12 ian. 2012

Arafat - oaia cu doua capete

O tema falsa, un razboi real. Asta e ceea ce avem in aceste zile. Doar prostii mai pot sa creada ca SMURD e in pericol sa fie desfiintat sau privatizat, dar comunistii au decis sa foloseasca o imagine aparent incontestabila : dr. Arafat. Socoteala de-acasa nu mereu se potriveste cu matrapazlacurile comise in spatele usilor inchise. Astfel, in media, dr. Arafat avea o imagine nepatata, poate si datorita « muteniei ». A avut o activitate excelenta, a reusit sa impuna SMURD in batalia cu un sistem sanitar anchilozat in diverse metehne. Dar SMURD este un organism dual : este in mod clar un serviciu de stat, al Ministerului de Interne, dar unde decizia efectiva apartine unui angajat ce a adus ideea si nu sefului formal ; oaia cu doua capete decide daca elicopterul ce nu apartine Fundatiei SMURD, ci M.I. poate sa mearga sau nu la o urgenta.


Spuneam ca e o tema falsa la mijloc ; da, asa e. Asistam la constituiri de grupuri de sustinere, ba a lui Arafat (nu e clar de ce si impotriva a ce este sustinerea), ba a SMURD (aici minciuna si manipularea ating cote paroxistice). Circula minciuna cu « Salvati SMURD » si foarte putini isi pun problema daca SMURD este amenintat de ceva. In realitate, SMURD e bine merci si nu e in pericol de a pati ceva acum sau in viitor. In cadrul acestei ofensive anti-privatizare isi fac aparitia toate slugile disciplinate si bine plasate in posturi importante : Alina Muungiu cere retragerea proiectului (nu discutarea lui, nu imbunatatirea, ci doar retragerea), Astarastoae cel dedat la cascaval iRealitatea nu vrea concurenta comerciala in sistemul sanitar, Elvis Saftoiu are luari de pozitie halucinante (nu poate accepta ca fiind bune acte emise de Parchet, vrea verificarea lor(!)), ilici este oripilat de « pumnul in gura al lui Basescu » (nimic neasteptat ; senila « carpa kaghebista » are un discurs banal si cu aceleasi « argumente » : Basescu) si exemplele mai pot continua. La iRealitatea se baga plasat o « informatie » : sistemul de urgenta « nu are ambulante » ; imediat ne amintim de cele 1200 de ambulante pe care trebuia sa le livreze prietenul lui Arafat sistemului sanitar de urgenta (despre cele 65 de elicoptere destinate aceluias sistem si cu acceptul aceluias Arafat nu ne amintim inca).

Oameni bine intentionati, dar care habar n-au pe ce lume traiesc ies in strada la indemnul comunistilor la haos. N-ar iesi pentru a le cere leprelor ce refuza aplicarea referendumului sa revina la legalitate, nici pentru alte cauze reale si necesare. Dar ies ca masa tampa de manevra pentru o cauza ce nu le apartine. In spatele acestor manifestari se ascund interesele majore ale usl, ce nu are suficiente parghii pentru a fura bani publici in favoarea propriei campanii electorale, asa cum au facut pe scara larga in 2004. Ca atare, Arafat-Hurezeanu-Tudor(A3) reprezentau o buna trupa de haiduci ce luau de la saraci 2% pentru a da la campaniile bogatilor usl. In noua formula propusa de lege, din acesti 2% se vor indestula mai multe entitati sanitare private, entitati ce ies de sub controlul oneros al usl.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu