3 mai 2012

Capcana minciunilor – primele rezultate

De niste ani, comunistii, prin trompetele lor urla ca „guvernul lui Basescu” nu da pensii si salarii desi are de unde. Reprezentantii PDL i-au intrebat care ar putea fi sursele, explicand ca orice guvern ar da, doar sa aiba de unde. Derbedeii rosii au volatilizat raspunsurile contraatacand murdar pe alte subiecte, doar-doar vor evita raspunsul.
Presedintele, „inocent” a cerut Parlamentului sa reintregeasca „pe cat posibil” salariile taiate anterior si guvernului sa treaca repede la punerea in practica a masurilor necesare. Indemnurile prezidentiale au fost interpretate eronat de catre (c)analistii comunisti si au tras concluzia ca bani sunt, asa ca e momentul sa vina la putere. Bazandu-se pe apa, Ponta si Antenescu au inceput dezmatul declaratiilor. Era un adevarat concurs de tipul „care ofera mai mult”, dar nu stiau ce urmeaza...
Nici n-a trecut de Parlament, ca semi-guvernul Ponta, vaduvit de infractorul Alistar (nu si de Diaconu, „piatra” de gatul pnl-guvern in MCV) a si constatat crudul adevar, cel pe care ei l-au tot ascuns: la buget nu sunt bani pentru asa ceva. Ei n-au solutii si nici sanse de a gasi nu sunt. „Aveti grija ce va doriti, ca s-ar putea sa aveti”, spunea hatru Presedintele nu demult. Nu, bani nu sunt acum, ca Guvernul nu e depozit de bani pentru pensii si salarii electorale. Banii pe care MRU i-a prevazut pentru asta sunt de la FMI. Fondul a acceptat in extremis ca anumite sume sa mearga spre salarii bugetare si pensii, dar in urma unor negocieri si conditionat. Dar... negocierile nu s-au facut inca, doar s-au discutat principii, iar comunistii s-au si infipt la guvernare gandind ca acum e momentul sa declanseze jaful. Jaful din ce? Ca banii sunt atent dramuiti si supravegheati.
Concluzia e simpla: guvernul Mickey Mouse e in pom si alte craci. Ca sa-si respecte angajamentele fata de electorat vor fi nevoiti sa accepte TOATE conditiile FMI. In asemenea discutii smecheria golaneasca nu tine. Nu poate Ponta sa semneze ceva cu Fondul si apoi sa nu respecte sau sa denunte contractul. O asemenea decizie ar fi criminala si sever platita. Sa nu uitam cazul Argentinei din anii ‛70, care in doua saptamani dupa denuntarea contractului cu FMI s-a trezit cu o grava prabusire economica. Natinalizarea partiala a depozitelor bancare nu le-a fost deloc utila, iar criza s-a terminat prin... acceptarea conditiilor Fondului. O alta sursa, dar complet nepotrivita pentru a spori salarii sau pensii ar fi banii destinati investitiilor, insa asta ar fi o uriasa eroare, una care ar duce la o scadere drastica a increderii in economia romaneasca. Si de aici o adevarata spirala inflationista, crestere a deficitului etc.
In timpul asta, „armonia” din „cartelul rosu” practic nu mai exista. „Carpa kaghebista” tace si face... E batran si nu are timp sa amane „plata” catre varanul ahtiat de putere absoluta. Ponta si-a pierdut veselia si incepe, incet-incet sa regrete ca s-a lasat atras in capcana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu