16 mai 2012

Habemus papă-lapte


Fără dubiu, „cabinetul puscariabililor” e condus de un papă-lapte. Rareori apare singur când trebuie să anunţe ceva important, iar când o face e doar în timpul programului său, adică atunci când siamezul doarme epuizat de atâta poker. În mod normal, Mickey Mouse n-ar trebui să vorbească deloc. Şi-a pus un purtător de cuvânt al guvernului care face oficiile de majordom care anunţa venirea „regelui”, dar mai bine l-ar lăsa pe ăla să gesticuleze cu aplomb decât să se dea el orator.
Ultima apariţie publică a fost de o importanţă co-var-si-toa-re... Ne-a anunţat fericit că un copil care a luat din greşeală o notă mare ca guvernoiu a emis hotărârile de subminare a economiei dezmăţ valutar pe care, aşa cum spuneam, îl va susţine din credite. Cuvântul de ordine este „cinste şi reparaţie”. Minunat! Merită felicitările pelticului de lider sindical de la Învăţământ! Fericirea care m-a cuprins când am aflat că agentul ministrul Marga a decis să nu ţină cont de legea privind angajările în MAE, ştiut fiind că şi acesta este un partizan al cinstei, dar mai ales al restauraţiei (sau, cum le place comuniştilor să spună, „reparaţie”). Realitatea e că ambasadele trebuie bine căptuşite cu simpatizanţi de-ai preşedintelui Matrioshka, altfel la ce bun l-a pus felix Ponta la Externe? Aşadar, destrăbălarea valutară şi isteria angajărilor la stat pot să înceapă deoarece Mickey Mouse a creat, tot din pix, cadrul „legal”; madama Bertzi chiar plusa la „un milion de angajări”, că doar nu plăteşte ea, iar promisiunile nu costă bani.
„Neliniştea” valutară nu i-a lăsat în pace nici pe c/analiştii „economici” ai „cartelului roşu”. Până de curând isterizaţi, aceşti yesmani ai mogulilor azi nu mai au de făcut anunţuri catastrofice şi nici previziuni sumbre. Ani de zile au anunţat creşteri explozive de preţuri, inflaţie necontrolată şi şomaj galopant, dar economia, încăpăţânată a refuzat să se conformeze, aşa că preţurile au tot scăzut, la fel şi inflaţia, iar şomajul a devenit printre cele mai mici din Europa. De această dată, schimbându-se „puterea”, cuvântul lor de ordine e „relaxare şi minimalizare”. Efortul valutar de 6 miliarde euro (conform declaraţiilor „micului Che”) este „redus” la doar 2 miliarde euro de către o analfabetă de la iRealitatea, dar, pentru că nu părea suficient de „optimist”, expertul lor în treaba dosnică l-a mai redus o dată la... 2 miliarde de lei, vrând să acrediteze ideea că acei 0,4% depăşire a deficitului ar reprezenta doar 500 de milioane de euro. E drept, până la 5 miliarde ar mai fi...
Pentru că destrăbălarea, ilegalitatea şi minciuna să fie complete, „echipa usl pentru Ploieşti şi Prahova” minte electoral pensionarii din judeţ (jos: foto Lucian Mândruţa) pe care îi minte fără ruşine şi cu încălcarea flagrantă a legii. Măi Ponta, dă-le încolo de „Haneiro” şi „Brucsel” că nu aşa se pronunţa, semi-alfabetizatule şi pune mâna şi respectă legea. Nu e cazul să-ţi satisfaci nişte „obligaţii personale” din buget nici când e vorba despre sărmanul Şerban Ionescu; din banii tăi n-ai da un leu pentru un atât de necesar ajutor, dar ce bine e să fii generos cu banii publici! Nu-i aşa că te simţi de parcă ai fi prim-ministru?

Update: Din „faptele de arme” ale guvernului Mickey Mouse... Se aude că Florin Georgescu ar fi blocat conturile celui mai bogat sirian, sponsor al preşedintelui AlAssad şi, zic unii, deţinătorul a 60% din economia siriană. Poate că dacă va „cotiza” la „partid”, conturile se vor debloca brusc, iar guvernoiu va face rost de atât de necesarii bani pentru clienţii săi încă înfometaţi ce deja au început a „gânguri”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu