5 dec. 2011

Defaimare si evaziune la tele-vizuini

Inca o data asist la defaimarea Romaniei la o binecunoscuta tele-vizuina, iRealitatea. Din dorinta obsesiva de a arata ca turismul romanesc este la pamant si « uitand » ca acesta a inregistrat o crestere de 20% in 2011 fata de anul precedent, niste slugi neinstruite si lipsite de caracter confectioneaza o asa-zisa impresie a strainilor despre Romania ca destinatie turistica. Prin difuzarea partiala a interviului acordat de catre reprezentantul ONT la Targul de la Barcelona, iRealitatea contureaza ideea ca strainii habar nu au unde e Romania sau ca nu stiu nimic despre ea, ca au cereri « justificate », cum ar fi sosele si autostrazi, preturi mai mici, conditii ca la Burj al Arab etc. In realitate, nici turistii spanioli (ma refer aici la majoritatea normala si dedata cu turismul) si nici cei de alte nationalitati nu sunt deloc interesati de acele « conditii » reclamate de josnica tele-vizuina. Ca dovada, Tunisia a beneficiat de cateva milioane de turisti straini pe an, fara ca acestia sa caute luxul pe autostrada sau alte conditii fanteziste ; ei au venit in Tunisia interesati de mare si soare, unii, de relaxare – altii si de obiectivele exceptionale de vizitat – altii. In ce masura poate fi interesat turistul obisnuit cu calatoriile de soselele dintr-o tara sau alta, din moment ce el pana in capitala vine cu avionul, iar de acolo pleaca in autocare sau microbuze puse la dispozitia lor de catre agentiile receptive ? Daca nu ar fi sosele sau/si autostrazi DELOC, atunci, da, aveam un subiect de discutat, dar cum problema asta nu se pune in Romania, atunci nu vad subiectul pe care il reclama tele-vizuina.


Se mai reclama lipsa de vizibilitate a Romaniei in Spania, « demonstrata » prin intrebarile stranii ale unor necajiti care n-au avut sansa de a citi o carte, dar nici televizor nu au, din moment ce pot intreba daca in Romania exista benzinarii. Promovarea de care Romania a beneficiat in afara granitelor a fost suficienta si eficienta, unul dintre rezultate fiind alegerea recent a Romaniei ca vicepresedinte a Organizatiei Mondiale a Turismului.

Este o ticalosie fara margini cea practicata de « martorii lui Vantu » la adresa Romaniei (si nu doar ei, ca mai sunt si cei din "secta lui Felix"). Sa duci in derizoriu rezultatele tarii tale vrand sa ai inca un subiect josnic indreptat impotriva Elenei Udrea, asta este o porcarie nemarginita ce merita sanctionata dur ; dar CNA doarme in fotolii si cu capetele pe subtirica Lege a Audiovizualului ce nu le permite decat sa dea amenzi penibile, déjà avute in calcul la stabilirea tarifelor de publicitate de catre fiecare tele-vizuina a cartelului. Ca ei dorm, asta nu ma surprinde ; asta fac de la infiintare… Dar Parchetul ce face, doarme si el ? Ce invitatii speciale asteapta pentru a se autosesiza in fata infractiunii de defaimare la care sunt supuse constant Romania si performantele ei dovedite si recunoscute international de catre/prin intermediul tele-vizuinilor apartinand evazionistilor Felix, Vantu etc. ? Apropo de evaziune, vorba Nasului Radu Moraru (« ANI !! NANI ?? »), cand isi face timp ANI sa faca lumina in cazurile repetatelor returnari de TVA de care au beneficiat de-a lungul timpului toate tele-vizuinile pendinte de usl ? E normal ca acele zeci de milioane de dolari, in loc sa stea la buget si sa mearga la invatamant, sanatate, pensionari etc. s-au dus in buzunarele largi ale unor infractori dovediti (pec and si condamnati ?) sub forma de… profit al acelor entitati mass media ? ANI, astept raspuns, draga…

2 comentarii:

  1. Seara bună :) Dragos,din păcate au ei grijă si de ANI! Dacă n-au reusit s-o desfiinţeze de tot, le-a clocit în minte acuma, să-i taie din buget cât pot,că fără bani nu mai face săraca, mare lucru ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nora, sarut mana,

    Deloc nu mi se pare ca ANI este o adevarata organizatie anti-mafia. Mai repede este o umbra insuficient functionala. Numai eu cate nu am scos la iveala, documentat, chiar confirmat de o comisie a Parlamentului... Si? Cocluziile anchetelor sunt clare, un raport inca zace la Parlament, dar ANI face nani... Exista o mafie transpartinica, sunt sigur de asta, din moment ce atatea sunt "ingropate" adanc... Il ancheteaza cineva pe Nastase pt adoptiile ilegale de copii? Nu. Dar pt spaga mascata in licitatii de arta? Dar pt "sistemul informatic la nivel national" ce supravegheaza orice comunicare dintre persoane, fie ea telefonica, prin email sau orice alt mijloc (exista si o HG semnata de el ca prim ministru in sensul asta, si nu e acel site national care sa grupeze toate institutiile statului)? Deranjeaza pe cineva ca el si-a finantat campania electorala, din fericire pierduta, din bani publici obtinuti ilegal? Astea sunt dovedite indubitabil, dar pe el il judeca pt. fleacuri. Fata de milioanele de euro deturnate prin intermediul SRR si STS, cei 400.000 euro din dosarul "Tamara" sunt parfum de viorele. Si, cu toate astea nu se intampla nimic. Unii urla adevarul si ajung sa plece din tara pt a-si pastra macar viata, iar altii lanseaza invitatii golanesti de numarare a oualor. Asta e cu ANI... Ca si rambursarile ilegale de TVA catre ProTv, Prima, Antena1 &co. si altele, probabil si iRealitatea, dar la asta n-am dovada, nu vorbesc.

    RăspundețiȘtergere