E doar o chestiune de strategie sau de oportunitate? Poate da, poate nu doar...
Sa ne amintim niste detalii... In octombrie, parlamentarii „cartelului rosu” l-au invitat cu mare pompa pe fostul rege Mihai, care a sustinut un discurs politic, unul descalificant pentru un sef de Casa Regala. Desigur, multi s-au intrebat care e rostul acestei actiuni indelung mediatizata. Am ascultat cu totii o lalaiala gangava cu atigeri dese si haotice la adresa Presedintelui, dement aplaudate de partea rosie a Parlamentului. Au urmat cateva reactii pro si contra si totul s-a linistit; aparent... Sa ne reamintim efortul urias al tele-vizuinilor de a-l ridica in slavi pe tradatorul fost rege... Ce rost a avut actiunea, ca doar n-a cheltuit Felix doar pentru imaginea unui senil?
In realitate, paiata reanimata de Felix este o parte a planului sau murdar de supunere a Romaniei intereselor rusesti si, deloc lipsit de importanta, o parte a planului sau de propasire personala din avutia nationala. In momentul asta, Felix este seful neoficial al „cartelului rosu”. Fara el nici ilici nu misca sau misca singur, fara a fi luat in seama de cineva. Varanul nu mai are chef de democratie, nu mai vrea sa riste ca un Basescu sau Ungureanu sa spulbere planurile sale de a pune Romania pe butuci. Acum, ca sluga sa, Tariceanu i-a ascultat ordinele si i-a inapoiat lui Mihai tot ce apartinea Casei Regale, senilul fost rege, secondat indeaproape de „eminenta rosie” a palatului – prince Dudu este formula „de succes” pentru a evita ca in fruntea statului sa mai vina vreun presedinte cu chef de reforma, dreptate sau anti-coruptie. Mihai plantat acolo este perfect: nu vorbeste pentru ca nu prea mai poate (nu ca in viata n-ar fi fost tarat de handicapul asta), nu are nimic de facut pentru ca ar fi doar onorific, iar tara va fi condusa cu adevarat de... ati ghicit: Felix, turnatorul. Nu in mod direct, ci prin interpusi infipti in functii de prim ministri, papusi fara personalitate, ca Ponta sau Antenescu. Sa nu uitam ca Base nu e „bine vazut” la Moscova, dar Mihai e chiar omagiat pentru ca tradarea sa „a scurtat razboiul cu 6 luni” (l-a scurtat pentru rusi cu 6 luni, nu pentru americani).
Desigur, veti spune: „nu poate Felix sa-l impuna impotriva vointei populare si asta pana in iarna”. Iar eu voi rade, dar nu e rasul meu... Cand i-a pasat varanului de lege sau de democratie ca sa-i pese tocmai cand e pe cale sa transforme o tara intreaga in mosia sa personala?! Azi, de 1 Mai („muncitoresc”, cum il tot proclama comunist toate tele-vizuinile), acelasi turnator si infractor care e Felix s-a infiintat inopinat la sedinta lui Ponta-cel-care-decide-singur cu restul mafiotilor, tocmai pentru a-i explica lui Mickey Mouse ce vrea si ce va decide „singur. Noi nu stim ce anume, dar vom afla curand.
Noua ce ne ramane de facut? Nimic esential... Vom asista neputinciosi, prinsi in orgolii de partid sau personale cum niste otrepe vor decide viitorul tarii considerand ca „ei stiu mai bine ce e bine pentru noi”. Sau poate ne trezim la realitate, lasam dracului micile controverse si punem mana, cum putem fiecare sa ne aducem contributia la salvarea tarii. Puteti considera orice, criticile sunt mereu bine venite, dar important e sa actionati fiecare. Altfel, veti striga curand „Traiasca Monarhia socialista”.  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu