24 ian. 2012

Armata nu-i cu noi?

« Am fost instigat sa scandez impotriva presedintelui » spunea lt. Alexandru Gheorghe. N-a facut-o… Bravo lui ! Dar acest ofiter a iesit in strada alaturi de alti ametiti pentru ca nu detin proprietatea termenilor. Nu zic ca n-ar fi destule nemultumiri in armata, politie, invatamant etc., ci doar ca si iesirea in strada trebuie sa aiba un suport motivat. Ca ofiter onest, Gheorghe a considerat ca serveste poporului roman si ca acolo, in Piata Universitatii este poporul. Un alt motiv care l-a determinat sa iasa a fost « nesimtirea unor oameni ca Iulian Urban care-si permit sa faca oamenii viermi… ». Deja Gheorghe nu-mi mai place…


Multi au inteles complet aiurea notiunea de « popor ». Comunista sintagma « noi suntem poporul » am tot auzit-o, dar temeiul ei imi scapa. S-a inoculat populatiei ca daca o mana de necajiti se aduna intr-un loc, ei ar avea dreptul sa se considere intreg poporul. In realitate, acei indivizi sunt doar o infima parte a poporului si n-ar avea voie sa vorbeasca decat in numele grupului, chiar daca aiurea ar mai exista cativa aderenti potentiali. In orice democratie, majoritatea coagulata in jurul unei idei reprezinta vointa populara. A te asocia unor anarhisti care nu respecta cele mai elementare notiuni ale democratiei nu inseamna a servi poporului, ci tocmai a-i aduce un deserviciu. Ca ofiter, Gheorghe are drepturi clar si democratic stipulate pe care, daca le incalca (si le-a incalcat) trebuie sa raspunda. Daca fiecare categorie socio-profesionala afectata de reducerile bugetare de acum mai bine de un an s-ar fi manifestat haotic aveam anarhia gata. Politistii, de exemplu, instigati si de liderii lor de sindicat vanduti opozitiei au manifestat. Au fost josnici in lozincile lor, dar sunt politisti si nu aveam mari asteptari din partea lor. Oricum, si-au exprimat nemultumirile intr-un cadru organizat si nu ar putea fi acuzati de anarhie.

Am tot auzit pe la tele-vizuini, dar si in Piata Universitatii sau la politicienii tradatori Ponta si Antenescu, ca oamenii sunt ofensati de afirmatiile lui Urban si Baconschi. Nu intentionez sa le iau apararea, dar nici unul dintre ei n-a afirmat ceva la adresa poporului sau la adresa scarbelor stranse la Universitate. Iesind in strada pentru a protesta, oamenii sunt in dreptul lor, dar depasind cadrul democratic, cerand demisia Presedintelui pentru ca unul are intretinerea prea mare sau pentru ca altul vrea Photoshop mai ieftin ori pentru ca vrea "Rosia Montana in UNESCO", asta excede cadrul democratic. Urban n-a calificat pe nimeni ca « viermi », ci doar si-a pus o intrebare folosind o licenta ; pe de alta parte, chiar si rauvoitor fiind, tot trebuie sa acceptam ca Iulian Urban a formulat intrebarea incluzandu-se si pe el : « …suntem viermi… ? ».

La randul lui, Baconschi n-a jignit pe nimeni, ci a aratat cum vede el evolutia sau involutia Romaniei in functie de manifestarile ce se vor dovedi majoritare sau nu, utile sau nu, democratice sau nu, normale sau nu. N-a spus ministrul Baconschi : « la Universitate este o mahala inepta », asa cum rauvoitorii vor sa acrediteze, ci doar ca avem noi, ca popor, de ales intre drumul normal in orice democratie si cel pe care o potentiala mahala distructiva l-ar putea alege. Nu consider ca vreunul dintre ei ar fi jignit pe cineva. Avem si noi, au si ei dreptul de a se exprima, au si ei dreptul de a folosi diverse licente pentru a fi mai bine intelesi. Cuvintele lor nu trebuie admise in sensul dat de catre tele-vizuini sau de catre unii politicieni cu bine cunoscute actiuni antinationale. De aceea, consider ca premierul Boc a actionat in exces prin demiterea ministrului Baconschi.

Alexandru Gheorghe a avut o pozitie normala cand a refuzat sa scandeze impotriva lui Basescu, asa ca nu pot sa-i ridic statuie pentru asta. El insa a iesit din cadrul normal si legal atunci cand a ales sa se alature unor indivizi manipulati politic. As fi inteles protestul daca el ar fi avut loc in perioada taierilor, dar la un an dupa – nu. In mod clar, in Piata Universitatii sunt indivizi manipulati politic de catre Opozitia comunista, oameni platiti sa semene dezordine, anarhisti si chiar infractori. Desi unii sunt dispusi sa-l felicite pe locotenent, eu cred ca superiorii sai trebuie sa-l sanctioneze sever pentru derapajul sau. Ce s-ar intampla daca toti ofiterii romani ar considera ca e dreptul lor sa sfideze regulamentele militare, legea si normele democratice ? Se pune intrebarea daca Armata Romana este alaturi de populatia care a inteles ca tara nu poate intra in normal fara un efort al fiecaruia sau alaturi de acei indivizi care cred ca au acelasi drept la huzur ca si politicienii bolsevici... Lt. Gheorghe este sau nu reprezentativ?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu