18 ian. 2012

Lovitura de stat bolsevica - ghid de utilizare

Spuneam ca suntem in fata unei lovituri de stat in desfasurare. Ceea ce se pregateste este chiar asta: o lovitura de stat bolsevica menita a aduce la putere prin forta partidul unic, chiar daca aparent e divizat in trei. Un observator atent nu poate decat sa ramana perplex auzind enormitatile vehiculate pe la tele-vizuini. Se acuza « dictatura », dar nimic nu poate justifica o asemenea acuza (eu as acuza un exces de democratie), « lipsa libertatii de exprimare » si « cenzura », cand asistam de ani de zile la o campanie desantata dusa de tele-vizuinile mogulilor, diverse catastrofe mari sau mici, toate lipsite de vreun fundament. Pana aici poate parea o piesa de teatru scrisa de un scenarist prost care foloseste Piata Universitatii si fenomenul din ’90 in sens invers.


In teoria loviturilor de stat exista si o teorie numita « teoria victimei necesare ». Despre ce e vorba ? « Daca nu ai o victima reala, creaza una care sa coaguleze reactia populara ». La noi sau in alte tari care au schimbat regimurile prin demonstratii s-a aplicat aceasta teorie. In Cehoslovacia a fost « revolutia de catifea », se stie. Ceea ce se stie mai putin e ca si acolo oamenii au iesit in strada din cauza unui « mort » : un student. O fata a inceput sa planga si sa reclame ca prietenul ei a fost omorat. Imediat populatia revoltata a iesit in strada si « revolutia » a fost gata. Dupa evenimente, vrand sa-l omagieze pe studentul « omorat » autoritatile au descoperit doua lucruri : nici un student nu fusese omorat si… fata, prietena « studentului » era o colaboratoare a serviciilor secrete. In Romania anului 1989 a existat o « victima » initiala, L. Tokes si niste victime, mult mai putine decat cele 60.000 anuntate. Tokes a fost « victima » necesara. Trecand 22 de ani, ajungem la ceea ce a fost mai zilele trecute. Arafat este, lasand altele deoparte, o persoana cerebrala si care stim ca reactioneaza la stimuli clari, nu la unii potentiali. De aceasta data, Arafat a fortat nota, cel mai probabil deliberat. A intors spatele ministrului sanatatii si i-a spus arogant ca proiectul de lege nu va deveni lege cat e el acolo. Pana aici este, sa zicem, aroganta celui care deseori s-a substituit muteste ministrilor, asa ca pot presupune ca n-a fost o aroganta accidentala. Problema e ca a reactionat la un PROIECT de lege destinat discutarii, nu unul déjà discutat si deci cu mare sansa de a fi adoptat. Logica spune ca ar fi trebuit sa astepte pentru a vedea daca, in urma discutiilor, proiectul va mai contine acele prevederi suparatoare pentru Arafat si prietenii sai. Dar… era nevoie de o « victima necesara », asa ca intai Arafat a demisionat disproportionat de suparat, iar apoi si-a mai si declarat intentia de a parasi tara, fiind in consonanta astfel cu prietenii lui bolsevici care reclamau « dictatura » fara precedent.

« Brusc » au izbucnit revoltele menite a-l sustine pe Arafat ; desigur, totul fusese planificat cu mult inainte ca prima informatie, cat de mica sa apara in presa. Toti cei care au un cont de Facebook au primit « cauza » « Salvati SMURD ». Acum stim perfect ca SMURD nici nu era o unitate a lui Arafat si nici nu a pus cineva problema desfiintarii sau privatizarii ; a fost o intoxicare cu scopul de a coagula nemultumirile oamenilor. Arafat, ca si Tokes anterior beneficiaza de o imagine idealizata ; dupa lovitura de stat din decembrie 1989 a fost clar pentru toata lumea ca Tokes e departe de a fi in « echipa ingerilor » si déjà am inceput sa stim ca Arafat « joaca » in acelasi fel de « echipa », chiar daca nu cu aceeiasi « coechipieri ». Un lucru este probabil, dar sper ca nu si posibil : dupa episodul Tokes au urmat mortii de la Timisoara ; desigur, nu 60.000 de morti cat anunta Hurezeanu, pe atunci la Europa libera. Dupa Arafat, dar inainte de mitingul pnl va urma ceva ?

Tele-vizuinile si audio-vizualul, in general sunt foarte importante. Prima « cucerire » din decembrie ’89 a fost TVR cu care si-au desavarsit manipularea. Azi n-au nevoie sa mai cucereasca o televiziune pentru ca au déjà cinci. Ca la comanda, toti conspiratorii au acelasi discurs cu formatorii de opinie din grupurile de demonstranti : fara PDL, dar si fara usl. In acest fel acrediteaza ideea ca ei, bolsevicii n-au nici o legatura cu demonstrantii iesiti « spontan ». Ba il mai si trimit pe Organ in mijlocul manifestantilor, acolo unde, « intamplator » un « om de bine » il apostrofeaza, injura sau alunga. Buna miscare ! A prins… Au urmat « pe sticla » si cantareti ca F. Chilian, dar si oameni de televiziune ca Hossu-Longin, popi si oameni cu copii in brate, practic toata gama de imagini care sa actioneze subliminal. E secundar, nu-i asa? ca F.Chilian este pnl-ist sau ca madam Longin e cu "bube" la dosar... Oamenii de afaceri ? Sunt si ei… Nu Patriciu, Vantu sau Felix pentru ca sunt compromisi, dar e foarte bun Tiriac, cel care a facut bani in Germania cu dolarii dati de Maurer care l-a si trimis acolo ; misiunea lui nu mi-e clara, dar acum nu conteaza. Cert e ca el, parsiv, spune tot ceea ce ar fi zis si ceilalti, dar ca si el are o imagine "buna".

Manipularea a atins cote de neimaginat si este exercitata grosolan. Asta ma duce cu gandul ca asistam la copia loviturii de stat bolsevice din decembrie ’89 si am toate motivele sa cred ca finalitatea poate fi similara. O diferenta poate exista, dar de suprafata : aceasta lovitura de stat va aduce in fata un nou-vechi rege ca sef al statului. Asta si pentru a contrabalansa efectele loviturii de stat si pentru a-si apropia monarhiile europene. Si inca una: in decembrie 1989 am avut in rolul principal KGB; azi, KGB nu mai exista, in schimb exista FSB.Viitorul imi va da dreptate sau nu.

Update:
Acum inteleg ce-a cautat Ponta la Bruxelles si de unde declaratiile lui antinationale de la aeroport: sustinerea presei comuniste occidentale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu