19 mar. 2012

"Homo Universalis"


Motto : « Toate formele de stanga violeaza cotidian ordinea naturala a lui Dumnezeu »  P. Tutea
  
Hotarat lucru, comunistii (sau socialistii, pentru cei care neaga sinonimia) sunt niste derbedei care n-au in vedere decat « incendiul anarhiei finale », cum spunea K.Kautsky. Au trecut mai bine de 20 de ani de la lovitura de stat din decembrie, timp in care am avut ragazul necesar sa constatam « beneficiile » guvernarilor lor. Doar ce-au pierdut puterea, si comunistii au si inceput sa semene zazania care sa-i aduca inapoi in fruntea bucatelor. Nici un efort n-a fost prea mare pentru a destabiliza politic si/sau economic Romania. Suspendarea Presedintelui, protestele regizate si cu participanti platiti, acapararea si manevrarea tuturor asociatiilor profesionale si sindicale etc., toate au fost actiuni menite a instala anarhia ; asta pana ajung ei sa puna mana pe tara din nou, ca apoi nu mai au nevoie decat de… liniste, ca si in 20 mai 1990.

Emil Boc a demisionat. Nu ca urmare a unor penibile « manifestatii » de strada in care 50 de oameni aveau 60 de cereri care mai de care mai bizare, ci pentru ca asa a fost gandita miscarea politica inca din decembrie 2011. Putini credeau atunci, dar eu am avansat posibilitatea ca Presedintele sa-l numeasca pe Ponta premier. Parerea unanima a fost ca e o previziune hazardata si destul de utopica. Iata ca aseara, presedintele Basescu a dezvaluit ca intr-adevar i-a propus asta Mickey Mouse-ului comunist. Surpriza a fost generala si a starnit imediat reactii din cele mai penibile in randurile sustinatorilor si pupincuristilor rosii. Ponta a negat cu vehement, semn ca minciuna este singura lui arma politica, Somnorila a fost prins cu ochii in gura si uitandu-se printer dinti si doar anonimul Constantin a putut sa faca o figura normal recunoscand ca asa au stat lucrurile. E de domeniul evidentei ca Presedintele i-a propus « mutului » (ca nu s-a remarcat prin vreun discurs ; doar obrazniciile bulevardiere cu care ne-a obisnuit, si asta la finalul intalnirii) sa formeze un guvern. Dar Ponta nu putea vorbi… Avea un « background » care la intalnire era reprezentat de Somnorila, iar acesta era singurul mandatat sa vorbeasca ; asa a vrut Felix. « Micul bulevard Titulescu » a asistat neputincios cum prin fata ochilor trece mandatul de premier… Era de-ajuns sa aiba curajul de a se « sumeti » fata de  Felix si sa accepte… Astfel, « hoarda rosie » ar fi guvernat aproape nestingherita pana la alegeri ; si ar fi si « organizat » alegerile asa cum le e obiceiul. Dar el nu avea mandat pentru asa ceva… El e doar o papusa pusa in fata, manevrata de papusarii usl – turnatorul Felix si criminalul ilici. Poate ca derbedeul din el ar putea fi tinut in frau ; chiar de catre el.

La investitura lui MRU ca prim ministru, Ponta a avut un discurs schimbat ; era ponderat, constructiv chiar, dar si trist pe undeva. Cat pe-aci sa ma pacaleasca si sa cred ca psd poate deveni un partid in slujba natiunii… In realitate, Ponta era marcat de lasitatea de care daduse dovada, de ocazia pe care o ratase de a deveni premier. Pentru ca, nu-i asa ?, Presedintele a spus clar : daca psd nu va obtine minim 50% din sufragii (si nu va obtine singur nici 35), el nu va numi un prim ministru psd-ist. Ocazia lui Ponta de a se vedea in fruntea unui guvern a trecut, iar asta nu i-o poate reprosa lui Basescu, ci siesi. In planul politic al aliantei rosii, el e oricum vioara a doua, a cincea roata la caruta. Acolo Felix face cartile, iar ilici chibiteaza cu cate o propunere. In ultima vreme, ilici incepe sa-si arate coltii de javra batrana, harsaita in conflictele intestine ale pcr, dar varanul stie sa-i arate coltul : el are banii. In acest cadru, Ponta e o cantitate neglijabila, iar « marele » psd a fost acaparat de catre un infractor marunt, unul care a ajuns miliardar devalizand conturile Secu si facand afaceri ilegale sub protectia lui ilici, Bulanel si compania. Azi, Felix nu mai are nevoie sa stea sub ascultare ; sute de milioane de euro i-au intrat in buzunare din rambursari ilegale de TVA, din achizitii la preturi de 10 ori mai mici, din concesiuni oneroase pe 99 de ani etc. Si roata istoriei s-a invartit… Azi psd are datorii de milioane, iar varanul are banii. Cum vede o miscare neplacuta la partenerii lui, turnatorul se ridica si pleaca amenintand, asa cum a facut-o si de curand ; iar lucrurile au ramas neschimbate, pe voia varanului-finantator.

Ca Ponta a ratat penibil sansa de a deveni prim ministru este o certitudine indiscutabila. Prin negarea evidentei, el arata  azi nu doar ca e un personaj patetic, ci si ca are viitorul politic compromis pentru totdeauna. Alegatorul, fie el roman sau francez, german etc. nu iubeste perdantii si-i detesta in mod natural pe cei slabi. Ponta si-a aratat pentru ultima data « valoarea » : un zero politic perfect, un derbedeu, un mincinos notoriu, un individ lipsit de onoare ce prefera sa calomnieze femei decat sa se lupte (politic) cu barbatii. In orice societate democratica, o asemenea nulitate ar fi data la o parte, intai de membrii propriului partid. Daca psd va continua sa-l puna in fata, si cred ca o va face, soarta alegerilor este decisa : inca patru ani de opozitie pentru comunisti. Dar peste doi ani vor fi alegeri prezidentiale, iar bolsevicii nu pot prezenta un candidat credibil nici macar acum. Atunci Traian Basescu nu va mai candida, deci toata retorica lor obisnuita – minciuna se va dovedi inutila. Foarte probabil, candidatul « dreptei » va fi MRU, ceea ce va anula bolsevicilor orice sansa de a pune un presedinte, iar opozitia lor se va prelungi sine die. Pot considera ca ieri s-au consumat alegerile parlamentare din decembrie, dar si cele prezidentiale din 2014, iar comunistii au inregistrat un esec general. « Carpa kaghebista » stie asta si spumega : psd, « copilul sau de suflet » si-a inceput dezintegrarea ; distrugerea va fi consfintita doar in alegeri, dar ele vor fi doar un act formal, deoarece déjà psd nu mai este un partid care sa conteze (pnl nici pana acum n-a contat).

Toate acestea le datoram Presedintelui, celui care a facut ca Romania sa fie cea de azi, nu cea care ar fi fost daca bolsevicii se catarau la putere. As fi vrut sa spun ca le datoram PDL si aliatilor sai, dar de prea multe ori au facut dovada lipsei de coerenta. Cu toate astea, PDL a dat ministri de mare valoare care au inteles ca nu orgoliile personale sau de partid primeaza, ci interesul national. Intre ei, de departe, Elena Udrea a performat si, alaturi de ea si alti ministri PDL si UNPR ; aceeasi EU, tinta predilecta a atacurilor josnice ale golanilor fiorosi care « conduc » usl. Aceiasi derbedei si-au ratat viitorul politic aratand ca nu sunt decat o adunatura de doi bani ce nu merita sa conduca vreodata tara.

Presedintele a fost stralucit, o data in plus. Dupa “Adriane nci nu stii/ cat de mic incepi sa fii” a urmat “Un fleac: i-am ciuruit” si a culminat cu ultima, dar nu cea din urma victorie, aceea de la nominalizarea premierului. Un Om care a invins decisiv un sistem mafiot ! Un « Homo Universalis » care de unul singur a stiut sa lupte si a invins in beneficiul Romaniei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu