13 ian. 2012

Yasser al II-lea nu e de acord cu d-rul Arafat

Asistam la ceva mai mult decat o manipulare. Deja aceste manifestari sunt instigari la nesupunere civica. Indiferent cum le catalogam, aceste demonstratii trebuie sa aiba o motivatie clara. Deocamdata, la Cluj, Tg. Mures sau aiurea multimile idiotizate cer ceea ce nimeni nu le ia, ceea ce oricum nu va fi amenintat nici de vreo desfiintare si nici de privatizare. Devizele demonstrantilor amintesc de cele ale IMGB-istilor din 1990 ; aia urlau isteric « Noi nu ne vindem tara », cei de azi zbiara, la fel de isteric impotriva privatizarii, in sanatate sau nu. Un lider usl declara : «Cunosc foarte bine acest serviciu de sănătate…», iar un individ dubios ca apartenenta politica spunea chiar ca a « fost tratat » de SMURD(!).


Ca unii sunt suficient de tampi ca sa puna botu’ la toate minciunile comuniste, asta este evident si cred ca vom asista si la dovezi mai dureroase de imbecilitate galopanta. Dar sa vedem care sunt resorturile acestor demonstratii. Cu ani in urma, nu prea multi, dr. Arafat isi declara sprijinul pentru privatizarea “serviciilor integrate de urgenta”, asta pentru ca el era singurul implicat in sistemul sanitar si care ar fi beneficiat dupa o eventuala privatizare. Timpul a trecut si “Fundatia pentru SMURD” a administrat cei 2% virati de populatie. Asa cum spuneam, Fundatia nu putea inregistra profit, dar putea bine-mersi sa controleze sistemul prin intermediul presedintelui ei, d-rul Arafat. Prietenii sai au beneficiat ; Arafat stabilea conditiile de participare ale agentilor comerciali la licitatii si, surpriza sau nu, criteriilor stabilite de secretarul de stat i se potriveau doar cateva firme, toate ale prietenului, sponsorului si milionarului din Forbes – Gorgan. Astfel, Arafat era curat si nepatat, iar afacerea prospera.

Tocmai ce se pregatea marea lovitura cu distribuirea a 1200 de ambulante si 65 de elicoptere, un « tun » de cca. 500 milioane euro, ca si aparu piaza-rea cu PROIECTUL DE LEGE PRIVIND ORGANIZAREA ŞI FUNCŢIONAREA SISTEMULUI DE SĂNĂTATE DIN ROMÂNIA. Deodata, privatizarea sistemului sanitar nu mai era la fel de interesanta pentru Yasser al II-lea… « Intelegem privatizarea, dar nu si concurenta din sistemul privat », pare a zice secretarul de stat, una si aceeasi persoana cu dr. Arafat. Intai insidios si obraznic, apoi vehement si tupeist, Yasser al II-lea le-a comunicat responsabililor, printre care si seful lui, ministrul sanatatii, dar si Presedintelui Basescu (mai « soft » si mai umil ca sa nu descopere ca nu stie de unde-i vine palma) ca el, EL, Yasser nu este de acord cu privatizarea. Brusc, opozitia sa iese la iveala dupa o indelungata premeditare si dupa o corespunzatoare pregatire pe Facebook si pe la tele-vizuinile de gang ; iese pe sticla si iese in strada unde apar « oamenii de bine », « tratati de SMURD-ul lui Arafat ». Eu zic acum, dupa ce Yasser si-a declarat disponibilitatea si chiar intentia de a pleca din Romania, ca n-ar fi rau sa-SI faca el un SMURD mai mic din banii lui, oriunde in lume, si nu neaparat pentru Hamas. Deocamdata vorbim despre SMURD, serviciul sanitar de urgenta integrat, cel care este deservit de pompierii-paramedici si care actioneaza doar pentru primul ajutor, descarcerari etc. (NU si pentru tratamente), serviciu pendinte exclusiv de MINISTERUL DE INTERNE, si nu de cel al sanatatii.

Inainte de a demisiona, d-rul Arafat declara ipocrit ca nu poate critica din interiorul sistemului. A demisionat, dar, in afara de inconsistenta conferinta de presa, Yasser al II-lea nu sufla un cuvant. Nu vede ca populatia iese in strada pentru « cauze » inexistente ? Pot intelege ca x,y sau z care ies ca boii in strada habar nu au de continutul proiectului de lege si nu stiu nici macar ce este SMURD si cu ce se ocupa el, dar Yasser nu vede ca o tara intreaga este inflamata fara obiect ? Sigur vede. Si ? Sta impasibil si asista la spectacolul jalnic oferit populatiei de catre prietenii lui uslasi. Cu ce este mai bun Yasser decat fundasul Ponta ? Cu ce este mai presus Arafat decat infractorul Voicu ? D-re Yasser, pentru felul in care servesti unor secaturi - tot dispretul meu !







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu