Labels

abdicare abjectie absurd abuz africa ahile alegatori alegeri apocalipsa arafat arma arta asistati aur avram iancu basarabia base batalie biserica bland bolsevici brad bucium cabinet cacarau calomnie caporal caragiale cartago ccr chisinau civilizatie comunist comunisti condamnare conspiratie constantinescu copii cosbuc credinta crestinism crime damasc dans demisie derbedei dictatura didona dreapta drept DW ecologisti economie educatie egipt eminescu energie eroi europa evaziune evreu farmece fascist fascisti felix foame folclor frauda fular Gargamel geniu geopolitica goagal goga grecia guvern haz hiram homer hotie hutuli iarna ilegalitati ilici imbecil incompatibil incredere independenţa inflatie innot investitori istorie înnot joc justitie lege liberali limba luminita amarie magie malina manipulare martisor melancolic mickey mouse micul che minciuna mineriada minte miscarea populara morala moscova MRU nastase nationalism nirvana non combat obiceiuri p pacalici parlament patriot pedeapsa penal persia perversiuni pictura pistol plagiat plagiator poezie politie ponta popular pornografie povesti presa preversiuni primar principate printese promiscuitate propaganda prost psd putin rambursare tva recesiune referendum regele mihai religie revolutie ritual romani romania rosia montana rusi rusia ruteni saracie savoare secaturi sex sfant sindicat social sov srr standford stanga stat de drept stea strousberg stroussberg STS talent tariceanu teatru tele-vizuina teroare tezaur tigani tigari tradare traditie transilvania tunisia turism tutun tvr unguri unire unpr usl vanghelie vantu vis vot woloch

11 mar. 2012

"Un fleac... Ii ciuruiesc!"


Prieteni, inamici sau dusmani, cu totii am ascultat interviul pe care Presedintele l-a dat unei tele-vizuini. Dupa recentele declaratii ale lui Geoana, intrebarile au fost decent-nesimtite, dar macar n-au mai fost scandaloase. Base a fost, ca de obicei, magistral si a purtat discutia pe unde a vrut el, fara sa uite sa puncteze decisiv cand i s-a oferit ocazia. Mai ponderat decat de obicei, dar fara sa stea intr-o defensiva paguboasa, Presedintele a rasturnat suficiente esafodaje construite pe minciuna pentru ca discursul general sa merite a fi numit magistral.
Fara dubiu, slugile abonate la injuraturi « pe sticla » au fost mobilizate imediat, dar succesul interpretarilor lor tendentioase este exclusiv in beneficiul retardatilor ce inca n-au fost suficient alfabetizati. Realitatea (nu tv) ne arata altceva : fiecare iesire in public a lui Base este o lovitura dura aplicata detractorilor sai. Schimbarea de strategie din discurs ii da o mai buna perceptie in randul populatiei nehotarate sau al celei care nu se deranjeaza sa gandeasca informatia venita de pe la tele-vizuini. Temele principale ale comunistilor devin pe zi ce trece tot mai fluu. Presedintele a cerut in Parlament reintregirea salariilor bugetarilor, bazandu-se si pe recomandarile FMI. Aceasta propunere pe care comunistii au tot vanturat-o luni de zile, venita de la Base e un adevarat afront adus opozitiei rosii. Aceasta era tema lor preferata : iata, aveti salariile micsorate, iar de asta se face vinovat « dicatatorul ». Revenirea salariilor ii lasa cu pantalonii in vine si pe Pontanel si pe Somnorel. Atat de rau i-a luat prin surprindere, incat, fara sa calculeze imensa pierdere pe care i-o aduce vorba negandita, Pontanel spune, nici mai mult, nici mai putin decat ca anul viitor el va reduce salariile la loc ; inca o declaratie similara si il pot asigura ca va conduce doar un guvern din umbra, idee mult iubita de « carpa kaghebista ».  

Presedintele n-a pierdut ocazia sa arate natura « conflictului » cu Arafat ; consider ca este un conflict creat de catre presa rosie, pentru ca n-are Arafat statura potrivita pentru a fi in conflict cu Base. Este cat se poate de clar si pentru Presedinte ca nu Arafat era obiectivul celor care au manipulat subiectul ; el este pus in fata, iar in spatele lui sunt o intreaga pletora de mafii si interese, incepand cu plasarea de ambulante si elicoptere si terminand cu medicamentele si cvasi-monopolul pe care mafia lor il are.

Candva, Base i-a dat un raspuns scurt unui parlamentar rus :  « Romania nu are nici un fel de experienta in materie de anexari teritoriale », un raspuns ce a facut cariera. Azi, Presedintele a facut o completare a vorbelor sale « de duh » : « Un presedinte nu poate abdica». Excelent ! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu