16 ian. 2012

Esecul de tara

Am asistat la protestele imbecililor. Desigur, ei n-au venit de capul lor in Piata Universitatii din Bucuresti sau in pietele publice ale marilor orase. Ei au fost pregatiti, incitati, stimulati de catre gastile de secaturi ce formeaza usl. Doritorii au primit sfaturi si indrumari prin Facebook, SMS si prin alte mijloace de informare directa. Plecand de la un pretext (proiectul legii sanatatii), circul a devenit complet si de un penibil fioros. Am vazut « demonstranti » care cereau te miri ce, de la modificarea taxei auto si pana la oprirea exploatarii la Rosia Montana sau pana la alegeri necomasate; fara dubiu, nici un om zdravan la cap si cu probleme reale nu va iesi in strada sa ceara ceva legat de Rosia Montana si nimeni lipsit de cea mai elementara cultura politica nu va fi interesat daca alegerile sunt sau nu comasate, dar nu asistam la cereri reale si normale. Sa detaliez…

Unii cer salarii mai mari ; toti oamenii de pe planeta asta doresc salarii mari, dar in Romania de azi asta nu e posibil. Bugetul de stat a fost in mod criminal afectat de manoperele oneroase ale psd si pnl si de angajarile pe care ei le-au facut in sistemul bugetar. Cine crede ca se poate ca salariile sa creasca in aceasta perioada de criza e doar un idiot. Ceva cresteri vor fi, dar mici pentru ca mai mult nu se poate ; doar cu riscul ca tara sa intre intr-o depresie economica fara precedent.

Altii vor locuri de munca, desigur, la stat. In conditiile in care toate organismele internationale cer diminuarea aparatului bugetar, numai un nebun ar putea sa faca angajari. Anumite voci nu sunt de acord nici cu privatizarea sistemului sanitar, dar nici cu perpetuarea celui existent ; ei vor… dar habar n-au ce.

Asistam in aceste zile la o tentativa de lovitura de stat bolsevica. Nu folosesc cuvinte tari, ci unele blande. Intr-o tara democratica, asa ceva nu este posibil. Multi nemultumiti au demonstrat, mai pasnic sau mai violent in toate tarile Europei, au cerut ameliorarea conditiilor economice, sociale etc., dar nu au incaput cereri de ordin politic. De ce ? Pentru ca in democratiile occidentale schimbarile politice se fac prin metode bine stabilite, constitutionale.

Secaturile rosii vor tulburari sociale si, pe cale de consecinta, economice. Pentru ei sunt conditiile ideale ca activitatile la care se dedau sa mearga bine. Haosul economic este mediul lor preferat, ceea ce stim déjà din periada neagra a guvernarilor lor succesive. Dar perioada de pana in 2004 nu e la fel cu perioada pe care o traversam acum. Cu o economie stabila in conditii normale, dar totusi fragila in fata unor tulburari majore, Romania este acum expusa. Expunerea e maxima si efectele unei caderi bruste pot fi insurmontabile. Coalitia rosie este antinationala, asa ca nu putem spera la o colaborare benefica pentru tara, dar astept din partea PDL o reactie ferma si dura. Nu mai putem sau n-ar trebui sa toleram o noua mineriada, stiut fiind ca mineriadele au prabusit economia nationala pentru cel putin 10 ani. Azi suntem in fata falimentului de tara daca populatia nu va intelege ca democratia are reguli pe care nu le schimba un Ponta sau Antenescu.

Toti vrem sa traim ca in Germania, dar vad ca nimeni nu vrea sa si munceasca la fel ca acolo. Vrem salariu minim de 1000 de euro, dar nimeni nu-si pune problema de unde ? Doar niste cretini, niste handicapati sau complet redusi mintal pot sa creada ca schimbarea guvernului sau/si a presedintelui va duce la salarii de neinchipuit acum. Nimeni nu le spune nefericitilor care cred ca vor trai ca-n rai in bratele comunistilor ca Germania este un model imposibil de ales in acest moment sau in urmatorii 20 de ani. Nu le spune nimeni cretinilor care se strang ca vitele in Punctul Zero al anticomunismului ca nu putem sa comparam Romania cu nici o alta tara europeana, ci doar cu… Romania. Franta trece printr-o recesiune serioasa, Italia se confrunta cu o datorie suverana de 1900 miliarde de dolari, Spania – cu un somaj oficial inimaginabil anterior de 21,52% (5,4 milioane de persoane), Irlanda e, ca si Grecia, sub spectrul falimentului, Ungaria e si ea in corzi, incercand sa evite un faliment apropiat si marind TVA-ul la 27%, iar exemplele mai pot continua. Suntem la inceputul crizei datoriilor suverane, dar nimeni nu vrea sa spuna ca somajul la noi nu afecteaza decat 500.000 de persoane, ca datoria suverana este mult sub suta de miliarde de dolari, ca sanse ca TVA-ul sa fie redus exista, cresterile salariale, fie si modeste vor fi posibile etc.

Lupta politica nu se mai duce in Parlament. Nici pana acum comunistii nu au luptat in vreun fel in Parlament ; doar s-au dedat la spectacole golanesti in Parlament si la iesiri grobiene la tele-vizuinile proprii. Stim din istorie ca lupta politica dusa in strada este apanajul extremistilor de stanga ; incendierea Reichstag-ului, actiunile bolsevicilor rusi sau ale celor spanioli care asasinau preoti si violau calugarite in numele egalitatii de sanse. Asta vad si azi, in Romania : pegra societatii, betivii, haimanalele, cocalarii si homeless-ii vor sa decida viitorul tarii. Nu conteaza nici democratia, nici economia nationala, nici siguranta sau viitorul nostru ca natiune europeana. Nu conteaza nici ca altii au alt punct de vedere ; ei se substituie « poporului », la fel cum au facut-o mana de bolsevici care l-au arestat pe tarul Nicolae al II-lea sau grupul de bolsevici care, cu concursul lui Mihai l-au arestat pe maresalul Antonescu.

Acesti neica-nimeni care ies in strada sunt masa imbecila de manevra a bolsevicilor, dar ei vor fi si primii afectati daca lovitura de stat va reusi. Intr-o democratie, cei care cer daramarea institutiilor democratic alese sunt anarhisti si infractori de drept comun. In aceasta categorie se incadreaza toate leprele rosii, fie ca se numesc Felix, Antenescu, Ponta sau ilici. Toti sunt responsabili. Ei s-au dedat la toata gama de porcarii posibile in 2009, ei se depasesc pe sine acum. Deplang de pe acum esecul tarii mele, esec programat si pus in « opera » de catre infractorii rosii ce se vad amenintati cu devoalarea ticalosiilor comise din 1990 si pana azi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu