4 mai 2012

Multumesc, UNPR! Si succes!


De multe ori, de atata politica uitam de noi, de viata de toate zilele sau de Romania. Privim mult, dar vedem putin. Anii din urma au fost dificili, dar Romania a iesit din zona de incertitudine economica datorita eforturilor noastre, ale tuturor. N-a fost usor, iar sacrificiile au fost pe masura stradaniei, dar rezultatele au meritat... Unii au inteles, altii vor intelege curand ca guvernele Boc si Ungureanu au scos tara la lumina si lor le multumim pentru asta; cei care n-au inteles de ce, le vor multumi, in felul lor, mai tarziu.
Dar guvernele respective n-au fost compuse doar din ministri PDL, asa cum unii tind sa creada. Alaturi de ei, UNPR si-a adus o contributie decisiva si s-a dovedit a fi un partid ce chiar pune interesul Romaniei inainte de orice. Au incasat si ei cota lor de impopularitate atunci cand salariile s-au taiat sau cand au fost adoptate atat de necesarele masuri de austeritate. UNPR era un partid nou si putea sa-si potenteze participarea la un act de guvernare ce le afecta popularitatea. Dar nu, ei, Gabriel Oprea, Eugen Nicolicea, Cristian Diaconescu si ceilalti au spus clar ce pozitie va avea partidul si ce au spus, aia au si facut.
Loviturile miselesti ale „cartelului rosu” n-au contenit, iar guvernul Ungureanu a fost dat jos. PDL a decis sa treaca in opozitie, iar UNPR a asteptat. A existat si o „scapare”, o „exaltare” a lui Ontanu, dar asta poate fi trecut cu vederea, ca fiind o opinie personala. Partidul a semnat un pact cu psd si prima reatie a multora a fost de consternare. „Cum poate un partid care a dus greul reformelor alaturi de PDL, acum sa bata palma cu bolsevicii care vor sau nu, dar care vor distruge tara?” Asta e o abordare simplista si nu prea mult gandita... Asa cum a declarat mereu, UNPR pune stabilitatea tarii inainte de orice, nu se ASOCIAZA cu leprele comuniste, chiar daca e un partid de stanga, ci doar COLABOREAZA cu guvernul Mickey Mouse si DOAR pe acele programe si/sau legi pe care UNPR le-a avut si pana acum in vedere. Decizia de a semna pactul cu psd n-a fost usoara, dar cred ca era necesara si pentru Romania, dar si pentru UNPR, ca partid.
Cei care azi ii injura pe progresisti sunt patimasi si uita ca fara acest partid, fara Gabi Oprea, fara Eugen Nicolicea si fara contributia onesta a acestora, ca si a celorlalti colegi de partid PDL nu putea sa puna in practica nici o lege, iar stabilitatea economica si politica a tarii s-ar fi dus pe pustii. Eu cred ca e prea putin sa le multumim... Cred ca trebuie sa-i ajutam sa evolueze, sa devina o forta politica de stanga, poate de opozitie, poate la putere, dar despre care stim clar ca nu e o stanga nociva, ci doar un partid cu o viziune diferita si care trebuie sa-si ocupe locul meritat pe esichierul politic. Trebuie sa vedem azi, nu maine, ca UNPR nu e un partid populist, nu e unul de factura psd sau pnl. N-au promis marea cu sarea, nu s-au batut cu caramida in piept, dar au muncit in fiecare zi, cu modestie si sarguinta pentru ca Romania sa fie azi tara pe care toate statisticile europene o arata si asa cum si organismele financiare internationale o recunosc.
Pentru tot efortul si pentru toate sacrificiile lor, UNPR merita injuraturi? Nu. El este acum acel partid care, credincios propriului program, va tine psd in sah. Sunt convins ca excesele pe care comunistii le tot anunta vor fi sever potentate de prezenta UNPR acolo. Daca romanii au avut incredere in ei in momente grele, acum cu atat mai mult trebuie sa aiba.
UNPR putea sa ceara un post guvernamental pentru ca guvernul Ponta nu trece prin Parlament decat cu sprijinul progresistilor, dar liderii lui nu s-au implicat in guvern. Au considerat ca ar fi imoral sa participe la guvernare alaturi de psd si au ales doar colaborarea parlamentara pe acele legi pe care le sustineau si anterior. Asta e bine si am incredere ca aceasta pozitie politica va duce UNPR in locul psd-ului care deja se apropie de disolutie la nivel inalt. Asadar, cei care sunt votantii „clasici” ai stangii vor putea face diferenta intre vorbele goale ale psd si faptele UNPR si sper ca vor alege binele si progresul, nu raul, furtul si anarhia pe care psd le practica dintotdeauna. De altfel, ultimele zile au aratat ca usl nu este o constructie politica reala, ci o asociere abjecta de indivizi ce una spun si alta fac. „Armonia” pe care uslasii o arata pe la tele-vizuini, n-are legatura cu lupta surda care se duce la nivel inalt in usl, lupta dusa nu pentru binele Romaniei, ci pentru avantajele personale ale liderilor comunisti si pentru clientii lor politici. Daca romanii vor putea sa faca diferenta intre UNPR si usl, Romania va castiga si sper ca o vor face pentru ca realitatea este evidenta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu