28 mar. 2012

Foaieverde matostat/ usl e de... ras!

Toata lumea se da de ceasul mortii ca un pedelist s-a vopsit in galben ; mai are timp sa se « coaca » si sa redevina portocaliu daca DNA n-o sa aiba un alt punct de vedere. Asa cum stim, povesteste Wiki, Foaieverde s-a facut remarcat prin prietenia si intelegerea fata de opozitie. De multa vreme el se plasa pe pozitii de stanga, asa ca mi-a fost greu sa inteleg ce cauta in PDL. Am considerat ca este o ratacire, o « gripa » trecatoare, dar nu… A fost suficient sa i se refuze fonduri alocate preferential, ca « greul » PDL a si devenit « usorul » pnl. E bine…

Deloc nu mi se pare ca in acest Foaieverde-loboda statea PDL. Cat despre un alt dezertor, Darius, el a vandut crezand ca va putea arunca nerealizarile proprii in carca partidului. Amandoi au facut alegerea potrivita, alegerea cea mai buna pentru limpezirea apelor pe partea dreapta a spectrului politic. Aceasta polarizare a pramatiilor in jurul javrelor rosii este un act de insanatosire a mediului politic. Nu stiu care au fost meritele lui Foaieverde in PDL… A fost laudat la extrem de catre tele-vizuini, ceea ce m-a facut sa fiu circumspect atunci cand a fost pus numarul doi in partid. Poate ca a avut merite, nu zic, dar ele s-au indreptat majoritar spre o coalitie « mai larga », un « guvern de uniune nationala » etc. Lipsea doar « pluripartidism in cadrul usl/ CFSN » si ilici ar fi fost fericit.

Nu ! Foaieverde n-avea ce sa caute intr-un partid fata de care s-a comportat miseleste. Cum a putut el, din calitatea sa de lider marcant al PDL sa vorbeasca despre un asa-zis stat politienesc ? Asa a primit discursul ? Nu realiza ca el este o importanta rotita in acel stat ? Era hipnotizat sau idiot ? Mirajul bolsevic i-a atras pe multi ; unii s-au alaturat comunistilor plecand din partide onorabile, altii au intors in mod decisiv spatele haosului pe care bolsevicii il propun Romaniei si s-au centrat pe actiunile necesare si obligatorii pentru progresul tarii. Iar Foaieverde a ales prima tabara, partida filorusa, partida anti-nationala. In mod clar, alegerea lui a fost excelenta ; pentru noi toti. Dar pentru el a luat decizia buna ?

Pai, sa vedem… Comunistii i-au dat functie, fara de care nici un activist care se respecta nu poate trai. I-au promis marea cu sarea ; era normal (nici nu e greu sa promiti ceea ce nu ai si, mai hazliu, nici nu vei avea). Va avea succes, poate, in alegerile locale. Apoi ? Eeee ! Apoi are mari sperante… Se viseaza in viitorul guvern usl… In ce ? In guvernul din umbra usl ? Oare Foaieverde n-a priceput care sunt perdantii de la parlamentare ? Nu e nevoie sa fii analist ca sa intelegi ca partida rusa nu-si va gasi locul decat in opozitie ; a spus-o clar Presedintele, iar asta n-a facut-o ca Mafalda, ci pentru ca asa spune Constitutia : presedintele numeste premierul, iar probabilitatea ca acesta sa fie de la usl e zero. Visul lui Foaieverde va ramane un vis si-i va ocupa inca patru ani, dar pe bancile opozitiei. Nu si-a pus problema ca Felix va fi condamnat, Nastase – la fel si sa mai asteptam, ca vor aparea si noutati picante si la fel de interesante pentru DNA ca si cazul sau. Supradimensionarea eului l-a facut sa uite ca nu el detine controlul, iar cine il detine nu va admite ca infractorii si complicii lor sa acceada la putere ; e o datorie fata de tara indeajuns furata si exploatata.   

Mai vor si altii sa-l urmeze? Perfect! Asanarea PDL trebuie facuta rapid. Poate ca si "monarhistii" sau cei care schimba zambete si papioane cu usl vor sa comita aceleasi fapte. Fie! Dar repede. Cu totii, membri, simpatizanti sau neimplicati politic avem nevoie de un partid curat, un partid care sa umeze calea dreptei, iar liderii lui - aceeasi cale. Un partid cu optiune declarata de dreapta si cu politicieni de stanga nu va inspira incredere nimanui. Si sa nu pierdem din vedere ceva: daca Romania are azi o protectie economica deosebita, in timp ce Ungaria (cea mult laudata nu demult de catre Pic si Poc ai usl) isi declara falimentul, daca noi putem sta linistiti in fata crizei, in timp ce Olanda trage sa moara, astea i se datoreaza unei aliante PDL-UNPR care a inteles ca interesul national vine inaintea celui electoral. Foaieverde n-a inteles sau ii pasa deloc; el stie ca trebuie sa-si conserve statutul de baron local si pletora de clienti. Sa-i uram "drum bun si cale batuta...".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu